05 / 05 / 2024

Alman Walter Graebner

Alman Walter Graebner

Alman işadamı Walter Graebner, dedesinin Osmanlı’da mimarlık yaptığını öğrendikten sonra Türkiye’de ilk etapta 120 milyon dolarlık yatırım planladı

Alman hükümetinden sığınmacılara kira yardımı!

Alman hükümetinin iltica talebi reddedilen sığınmacıların gönüllü olarak ülkelerine geri dönmelerini teşvik etmek amacıyla bu vatandaşlara verilen para yardımını arttırdığı bildirildi.

Alman mimar Bruno Taut'ın Türkiye'deki binaları!

Türkiye’ye büyük katkı yapan ama unuttuğumuz bir çok önemli isim var. Bunlardan biri Büyük Önder’in katafalkını da hazırlayan Alman mimar Bruno Taut..

Alman Bosch'tan Jak Kamhi’ye 2.7 milyon dolarlık dava!

Profilo'nun kurucusu Jak Kamhi'nin başı bu aralar eski ortağı Alman Bosch şirketi yüzünden dertte. Alman Bosch Jak Kamhi’ye 2.7 milyon dolarlık dava açtı.

Türk-Alman Üniversitesi Beykoz arsası imar planı askıda!

Türk-Alman Üniversitesi Beykoz'daki 28 bin 960 metrekarelik arsanın imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

Türkiye’deki Alman yatırımları risk teşkil etmeyecek!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Tevfik Güngör, bugünkü yazısında Türkiye-Alman'ya ilişkisini yatırım açısından değerlendirdi. İşte o haber...

Taksim Alman Hastanesi'nin yerine ne geliyor?

Alman Hayır Cemiyeti’nin katkılarıyla 1852 yılından beri hizmet veren ilk sağlık kurumlarından biri olan Taksim Alman Hastanesi tarih oluyor. Peki Taksim Alman Hastanesi'nin yerine ne geliyor?

Birevim ile yazlık almanın önü açılıyor!

Yazın gelmesiyle birlikte tatil beldelerinde yoğunluk başladı. Bir kesim tatil turlarını tercih ederken, bir kesim ise bölgeden ikinci konut edinme yolunu seçiyor. Birevim ise Türkiye’nin her yerinden evi almanın yolunu açıyor.

Konut almanın püf noktaları!

Konut sektörü gün geçtikçe yükseliyor. Sektörün gidişatı inşaat firmalarını da artırdı. Peki konut almanın püf noktalarını nelerdir? Kozan Emlak İşyeri Sahibi Hatice Küçükkozan, sizler için anlattı.

Bünyamin Önel: Ev almanın tam zamanı!

Öneller Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Bünyamin Önel, konut satın almanın kolaylaştığına dikkat çekti. Önel, ev almak isteyenlere, "tam zamanı" uyarısını yaptı.

Konut almanın 5 püf noktası!

Konut almanın ciddi bir iş olduğunu vurgulayan Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Son, oturum ya da yatırım amaçlı konut seçerken dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. İşte konut almanın 5 püf noktası..

Projeden ev almanın avantajları nelerdir?

Projeden ev alanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Nedeni ise temelden ya da projeden ev almanın ev sahibi olmanın fiyat açısından çok daha uygun olması.

Mustafa Başar: Gayrimenkul almanın tam zamanı!

Mega Gayrimenkul yöneticisi Mustafa Başar'dan gayrimenkul alıcı ve satıcılarına önerilerde bulundu. Başar, ''Gayrimenkul almanın tam zamanı'' dedi.

Şimdi konut almanın tam zamanı!

Kredi faizlerinin düşüklüğü ve uygun ödeme koşulları ev sahibi olmak isteyenlere ve yatırımcılara büyük bir fırsat sağlıyor. Prime Property Gayrimenkul Danışmanlığı Ortaklarından Fırat Sezginsoy, koşullar göz önüne alındığında konut almanın tam zamanı olduğunun altını çiziyor.

Alman Walter Graebner Haberi

Alman Walter Graebner

TÜRKİYE’NİN ekonomik büyümesi Avrupa’nın köklü şirketlerini de çekmeye başladı. Osmanlı’nın Alman mimarlarından dedesi Julius Wilhelm Graebner’in izini takip ederek Türkiye’ye gelen Amplio Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi Erwin Walter Graebner de bu işadamlarından. Graebner, Türkiye’deki ilk yatırımı olan Hilton Garden Inn’den sonra Haliç bölgesinde kentsel dönüşüm yatırımı yapacak. 


Mezarını Teşvikiye’de bulduk


Dedesinin 1900’lerin başında Osmanlı’nın tanınmış Alman mimarlarından olduğunu söyleyen Graebner, şunları paylaştı: “İstanbul’da ve Bursa’da bazı hastanelerin projelerini çizdiğini biliyoruz. Ben aslında dedemin bu geçmişinden bile haberdar değildim. Fakat daha sonra Almanya’nın Dresden kenti ile ilgili bir kitap yayınlandı. Bu kitaptan dedemin İstanbul’da mimar olarak çalıştığını ve 1917’de yine İstanbul’da vefat ettiğini öğrendik. Alman Büyükelçiliği’nin de yardımlarıyla dedemin mezarını nerede olduğunu araştırdık. Sonunda mezarını Teşvikiye’de bulduk.” Graebner’in Almanya’dan Türkiye’ye dedesinin...