28 / 07 / 2024

Alkim Çayırhan Tesisleri yatırım

Alkim Çayırhan Tesisleri yatırım

Alkim, Çayırhan Sodyum Sülfat Tesisleri’ne 18.5 milyon euro tutarında yapacağı yatırımla 180 bin tonluk ilave kapasite artışı sağlayacak..

Kadir Kırhan Uluçay nereli? Hangi üniversitede okudu? Hangi ülkelerde çalıştı?

Kadir Kırhan Uluçay kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda çalıştı? Şu an ne iş yapıyor? İşte Kadir Kırhan Uluçay ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Ayder Yaylası Spor Tesisleri ihalesini Turgut Müteahhitlik kazandı!

Geçtiğimiz ay “Ayder Yaylası Spor Tesisleri Yapım İşi” ihalesi gerçekleştirildi. İhaleyi 6 milyon 343 bin TL bedel ile Rize merkezli Turgut Müteahhitlik aldı. 

Adil Karaismailoğlu'ndan yeni tünel müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Çayırhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli inşaatının, kuşların ve yaban hayatının etkilenmemesi için büyük bir özveriyle hazırlandığına değindi.

Malatya Kömürhan ve Tohma köprüleri Aralık'ta açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Önemli projelerden bir tanesi olan dünya için de örnek projelerden bir tanesi Kömürhan Köprüsü ve Tohma Köprüsü'nü inşallah aralık ayında açmak için bütün ekibimizle burada olacağız." dedi.

Elazığ Kömürhan Köprüsü Aralık ayında açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Kömürhan Köprüsü hem Elazığ hem bölge hem Türkiye hem de dünya için örnek projelerden biri. Bitmesini sabırsızlıkla bekliyoruz. Aralık ayının içerisinde inşallah burayı tamamlayıp vatandaşımızın, bölgenin hizmetine sunacağız" şeklinde konuştu.

Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki inşaat çalışmaları tam gaz! 

İzmir Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'ndeki inşaat çalışmalarını hızlandırdı. Geçtiğimiz şubat ayında nİzmir Büyükşehir Belediyesi tesislerin yenilenmesi projesine 5 milyon 430 bin TL destek sözü vermişti. 

Ankara Nallıhan Çayırhan TOKİ başvuruları başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Ankara Nallıhan Belediyesi Çayırhan Toplu Konut Uygulaması kapsamında toplam 44 adet konut; kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışa çıkarılıyor. 

TOKİ Ankara Nallıhan'da 44 konutu 27 Ağustos'ta satışa çıkarıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Nallıhan Belediyesi Çayırhan Toplu Konut Uygulaması kapsamında yer alan 44 konutu 37 Ağustos Pazartesi günü satışa çıkarıyor...

Ankara Nallıhan’da 173 konutun hak sahipleri belirlendi!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)  tarafından Ankara’nın Nallıhan İlçesi, Çayırhan Mahallesi’nde hayata geçirilen 173 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi.

Ankara Nallıhan Çayırhan nazım imar planı değişikliği askıda!

Ankara Nallıhan ilçesi Çayırhan Mahallesi 3822, 3823 (eski 2284), 3182 parsellere ait 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği askıda...

Çayırhan Kültür Merkezi açılışa hazır!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 10 senedir tamamlanamayan Çayırhan Kültür Merkezi'ni açılışa hazır hale getirdi.

Manavgat Şelalesi Özel Günübirlik Tesisleri kiralanacak!

Manavgat Belediye Başkanlığı, Manavgat Şelalesi Özel Günübirlik Tesisleri'ni (Restaurant, Açık yemek alanları, 5 (beş) adet dükkan, Çay Ocağı, Genel WC) 5 yıllığına kiraya veriyor. İhalesi 29 Mart'ta gerçekleşecek tesislerin toplam kira bedeli 6 milyon TL olarak belirlendi.

Ankara Nallıhan'da enerji üretim alanı özelleştiriliyor!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Ankara ili, Nallıhan ilçesi, Çayırhan mevkiinde bulunan Elektrik Üretim A.Ş.ye ait Kömür Rezerv Alanı ile Enerji Üretim Alanını özelleştiriyor.

Alkim Çayırhan Tesisleri yatırım Haberi

Alkim Çayırhan Tesisleri yatırım

Alkim’in sahip olduğu en büyük rezerv ve lojistik konumu itibariyle en avantajlı üretim yeri olan Ankara Çayırhan Sodyum Sülfat Tesisleri’nin kapasitesi ilave yapılacak Rafine Sodyum Sülfat Ünitesi’yle 330 bin tona ulaşacak.


Alkim Alkali Kimya Yönetim Kurulu Başkanı Reha Kora, “Artan sodyum sülfat taleplerini karşılayabilmek için ilave yatırım yapmamız gerekiyordu. Böylece Alkim’in toplam rafine sodyum sülfat üretimi kapasitesi 590 bin ton/yıla ulaşacak. Ayrıca Çayırhan’daki yeraltı glauberit rezervimiz şu ana kadar tespit edilen 196 milyon ton rezervle, yüzlerce yıl hammadde sağlayacak düzeyde”...