06 / 05 / 2024

almanya ekonomi ıfo

almanya ekonomi ıfo

Ifo, ekonomide normale dönüşün dokuz ay sürmesi senaryosunda Alman ekonomisinin bu yıl yüzde 6,6 daralabileceği ve gelecek yıl da yüzde 10,2 genişleyebileceği tahmininde bulundu.

Bundesbank: Almanya, Avrupa'nın hasta adamı değil. Ekonomi 2024'te büyüyecek!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Başkanı Joachim Nagel, Alman ekonomisinde mevcut zayıflığın ardından gelecek yıl yeniden büyümenin beklediğini belirterek, “Şu anda büyük bir belirsizlik var ama doğru yoldayız” dedi.

Almanya ekonomisi bu yıl yüzde 0,4 küçülecek!

Almanya ekonomisinde küçülme şoku yaşanıyor. Ekonomi Araştırma Enstitüsü, olağan dışı yüksek enflasyon yüzünden özel tüketimin bu yıl yüzde 0,5 azalacağını öngördü.

Almanya'da yaşamak isteyenlere müjde! Almanya’nın 1.5 milyon göçmene ihtiyacı var

Almanya Ekonomi Bilirkişi Konseyi Başkanı Monika Schnitzer, Almanya’ya yönelik göçün arttırılması gerektiğini söyledi. Schnitzer, ülkedeki nitelikli işgücü açığının kapatılabilmesi amacıyla Almanya’ya gelecek göçmen sayısının artmasının şart olduğunu belirtti.

Fransa ve Almanya, enflasyon ve enerji krizine karşı mücadeleyi hızlandırma konusunda anlaştı!

Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Almanya ve Fransa'nın Avrupa'daki yüksek enflasyon ve enerji krizinin daha hızlı ele alınması gerektiği konusunda anlaştıklarını belirtti.

Almanya'dan enerji krizini hafifletecek hamle! 

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, Almanya'nın kalan üç nükleer santralinden ikisinin en az Nisan 2023’e kadar elektrik şebekesine bağlı kalacağını açıkladı.

Ifo, gelecek yıl Alman ekonomisinde resesyon ve rekor enflasyon şimdiden öngördü!

Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından biri olan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Almanya’nın bu yıla ilişkin büyüme tahminini, enerji krizinin etkileri ve tarihi yüksek enflasyon nedeniyle aşağı yönlü olarak revize etti. İşte haberin devamı…

Almanya'da inşaat üretimi yüzde 1.2 arttı!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre; "İmalat ve inşaat sektörlerinin Kasım ayı üretimlerinde artış yaşandı.

AB "yeşil üretimde" çelik sektörüne destek verecek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Avrupa Birliği’nin (AB), daha maliyetli de olsa Avrupa çelik sanayisinin “yeşil” olarak yeniden yapılanmasında çelik işçilerine destek vereceğini belirtti. 

Alman ekonomisinde salgın sonrası toparlanma yavaş olacak!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, yeni tip koronavirüs salgını sonrası Alman ekonomisinde toparlanmanın uzun dönemli ve durgun olabileceğini aktardı.

Almanya'da inşaat alanında iş gücü ihtiyacı yüksek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier yaptığı açıklamada özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin yabancı ülkelerde nitelikli iş gücü bulmak için daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu belirterek, sağlık ve inşaat alanlarında iş gücü ihtiyacının yüksek olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 2023 hedefi 20 bin MW rüzgar enerjisi üretmek!

Almanya'nın liman kenti Hamburg'da, "Hamburg Rüzgar Enerjisi ve Teknolojileri Fuarı ve Avrupa Rüzgar Konferansı" Almanya Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel'in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Almanya'da İnşaat İş İklimi Endeksi rekora ulaştı!

Merkezi Münih'te bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), yaklaşık 7 bin firmanın katılımıyla gerçekleştirdiği eylül ayı Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı. İnşaat İş İklimi Endeksinin artmaya devam ederek yeni bir rekora ulaştı.

Almanya'da inşaat iş iklimi endeksi yükseldi!

Ekonomi Araştırma Enstitüsü, Almanya İş Anketi sonuçlarını yayımladı. Yapılan anketin sonucuna göre inşaat iş iklimi endeksi rekor derecede yüksek kalmaya devam ettiği ancak olumlu mevcut durum değerlendirmelerinin bir miktar zayıfladığı belirtildi.

almanya ekonomi ıfo Haberi

almanya ekonomi ıfo

Almanya'nın önde gelen ekonomik düşünce kuruluşlarından Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Alman ekonomisinin bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kriziyle mücadele ederken yüzde 6,6’ya kadar küçülebileceğini ve gelecek yılda yüzde 10,2 büyüyebileceğini bildirdi.

Merkezi Münih'te bulunan ekonomik düşünce kuruluşu Ifo, Almanya ekonomisine ilişkin 2020-2021'i kapsayan büyüme tahminlerinde ekonomide normale dönüş süresine göre güncelleme yaptı.

Ifo’nun Alman ekonomisinin büyümesine ilişkin tahminleri büyük ölçüde şirketlerin faaliyetlerinin normale dönme hızına bağlı kalırken, ortalama olarak, şirketlerin faaliyetlerinin yılın ikinci çeyreğinde Kovid-19 nedeniyle alınan tedbirlerden sonra dokuz ay içinde normale dönmesinin beklendiği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; en iyi senaryo olarak, normale dönmenin 5 ay sürmesi durumunda Alman ekonomisinin bu yıl yüzde 3,9 daralması ve 2021’de ise yüzde 7,4 büyümesi öngörülüyor.

Şirketlerin faaliyetlerinin 9 ay sonra normale...