06 / 05 / 2024

Almanya Evsizlere Yardım Çalışma Birliği

Almanya Evsizlere Yardım Çalışma Birliği

Almanya Evsizlere Yardım Çalışma Birliği’nin tahminlerine göre, Almanya’daki evsizlerin sayısı büyük oranda arttı...

Evsizlere 200 bin TL hibe para yardımı yapılacak!

Ev sahibi olmak isteyen ve bu hayal ile yaşayan evi olamayan evsizler için Devlet, kendi evini yapmak isteyen evsizlere 150 bin Türk Lirası ve 200 bin Türk Lirası hibe para yardımı yapacağı duyuruldu.

Almanya'da evsizlerin sayısı yüzde 58 arttı!

Alman Evsizlere Yardım Federal Çalışma Grubu (BAG) tarafından açıklanan resmi verilere göre Almanya'da 2022 yılında evsizlerin sayısı yüzde 58 artış gösterdi. Ayrıca BAG'a göre bunun sebebi Ukrayna'dan gelen çok sayıda sığınmacının evsiz olması ve enflasyon...

Almanya alarm veriyor! 65 milyar avroluk üçüncü yardım paketi yolda!

Alman hükümeti, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaş nedeniyle yaşanan enerji krizi sonrası hane halkını ve şirketleri yükselen enflasyonun etkisinden korumak için 65 milyar avroluk üçüncü yardım paketini hazırladı. İşte haberin detayları..

Almanya’da evsiz sayısı arttı! 

Almanya Evsizlere Yardım Derneği Almanya'daki evsizlerin rakamlarını açıkladı. Açıklanan rapora göre 2020 senesinde yaklaşık 256 bin vatandaşın düzenli bir konutu olmadığı ve yaklaşık 45 bin kişinin sokakta yaşadığı belirtildi.

Almanya'da esnafa kira yardımı nasıl yapıldı?

Almanya'da şu anda ev sahibine kirasını ödeyemeyen, vergi- sigorta, elektrik- su parası borcu olan esnaf yok. Aynı zamanda hiçbir esnaf iflasla karşı karşıya kalmadı. Devlet, esnafa kira desteğinden, vergi ve fatura yardımına kadar birçok ödeme yaptı.

Almanya'da DİTİB ve YTB'den ihtiyaç sahiplerine kira yardımı!

Almanya'nın Köln kenti yakınlarındaki Hürth beldesinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Hürth Camisi yetkililerince mali destek alma şansına sahip olmayan vatandaşlara kira yardımı yapıldı.

Almanya'da konut yardımı yükseliyor!

Almanya'da dar gelirli ailelere verilen konut yardımı yılbaşından itibaren yükselecek. Federal Hükümet konut yardımının yüzde 30 oranında artacağını duyurdu...

Almanya'da 650 bin evsiz var!

Almanya Evsizlere Yardım Çalışma Birliği’nin tahminlerine göre, Almanya’daki evsizlerin sayısı büyük oranda arttı...

Almanya'da konut yardımı zamlanıyor!

Almanya'da 1 Ocak 2020'den itibaren, konut yardımı artılacak. İki kişilik bir hane için ortalama 140 euro olan yardımın 190 euroya çıkartılması planlanıyor.

Almanya'da konut yardımı zamlanıyor!

Almanya'nın İçişleri Bakanlığı, konut yardımını artırmayı planlıyor. Bu kapsamda Nisan ayında konuyla ilgili yasa tasarısının Federal Meclis'te ele alınması öngörülüyor...

Kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL oldu?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında konutu ya da iş yeri yıkılan kimselere yer tahsisi ya da kira yardımı yapılıyor. Ağustos ayında kira bedelinde artış yapıldı. Peki kentsel dönüşüm kira yardımı kaç TL oldu?

İzmir'de kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında konutu ya da iş yeri yıkılan kimselere kira yardımı yapılıyor. Kira yardımı miktarı, bölgeye göre değişiyor. Peki, İzmir'de kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Ankara'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliğine göre hak sahiplerine kira yardımı yapılıyor. Peki Ankara'da kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar? İşte yanıtı..

Almanya Evsizlere Yardım Çalışma Birliği Haberi

Almanya Evsizlere Yardım Çalışma Birliği

‘Almanya Evsizlere Yardım Çalışma Birliği’nin (BAGW) verilerine göre Almanya’daki evsizlerin sayısı arttı. Dernek Genel Müdürü Werena Rosenke Berlin’de yaptığı açıklamada, eldeki son rakamlara göre 2016’dan 2017 başına kadar yüzde 15 ila 20’lik bir artışın söz konusu olduğunu belirtti. Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; Rosenke, bunun sonucunda 2017 yılı içinde tahminen yaklaşık 650 bin kişinin evsiz olduğunu söyledi.

Almanya Evsizlere Yardım Çalışma Birliği'nin tahminlerine göre, 650 bin evsizden yaklaşık 22 binini çocuklar ve reşit olmayan gençler oluşturuyor. 48 bin kişi ise tam zamanlı olarak sokaklarda yaşıyor. Bu rakamlar bu konudaki verilerin yeterli olmaması nedeniyle Almanya’daki evsiz mültecileri içermiyor. Birlik evsiz sayısındaki artışın başlıca nedenleri olarak, ödenebilir düzeyde kiralara sahip ev sayısının azalması, sosyal konut sayısının gerilemesi ve belli gruplarda...