06 / 07 / 2024

Alman mimar Günter Behnisch kimdir

Alman mimar Günter Behnisch kimdir

Alman mimar Günter Behnisch 14 Temmuz 2010’da 88 yaşındayken hayata gözlerini yumdu. 1972 yılında Münih Olimpiyatları için gerçekleştirdiği tasarımı, demokratik mimarinin ve ulusal gururun bir sembolü oldu. Peki Günter Behnisch kimdir?

ODMD açıkladı! Togg, elektrikli otomobil satışlarında açık ara lider!

Türkiye elektrikli otomobil pazarında senenin ilk çeyreğinde satış lideri olarak 4 bin 145 araç ile Togg oldu. Buna göre pazar payı ise yüzde 29,7 olarak gerçekleşen Togg’u Alman ve Güney Kore markaları takip ederken Tesla ise ilk 10 içinde bile yer bulamadı.

Zeybek Emlak Ve Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Zeybek Emlak Ve Yönetimi Anonim Şirketi bugün Şişli'de Nuri Akın, Münip Yücel ve İsmail Aydın Günter ortaklığında kuruldu.

Toyota'nın yeni SUV modeli Yaris Cross Hybrid satışa çıktı! 22 Haziran fiyat listesi

Toyota Alman rakiplerine göre bir hayli geride kaldığı SUV segmentinde 'Ben de varım' demek için yeni modeli Yaris Cross Hybrid'i pazara sürdü. Atası olan aracın büyütülmüş versiyonu da denebilecek aracın teknik özellikleri ve fiyat listesi de açıklandı. İşte 22 Haziran fiyat listesi..

Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti!

Merhume Nadire Öngör ve merhum Dr. Öngör'ün oğulları 1961 TED Ankara Koleji ve 1966 ODTÜ mezunu, meslek hayatını 1968'den bu yana Danimarka'da sürdüren Yüksek Mimar Gürol Öngör vefat etti. 

İlk toplu konuttu, tek seçmenli mahalle oldu!

Cumhuriyet tarihinin ilk toplu konut projesi olarak 75 yıl önce Alman mimar Paul Bonatz tarafından hayata geçirilen Ankara'nın tarihi semtleri arasında yer alan Namık Kemal Mahallesi'nde sadece bir seçmenin bulunduğu açıklandı. 

Tago Architects tasarım merkezi oldu!

Mimar Gökhan Aktan Altuğ önderliğindeki Tago Architects; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması hedefiyle ortaya koyduğu teşvik desteğini alarak “Tasarım Merkezi” unvanını aldı. 

Mimar Hakan Külahçı başarısını yurt dışına taşıdı!

Yüksek İç Mimar G. Hakan Külahçı'nın Antalya'da kurduğu Art-Mim, önce Antalya'da, sonra Türkiye'nin farklı şehirlerinde ve son olarak yurt dışında 100'ün üzerinde otel projesine imza attı. Antalya'daki başarısını yurt dışına taşıyan Külahçı, farklı projelerde yer almaya devam edecek.

Akyapı Ofis, Gönye Proje tarafından tasarlandı!

Gönye Proje Tasarım ortakları Mimar Yelin Evcen ve İç Mimar Gönül Ardal'ın iç mekan tasarımını gerçekleştirdikleri Akyapı Ofis, konforu ön plana alırken aynı zamanda kullanıcılarına fonksiyonel kurgusuyla modern bir çalışma ortamı sağlıyor. 

Mimar Gülseven Diken arazi anlaşmazlığının 4'ncü kurbanı oldu!

Diyabakır'da yıllardır bitmeyen arazi anlaşmazlığı 4'ncü canı aldı. Batı Karakoç Köyü’nde 2 hafta önce tarlada bulunan cesedin, Mimar Gülseven Diken’e ait olduğu belirlendi.

Alman mimar Bruno Taut'ın Türkiye'deki binaları!

Türkiye’ye büyük katkı yapan ama unuttuğumuz bir çok önemli isim var. Bunlardan biri Büyük Önder’in katafalkını da hazırlayan Alman mimar Bruno Taut..

Belgin Pekcan: Mimar gözünde projenin ruhunu anlamak önemli!

Mimarlık Haftası etkinliklerinin üçüncü gününde mimarlık, mühendislerle masaya yatırıldı.Belgin Pekcan,mimar gözünde o projenin ruhunu anlamaya çalıştıklarını söyledi.

Yüksek Mimar Gündoğdu Akkor vefat etti!

Yüksek Mimar Gündoğdu Akkor 3 Ekim 2017 Salı günü vefat etti. Merhumun cenazesi yarın Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.

Bursa Nilüfer'de geleceğin akıllı binaları konuşuldu!

Mimar Güvenç Özel, Nilüfer Belediyesi tarafından düzenlenen "Akıllı Şehirler, Akıllı Binalar: 21. Yüzyılda Mimari ve Teknoloji" konulu sempozyuma katıldı.

Alman mimar Günter Behnisch kimdir Haberi

Alman mimar Günter Behnisch kimdir

Günter Behnisch kimdir?


1922 yılında Dresden'de dünyaya gelen Behnisch'in binalara olan aşkı, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman ordusunda görev yaptığı sırada İtalya'da ortaya çıktı.


1947 yılında mimari eğitimine başlayan Günter Behnisch, 1952 yılında Stuttgard'ta kendi mimarlık ofisini açtı. Şöhretini yenilikçi modern tasarımlarıyla gerçekleştirdiği devlet okulları ve spor aktivite binalarıyla kazanan Behnisch 1973 yılında Alman Meclisi için tasarladığı Bundestag ile Bonn'da Bundestag tasarımı yarışmasını kazandı.


Çeşitli ortaklıklardan sonra, ikinci Behnisch ofisi 1989 yılında oğlu Stefan tarafından Stuttgard'ta açıldı. Amerika ve Almanya'daki şubelerinden sonra da Behnisch Architecten olarak yola devam etti. Benhisch, 1982 yılında Berlin Sanat Akademisi üyeliğine atandı ve daha sonra RIAS ve RIBA'nın fahri üyesi...