04 / 05 / 2024

Alman Solarion AG

Alman Solarion AG

Türk yatırımcılar, dünyanın en ince ve en esnek güneş paneli üreticisi olan Alman Solarion AG'yi satın aldı Yabancı devler Türkiye'de şirket avına çıkarken, Türk KOBİ'leri de yurtdışında zorda olan firmaları satın almaya başladı.

BOTAŞ Alman Deutsche Bank AG’den, 925 milyon euro kredi aldı. Doğalgaza yeni zam kapıda

BOTAŞ, ülkenin Ukrayna ile savaş halindeki Rusya’dan ithalata olan bağımlılığı azaltmak amacıyla sıvılaştırılmış doğal gaz alımlarını finanse etmek için Deutsche Bank AG’den, 925 milyon euro (929 milyon dolar) kredi aldı. Botaş’ın krediyi ayrıca Almanya, Fransa, İtalya, İspanya, İsviçre, Singapur ve

Alman ECE firması Türkiye'deki AVM sözleşmesinden çekildi!

Alman proje yönetimi firması ECE, Türkiye'de sahibinin Fethullah Gülen ile bağlantısı olabileceği şüphesiyle el konulan bir alışveriş merkezinin (AVM) yönetimini bıraktığını açıkladı.

VitrA Tech-Slate serisine Alman Tasarım Konseyi'nden ödül!

VitrA PRO karo koleksiyonundaki Tech-Slate serisi, German Design Council (Alman Tasarım Konseyi) tarafından ödüle layık görüldü.

Alman devleti emlak zengini oldu!

Almanya'daki demografik değişim devleti emlak zengini yapıyor. Alman devletine sahipsiz olduğu için miras kalan 10 bin gayrimenkul var.

Alman devleti emlak zengini oldu!

Almanya'daki demografik değişim devleti emlak zengini yapıyor. Alman devletine sahipsiz olduğu için miras kalan 10 bin gayrimenkul var.

Önder Candoğan: Emlak almanın tam zamanı!

Uşak İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve Uşak Emlakçılar ve Komisyoncular Derneği Başkanı Önder Candoğan, Uşak'ta konut fiyatlarının yerinde saydığını, konut almanın tam zamanı olduğunu açıkladı.

Memduh Türkoğlu:Ev almanın şu an tam zamanı!

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, fiyat ödeme seçenekleri ve lokasyonların daha netleşmesi açısından "Ev almanın şu an tam zamanı" dedi.

Alman Preiss Daimler'den Balıkesir'e 120 milyon euroluk yatırım!

Uçak ve otomotiv sektörü için cam elyaf, kompozit, fiberglas üreten Alman devi Balıkesir'e 120 milyon Euro'luk yatırım yapmayı planlıyor.

AGÜ Sümer Kampüsü'ne Mimarlar Odası'ndan ödül!

TMMOB 15. Ulusal Mimarlık Ödülleri sahiplerini buldu. Mimarlar Odası, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Sümer Kampüsü'nü Türkiye'nin en iyi yapılarından biri olarak seçti.

Türk Alman Üniversitesi için fidanlıklar imara mı açıldı?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türk Alman Üniversitesi için Beykoz’da yeşil alan bırakmadı. Üniversite için 5 yılda toplam 150 bin metrekarelik fidanlık imara açıldı.

Türk-Alman Yatırım Zirvesi Frankfurt'ta yapıldı!

IBF Almanya’nın önde gelen finansal iletişim şirketlerinden Maleki Group tarafından düzenlenen Türk-Alman Yatırım Zirvesi Frankfurt'ta yapıldı. Cathay Group'un sponsorluğunda gerçekleştirilen zirvede İstanbul'daki yatırım fırsatları anlatıldı.

Cathay Group Türk-Alman Yatırım Zirvesi 2016'ya sponsor oldu!

IBF ve Almanya’nın önde gelen finansal iletişim şirketlerinden Maleki Group tarafından düzenlenen 'Türk-Alman Yatırım Zirvesi 2016' Cathay Group sponsorluğunda, 9 Mayıs'ta Frankfurt’ta gerçekleştirilecek.

Grohe AG 2016’da Yılın Yenilikçisi ödülünü aldı!

6.482 şirket temsilcisi ve uzmanın cevaplarıyla katıldığı araştırma sonucunda Grohe AG, Almanya’nın en yenilikçi şirketleri sıralamasına girdi ve tüketici ürünleri kategorisinde “2016’da Yılın Yenilikçisi” ödülüne layık görüldü.

Alman Solarion AG Haberi

Alman Solarion AG

Dünyanın en ince ve en esnek güneş paneli üreticisi olan Alman enerji şirketi Solarion AG, Türkler tarafından satın alındı. İki kez iflasın eşiğine gelen Alman enerji şirketi Solarion'u İzmir merkezi Nuh Group'un CEO'su Can Nuhoğlu'nun başında bulunduğu Türk yatırımcıların aldığı öğrenildi. Türk yatırımcıların kurduğu OC3 Enerji A.Ş. adlı firmaya ait Almanya'da kurulu OC3 AG, bu satın almayla en önemli yatırımlarından birini yapmış oldu. 


TESİSLERİ 60 MİLYON EURO 

1990'da kurulan Solarion'un Almanya'nın Leipzig ve Dresden kentinde iki tesisi bulunuyor. Şirketin üretim kapasitesi yıllık 20 MW'ın üzerinde. 60'ın üzerinde patenti olan firmanın sadece makine parkı 60 milyon eurodan fazla. OC3 AG'nin ana hissedarlığının yanı sıra genel müdürlüğü görevini yürüttüğü Nuh Group ise yalıtımdan kimyaya, telekomdan inşaat sektörüne kadar birçok alanda üretim yapıyor. 


İLKLERİN ŞİRKETİ

Nuh...