05 / 05 / 2024

almanya e sahiplik oranı

almanya e sahiplik oranı

Almanya, AB ülkeleri arasında vatandaşların konut sahiplik oranı en düşük ülke oldu. Alman vatandaşların yarıdan fazlası kira ödedi.

Almanya bugünden itibaren kapılarını tamamen açtı! 64 alanda Türk uzmanı alımları başlıyor!

Almanya, 1 Kasım itibariyle yürürlüğe giren yasa ile Türklere kapılarını sonuna kadar açıyor. Nitelikli göç yasası ile birlikte tam 64 alanda Türk uzmanı alımı yapılacak.

Peş peşe 3 aydır daralan Alman ekonomisinden olumlu haber!

Almanya'da bileşik Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), eylül ayında yüzde 1,8 puan yükselerek 46,2 puana artmasına karşın, peş peşe üç aydır daralmayı gösteren 50 puanın altında kaldı.

Euro kazanmak isteyenlere müjde! Almanya Türkiye’den 60 bin personel alacak, valizini hazırlayan geriye bakmadan gidecek

Almanya yeni iş gücü için iş kapılarını adeat sonuna kadar açtı. Almanya'ya göç etmek isteyenler için gerekli olan şartlar da peş peşe duyuruldu. Euro kazanmak isteyenler acil bakın...

Almanya’da yıllık enflasyon ağustosta yüzde 6,1’e düştü!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis), fiyat artışları ile ilgili olarak ağustos ayı öncü verilerini paylaştı. Bu doğrultuda, Almanya’da temmuz ayında yüzde 6,2 olan yıllık enflasyon, ağustos ayında yüzde 6,1 olarak kayıtlara geçti.

Almanya'da enflasyon yeniden hız yaptı, İspanya'da hedefin altında kaldı!

Almanya'da Haziran ayında yıllık enflasyon yüzde 6,8'e çıkarken, İspanya'da ise Avrupa Merkez Bankası'nın tüm Euro Bölgesi için belirlediği yüzde 2'lik hedefin altına indi.

Altın yatırımcıları ters köşe olacak! Finans devi resmen rakam verdi! Bu rakamı görenlerin tansiyonu fırlayacak

Almanya'nın finans devleri arasında yer alan Commerzbank, altın beklentisini düşürdü. Öyle bir rakam açıkladı ki yatırımcılar ters köşe olacak. İşte altının geleceği o seviye...

Almanya, Türkiye'den 5 bin işçi alacak; Maaşlar 40 bin euro ile 100 bin euro arasında değişiyor

Almanya, eğitmenler, yazılımcılar ve mühendisler gibi mesleklerde yaklaşık 2 milyon açık pozisyonla karşı karşıya. Bu nedenle, Türkiye'deki yetenek havuzuna başvurarak bu açığı kapatmaya çalışıyor. Almanya, yıl sonuna kadar 5 bin kişiyi ülkeye getirerek kritik görevlerde istihdam etmeyi planlıyor.

Almanya 60 bin yeni personel alacak! Vize kolaylığıyla Türkler de gidebilecek!

Almanya nitelikli göç kanununu henüz çıkarmadı fakat acil ihtiyaç olarak 60 bin kalorifer ve su tesisatçısı istihdam edecek. Bu kapsamda, söz konusu alanlarda meslek eğitimi almış olan Türkler, iş kabulü alırsa kolay vize ile Almanya’ya giderek çalışabilecek.

Elektrikli Opel Mokka-e'ye tek kuruş zam gelmedi! İşte Opel Mokka-e 12 Şubat 2023 fiyat listesi! Hemen bakın!

Almanya'nın Altın Direksiyon ödüllü otomobili elektrikli Opel Mokka-e'ye tek kuruş zam gelmedi. Peki Opel Mokka-e'nin güncel fiyatları ne kadar? İşte Opel Mokka-e 12 Şubat 2023 fiyat listesi... Hemen bakın...

Şok haber! Almanya'da çalışmak isteyenlere yeni iş fırsatları! Almanya 4 temel sektörde çalışacak acil eleman arıyor!

Almanya’da nüfusun giderek yaşlanması ülkede nitelikli insan gücüne olan ihtiyacı artırdı. Almanya’da 2030 yılına kadar çeşitli sektörlerde çalışacak 5 milyon kişiye ihtiyaç olacağı belirtirken, bu ihtiyacın Türkiye’nin de aralarında olduğu AB dışı ülkelerinden karşılanması bekleniyor.

Almanya "fırsat kartını" çıkardı! Binlerce işçi alınacak

Almanya'nın işgücü açığını kapatmak için Balkan ülkeleri ve Türkiye başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden işçi alımı yapacağı belirtildi.

Elektrikli Opel Mokka-e Türkiye’de! İşte Opel Mokka-e özellikleri ve 3 Aralık 2022  fiyat listesi

Almanya'nın Altın Direksiyon ödüllü otomobili Opel Mokka-e artık Türkiye'de! Peki Opel Mokka-e özellikleri neler ve fiyatı ne kadar? İşte Opel Mokka-e 3 Aralık 2022 fiyat listesi...

Almanya'da enflasyon 71 senenin zirvesinde!

Almanya'da eylül ayında yüzde 10 olan senelik enflasyon, enerji ve gıda fiyatlarındaki son yükseliş ile birlikte ekimde yüzde 10,4'e çıkarak 1951'den bu yana görülen en yüksek seviyeye çıktı. İşte detaylar…

almanya e sahiplik oranı Haberi

almanya e sahiplik oranı

Anadolu Ajansı'ndan Ata Ufuk Şeker'in Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) verilerinden derlediği bilgilere göre, 2016 yılında AB vatandaşlarının ortalama yüzde 70,6'sı kendi sahibi olduğu meskeninde ikamet etti.

AB ülkeleri arasında ev sahiplik oranı en yüksek  Romanya'da gerçekleşti. Ülkede vatandaşların yüzde 95.6'sı kendi evinde yaşadı. Romanya'yı yüzde 89.9'la Hırvatistan ve Litvanya, yüzde 89,5'le Slovakya, yüzde 86,3'le de Macaristan takip ediyor. 

Vatandaşların konut sahiplik oranı en düşük ülkenin AB'nin en büyük ekonomisi Almanya olması dikkati çekti. Almanya'da vatandaşların yüzde 49,8'i kendi evinin sahibi Alman vatandaşların yarıdan fazlası kirada oturuyor. Almanya'yı en yakın yüzde 58.6'yla Danimarka, yüzde 62'yle Avusturya, yüzde 63,4'le Fransa, yüzde 66,4'le de İngiltere takip ediyor. 

Böylece, AB'nin zengin ülkelerinde kirada yaşayan vatandaşların oranı fakir ülkelerden daha yüksek seviyelerde gerçekleşti.

AB üyesi ülkelerde yaşayan yabancıların...