21 / 05 / 2024

alman ekonomi

alman ekonomi

Avrupa'da artan enflasyon Alman ekonomisinin resesyona girmiş olabileceğine ilişkin ihtimalleri güçlendirdi. Avrupa Merkez Bankası faiz kararını açıklamaya hazırlanırken IMF, Almanya için kritik bir değerlendirme yaptı.

Alman ekonomisinde salgın sonrası toparlanma yavaş olacak!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgını sonrası Alman ekonomisinde toparlanmanın uzun dönemli ve durgun olabileceğini aktardı.

Facebook’un Libra'sından gelişmekte olan piyasalara mali özerklik!

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü, “Libra gelişmekte olan ülkelere daha fazla mail özerklik getirebilir.” açıklamasını yaptı.

Ağaoğlu’ndan Alman yatırımcılara davet!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO’su Dr. Önder Halisdemir, Almanya Ekonomi Konseyi’nde Alman yatırımcılara seslendi. " Alman yatırımcıları özellikle yaşlılar için Türkiye’de konut projeleri üretmek üzere ortak yatırıma davet ediyorum” dedi.

Almanya'da inşaat iş ortamı endeksi Kasım'da arttı!

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), kasım ayı İş Anketi sonuçlarına ilişkin bir rapor yayımladı. İnşaat iş ortamı endeksi Almanya'nın birleşmesinden bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Yunanistan'ın 14 havaalanını Alman Fraport satın aldı!

Yunanistan'da 14 bölgesel havaalanının Alman şirketi Fraport'a satılmasına yönelik Ekonomi Politikası Devlet Konseyi kararı resmi gazetede yayınlandı. Fraport 14 havaalanı için toplam 1,3 milyar euro ödeyecek.

Almanya'da inşaatta kredi kısıtlaması yaşayan firma sayısı yüzde 19,5 arttı!

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü Ifo, Almanya'da ticaret ve sanayi sektörlerinde kredi kısıtlaması yaşayan firmaların oranının temmuzda yüzde 15,4'e yükseldiğini bildirdi.

Alman Duravit lüks banyolarda büyümeyi hedefliyor!

Alman Duravit, lüks konutlara lavabo, klozet, pisuvar satıyor. Duravit, fiyatı 10 bin TL’den başlayan lüks banyoda % 40 pazar payına ulaşırken Doğu’daki projeler için kolları sıvadı.

Alman markası Duravit Doğu'ya açılıyor!

Alman Duravit, üst gelir grubuna hitap eden banyo ve vitrifiye ürünlerini Doğu'ya da taşıyacak. Duravit Türkiye Genel Müdürü Müfit Ülke, "Bölgedeki tüketim talebi artıyor. Diyarbakır, Erzurum, Elazığ ve Malatya gibi birçok ile yayılacağız" dedi..

Diyarbakır Kırklar Dağı Konakları ekolojik ekonomi sağlayacak!

Diyarbakır'da Kırklar Dağı'na inşa edilen konakların yıkılması gündemde. Gelen dev binalar için Bûka Barane Ekolojik Yaşam Kolektifi 'nin bir önerisi var. Ekolojik komünal ekonomi sağlanabilir.

Toprak tapulu ev almanın sakıncaları nelerdir?

Yapılmakta olan bir yapının, bağımsız bölümleri üzerinde kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, bu şekilde kat irtifakı kurulan ancak daha sonra kat mülkiyetine geçmemiş toprak tapulu ev almanın sakıncaları nelerdir?

Wilo İMSAD Ekonomi Toplantısı'nı gerçekleştirdi!

Pompa sistemleri sektörünün lider markası Wilo Pompa Sistemleri A.Ş.’nin sponsorları arasında bulunduğu “ İMSAD Ekonomi Toplantısı ”, ekonominin baş aktörlerini bir araya getirdi.

TOSİAD, ilk ekonomi zirvesini gerçekleştirdi!

TOKATLI Sanayici ve İşadamları Derneği TOSİAD, tarafından "Tokat'tan Yedi Tepeye Yedi Tepeden yedi kıtaya" ana temalı Ekonomi Zirvesi Cumartesi günü Levent'teki Wyndham Grand Otel'de gerçekleşti.

İMSAD 2015 ekonomi toplantısı 21 Ocak'ta!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), ‘2015’te Türkiye ve Dünya Ekonomisini Neler Bekliyor?’ konusunu gündeme taşıyacağı yılın ilk ekonomi toplantısını 21 Ocak Çarşamba günü gerçekleşecek..

alman ekonomi Haberi

alman ekonomi

Uluslararası Para Fonu (IMF), Almanya ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2'den yüzde 1,2'ye indirdi.

IMF'den yapılan açıklamada, Almanya ekonomisine ilişkin 4. madde konsültasyonun tamamlandığı aktarıldı.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısından önce Almanya'da ekonomik faaliyetin güçlendiği anımsatılan açıklamada, Ukrayna'daki savaşın, Rusya'dan gaz akışının kesilmesi, yüksek enerji fiyatları, temel ara girdilerin kıtlığı, zayıf dış talep ve güven ile daha sıkı finansal koşullar dahil olmak üzere yeni ters rüzgarlar yarattığı aktarıldı.

Açıklamada, geçen yıl yüzde 2,9 büyüyen Almanya ekonomisinin bu yıl yüzde 1,2 ve 2023'te yüzde 0,8 büyümesinin beklendiği kaydedildi.

IMF, mayıs ayında yayımladığı 4. madde konsültasyonu kapsamındaki denetimin öncü bulgularında, ülke ekonomisinin bu yıl yüzde 2 ve 2023'te yüzde 2'nin biraz üzerinde büyüyeceğini tahmin etmişti.

Artan enerji maliyetlerinin cari fazlayı azalttığına ve geniş tabanlı fiyat baskılarını...