16 / 05 / 2024

aliya izzetbegoviç hatıra evi açıldımı

aliya izzetbegoviç hatıra evi açıldımı

Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in doğduğu ev TİKA tarafından restore edilerek hizmete açıldı. “Aliya İzzetbegoviç Hatıra Evi” olarak hizmet verecek evin açılışını Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler gerçekleştirdi....

100 milyon adet madeni 5 lira tedavülde! Peki kağıt paranın yerini alır mı?

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılı dolayısı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından basılan 100 milyon adet hatıra madeni 5 Türk Lirası'nın piyasadaki yerini aldığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

100 milyon adet yeni para basıldı! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Cumhuriyet'in 100’üncü yılı anısına 100 milyon adet 5 TL değerinde madeni hatıra paralarının basıldığı ve tedavüle verildiği öğrenildi. Karar, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Cumhuriyet'in 100. yılına özel 5 TL'lik madeni hatıra parası basıldı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılına özel 5 TL madeni tedavül hatıra parası basıldığını açıkladı. Buna göre "5 Türk lirası" hatıra parası 29 Ekim'de yarın tedavüle sunulacağı kaydedildi.

Maji Atelier'den Sevgililer Günü sofraları için özel ürünler! İşte 31 Ocak 2023 fiyat listesi...

Maji Atelier, Sevgililer Günü’nde ev ve yaşam alanlarında kalıcı bir hatıra bırakarak sevgilisini ve tüm sevdiklerini mutlu etmek isteyenler için birbirinden zarif seçenekler sunuyor. Peki Maji Atelier ürünlerinin fiyatları ne kadar? İşte Maji Atelier 31 Ocak 2023 fiyat listesi...

Kanal İstanbul projesi için hatıra para basıldı!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesinde ilk temelin atılması nedeniyle basılmış olacak 925 ayar gümüş hatıra paralar online şekilde satışa çıkarıldı.

Mehmet Akif Ersoy’un Mısır Apartmanı'ndaki dairesi hatıra evi olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ünlü şair Mehmet Âkif Ersoy’un yaşadığı İstiklal Caddesi’ndeki Mısır Apartmanı’ndaki daire, hatıra evi olacak.

TSK hatıra ormanı imara mı açıldı?

İmara açılan TSK hatıra ormanı bulunup bulunmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TSK hatıra ormanı imara açılıyor iddiası!

TSK hatıra ormanının imara açıldığını iddiası meclis gündemine taşındı. CHP’li Mahmut Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı.

Recep İvedik 6 filmindeki bungalov evler yıkıldı!

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Longoz Ormanları'nda çekilen 'Recep İvedik 6' filminin tamamlanmasından sonra, bölgeye hatıra olarak bırakılan bungalov evler şiddetli yağış sebebiyle yıkıldı

Osmangazi Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Ortaokulu açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi tarafından tadilatı tamamlanan Aliya İzzetbegoviç İmam Hatip Ortaokulu, düzenlenen törenle açıldı.

Düzce'deki Aliya İzzetbegoviç Öğrenci Yurdu binası kimin?

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Düzce'deki Aliya İzzetbegoviç Öğrenci Yurdu binasının kime ait olduğunu Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu..

Aliya İzzetbegoviç Rekreasyon Alanı açıldı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan Aliya İzzetbegoviç Rekreasyon Alanı’nın 1. Etabındaki çalışmalar tamamlanarak alan hizmete açıldı.

Biga Eşelek'teki caminin minaresini hatıra olarak götürmüşler!

Çanakkale Biga'ya bağlı Eşelek köyü sakinlerinin, baraj yapımı nedeniyle 1997'de boşaltılan ve Gökçeada'ya taşınan eski yerleşim alanlarından hatıra olarak köy camisinin minaresini de götürdüğü ortaya çıktı.

aliya izzetbegoviç hatıra evi açıldımı Haberi

aliya izzetbegoviç hatıra evi açıldımı


Bosna-Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in doğduğu ev TİKA tarafından restore edilerek hizmete açıldı. “Aliya İzzetbegoviç Hatıra Evi” olarak hizmet verecek evin açılışı için Bosna-Hersek’e gelen yeni Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler de ilk yurtdışı ziyaretini bu vesileyle yapmış oldu. Törene, ‘Bilge Kral’ olarak anılan merhum Bosnalı liderin oğlu ve Cumhurbaşkanlığı Konseyi üyesi Bakir İzzetbegoviç de katıldı.


Törende konuşan Başbakan Yardımcısı İşler, “Durup soluk almak için, durup anlamak için kültür durakları oluşturmak zorundayız. Medeniyet ancak tefekkürle mümkün.” dedi. Dünya tarihi için önemli bir insan olan Aliya İzzetbegoviç’in, bugün Hırvatistan sınırında olan Bosanski Şamats’ta doğduğunu hatırlatan İşler, “Bir arada yaşama kültürünü, bütün varlığa tek bir gözle bakmayı, bir karıncayı bile bir ulu nazar ile görmeyi bu evde öğrendi." diye devam etti. Emrullah İşler,...