18 / 05 / 2024

Alman devleti emlak zengini mi

Alman devleti emlak zengini mi

Almanya'daki demografik değişim devleti emlak zengini yapıyor. Alman devletine sahipsiz olduğu için miras kalan 10 bin gayrimenkul var.

Alman emlak piyasasında kriz tam gaz!

Alman ticari gayrimenkul fiyatları 2024 yılının ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,8 gerilerken, yıllık bazda da yüzde 9,6 gerileme gösterdi. Uzmanlar konu ile ilgili olarak açıklamada bu resmi verilere göre Alman emlak piyasasında krizin devam ettiğini belirtti.

Yurt dışında ev almanın riskleri!

Ülke genelinde konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaşmasını ardından vatandaşlar yurt dışına yöneldi. Peki yurt dışından ev almak mantıklı mı? Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci yurt dışında ev almanın risklerini 3 maddede açıkladı.

Alman Emlak Federasyonu: Konut krizi göründüğünden daha derin!

Alman Emlak Federasyonu (ZIA) yayımladığı raporda ülkede yaşanan konut krizinin göründüğünden daha derin olduğunu belirterek, 2027 yılında 830 bin konut açığının olabileceğini kaydetti.

Şimdi emlak almanın zamanı mı? Vatandaşlar bekliyor mu, alım yapıyor mu?

Ev alacaklar ve yatırım yapacaklar 'Şimdi emlak almanın zamanı mı?' sorusunun yanıtını merak ediyor. Hisse senedi ve eurobond yatırımcısı Bay Tutumlu, X sosyal medya hesabından bir grafik paylaşarak konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Alman İnşaat Taahhüt Hafriyat Emlak Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Alman İnşaat Taahhüt Hafriyat Emlak Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Alman İnşaat Taahhüt Hafriyat Emlak Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli Kartal’da yapıldı.

ABD emlak piyasasını altüst eden ortaklar mahkemelik oldu!

Serdar Bilgili, yakın dostu ABD'li emlak devi Michael Shvo ve Alman finans devi Deutsche Finance ile ortak oldu ve yaklaşık 2.5 milyar dolarlık mülk satın almıştı. ABD emlak piyasasını altüst eden ortaklar mahkemelik oldu!

Emlak Konut GYO'dan yepyeni bir ihale sistemi!

Emlak Konut GYO yepyeni bir ihale sistemine imza atıyor. Avantajlı fırsatlarla konut ve iş yeri satın almanın yeni adresi" sloganı ile tanıtılan Emlak Konut GYO e-ihale sistemiyle ev, iş yeri ya da arsa sahibi olabilirsiniz...

Emlak eğitimleri almanın en kolay yolu açıldı!

Işıkören Danışmanlık kurucu ortakları Hilmi Işıkören ve Belgin Benek tam 8 yıl sonra yine bir Şubat ayında Türkiye’nin ilk ‘Online Emlak Akademi’sini açtı...

Türk yatırımcıları ABD emlak piyasasına yöneldi!  

ABD'de emlak brokerlığı yapan bir firma olan International Realtors Group'un patronu Cengiz Bayırlı ve ortağı eşi Giovanna Guzman ABD’den yatırım için konut almanın çok kolay olduğunu, işlemlerin 2-3 haftada bittiğini söylüyor...

Karaman'dan ev almanın tam zamanı!

Tamamlanmış ev stoklarının azaldığını söyleyen Emlak Reyonu Yöneticisi Yunus Selçuk, değer artışı yaşanmadan ev almanın tam zamanı olduğunu söyledi.

Korsan emlakçılara karşı dikkat!

Emlak yatırımı yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken noktalar bulunuyor. Teorik alanda uzman kişi; emlak danışmanlığı konusunda eğitim almış kişiden tavsiye almanız gerekebilir.

Almanya'da emlak fiyatları arttı!

Alman İpotek Bankalar Birliği'nin araştırmasına göre; ülkede emlak fiyatları arttı. Çeyrek bazdaki en güçlü artış 2017'nin Temmuz-Eylül döneminde kaydedildi.

Konut almanın püf noktaları!

Konut sektörü gün geçtikçe yükseliyor. Sektörün gidişatı inşaat firmalarını da artırdı. Peki konut almanın püf noktalarını nelerdir? Kozan Emlak İşyeri Sahibi Hatice Küçükkozan, sizler için anlattı.

Alman devleti emlak zengini mi Haberi

Alman devleti emlak zengini mi


Almanya'da devlet gayrımenkullerin en büyük varisi. Alman haber ajansı dpa, eyalet hükümetleriyle bölge valiliklerinden edindiği bilgilere göre devletin 16 eyalette 10 bin dolayında konut ve diğer gayrımenkulü bulunuyor. Miras zengini eyaletlerin başında Bavyera geliyor.

Bavyera Eyaleti Maliye Bakanlığının verilerine göre 3 bin 857'si tek başına diğerleri ise hisseli olmak üzere 7 bin 251 konutun tapusu Bavreya eyaletinin elinde. Alman yasalarına göre varis bulunamadığı ya da varis mirası reddettiği takdirde gayrımenkul devlete kalıyor.

Ancak eyalet yönetimi bu durumdan memnun değil. Bavyera Maliye Bakanlığına göre devlete geçen konut, arsa, otel ve işyeri gibi gayrımenkullerin satışı hazineye para kazandırmakla birlikte gayrı menkullerin idari masrafı yüklü harcamayı gerektiriyor. Uzmanlar devlete devredilen gayrımenkul sayısının artmasında nüfus yapısının değişmesi ve akrabasız yaşlıların sayısının artması önemli rol oynuyor.

Sayı...