29 / 04 / 2024

almanya evsiz sayısı

almanya evsiz sayısı

Almanya Evsizlere Yardım Derneği Almanya'daki evsizlerin rakamlarını açıkladı. Açıklanan rapora göre 2020 senesinde yaklaşık 256 bin vatandaşın düzenli bir konutu olmadığı ve yaklaşık 45 bin kişinin sokakta yaşadığı belirtildi.

Almanya'da 650 bin evsiz var!

Almanya Evsizlere Yardım Çalışma Birliği’nin tahminlerine göre, Almanya’daki evsizlerin sayısı büyük oranda arttı...

Almanya sosyal konut yapmıyor, evsizlerin sayısı artıyor!

Brezilya'daki favelalar gibi gecekondu mahalleleri olmasa da Almanya'daki yoksulluk azımsanmayacak boyutlara ulaştı. Alman hükümetinin sosyal konut üretmemesi, evsizlerin sayısını artıyor. Ülkede 860 bin kişi evsiz.  

Almanya'da evi olmayanların sayısı yüzde 150 arttı!

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre, kalacak evi olmayanların sayısının son üç yılda yüzde 150 oranında arttığı belirlendi.

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan ABD’de evsizlerin sayısı rekor kırıyor. Konut ve Kentsel Gelişim idaresine göre, yaşanan bu artışın en önemli sebebi enflasyon... 

Almanya’da kiracı sayısı konut sahibinden fazla!

Avrupa Birliği (AB) ülkesi Almanya'da kiracı sayısı ev sahibinden fazla. AB içinde ev sahibi en fazla olan ülke ise Romanya...

Almanya'da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu (BAG) tarafından açıklanan resmi verilere göre Almanya'da 2022 yılında evsizlerin sayısı yüzde 58 artış gösterdi. Ayrıca BAG'a göre bunun sebebi Ukrayna'dan gelen çok sayıda sığınmacının evsiz olması ve enflasyon...

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!

İngiltere’de açıklanan son resmi verilere evsiz sayısı son 25 yılın en yüksek seviyesini görerek rekor kırdı. Bu kapsamda, bu yıl 105 bin hane halkı ve 131 binden fazla çocuk otellerde ya da pansiyonlarda konaklıyor.

Belçika'nın büyük şehirlerindeki evsiz sayısı arttı!

Belçika'nın büyük kentlerinde evsiz sayısının yükseldiği, yalnızca başkent Brüksel'de 933'ü çocuk, 5 bin 313 evsiz olduğu ifade edildi. 

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."

Almanya’da evsiz sayısı arttı! 

Almanya Evsizlere Yardım Derneği Almanya'daki evsizlerin rakamlarını açıkladı. Açıklanan rapora göre 2020 senesinde yaklaşık 256 bin vatandaşın düzenli bir konutu olmadığı ve yaklaşık 45 bin kişinin sokakta yaşadığı belirtildi.

Almanya'da konut sayısının arttırılması için çağrı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de ırkçılık ve adaletsiz tutuma karşı yapılan protestolarda konut sayısının arttırılmasına yönelik çağrı yapıldı. 

Brezilya'da evsiz sayısı artıyor!

Brezilya’daki işsizlik ve yüksek fiyatlar, Kovid-19 salgını gölgesinde evsizlerin sayısını yükseltiyor.

Los Angeles'ta evsiz sayısı giderek artıyor!

ABD’nin en kalabalık şehirlerinden biri olan Los Angelas'ta artan evsiz sayısı yetkilileri endişelendiriyor.

Almanya'da iflas eden şirket sayısı arttı!

Almanya'da mart ayı şirket iflası yüzde 20'yi geçti. Konuya ilişkin açıklamada, " Şubat ayındaki ılımlı bir artışın ardından, martta şirket iflaslarının sayısı yeniden arttı, ve bu sefer daha güçlü." değerlendirmesi yapıldı.

Londra'da yeni evsizlerin sayısında rekor artış!

İngiltere'nin başkenti Londra'da sokakta uyuyan evsizlerin sayısı Temmuz-Eylül 2019 döneminde 2 bin 69'u yeni evsiz olmak üzere 3 bin 985 kişi oldu...

almanya evsiz sayısı Haberi

almanya evsiz sayısı

Almanya Evsizlere Yardım Derneği'nin açıkladığı raporda, Almanya'daki evsizlerin sayısı gün geçtikçe artıyor. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Almanya’da 2020 senesinde hemen hemen 256 bin şahsın sabit bir evi yok. Düzenli evi olmayanların yüzde 20’sinin yani yaklaşık 45 bininin sokakta yaşadığı belirtildi.

2019 senesinde pamdeminin ortaya çıkmasıyla evsiz kişilerde ki sayıda da artış olduğu gözlemleniyor. Evi olmayanların net sayısı bilinmemekle beraber 2019 sensindeki evisiz insanların rakamı 237 bin olduğu öne sürülüyordu. 

Yerleşik bir düzene sahip olmayan 20 bin kişinin 18 yaşını doldurmamış çocuk ve gençlerden oluşuyor. Evi olmayan her üç kişiden birinin ise başka ülkenin vatandaşı olduğu belirtiliyor. 

Covid-19 salgını sebebiyle yardım kuruluşları konaklama hizmetini azaltmak zorunda kaldı. Buna bağlı olarak sokakta yaşamak zorunda kalan evsizlerin sayısınında arttığı gözlemlendi.

Ülke genelinde...