03 / 05 / 2024

almanya ihracat ithalat rakamları

almanya ihracat ithalat rakamları

Almanya'da, ihracat 2019’da 1 trilyon 327,6 milyar avro olurken, ithalat ise 1 trilyon 104,1 milyar avro olarak kayıtlara geçti.

Yapsar Gayrimenkul İnşaat Taahhüt İmalat İhracat İthalat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yapsar Gayrimenkul İnşaat Taahhüt İmalat İhracat İthalat Ticaret Anonim Şirketi Tuzla'da 800 bin TL sermaye bedeli ile İslam Keleş tarafından kuruldu.

Eylül ayında ihracat yüzde 0,5, ithalat yüzde 14,6 azaldı!

Dış ticaret istatistikleri açıklandı. Bu kapsamda eylülde geçen yılın aynı ayı genel ticaret sistemine göre ihracat yüzde 0,5, ithalat yüzde 14,6 azaldı.

Otomotivden ayda 10,6 milyar dolar yan sanayi ihracatı yapıldı

Otomotivde yan sanayide Ocak-Eylül 2023'te geçen senenin aynı dönemine göre dış piyasada yüzde on artıran otomotiv sektörü, ihracatın yaklaşık 4'te birini en büyük pazar olan Almanya'ya yaptı. İşte ayrıntılar...

Toyka İnşaat İhracat İthalat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Toyka İnşaat İhracat İthalat Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Kaynar ve Sefa Toy ortaklığında kuruldu.

TÜİK: Ağustosta ihracat yüzde 1,6 arttı, ithalat yüzde 6,9 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ağustos ayının ihracat ve ithalat oranlarını açıkladı. Söz konusu verilere göre ağustosta ihracat arttı, ithalat azaldı.

İhracatın yarısından fazlasını sanayi sektörü üstlendi!

Türkiye'nin geçen yılki ihracatının yüzde 42,3'ünü, ithalatının ise yüzde 60,9'unu büyük ölçekli girişimler yaparken, ihracatın yüzde 55,4'ü, ithalatın ise yüzde 49,5'i sanayi sektöründe faaliyet gösteren girişimlerden geldi.

Tekstil ihracatında şok düşüş! Türkiye yıllar sonra ilk defa ithalatçı konumuna düştü!

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, global talepteki daralmanın da etkisiyle sektör ihracatının 2023’ün ilk 8 ayında yüzde 12 daraldığını söyledi. Öksüz, istihdam kayıpları yaşanmaması için bir dizi tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Nisanur İnşaat Mermer Makina Tekstil Kereste İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nisanur İnşaat Mermer Makina Tekstil Kereste İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Nisanur Aşcı tarafından kuruldu.

Suudi Arabistan 18 Türk şirkete ithalat vizesi verdi!

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB), Suudi Arabistan'ın süt ürünleri, kırmızı et ve bal üretimi yapan 18 şirket için ithalat izni verdiğini açıkladı. Yılın ilk 6 aylık döneminde bu ülkeye yapılan ihracat geçen yıla göre yüzde 747,5’lik artışla 1 milyar 113 milyon dolara çıktı.

TÜİK mayıs 2023 dış ticaret endekslerini açıkladı! İhracat birim endeksi yüzde 1.2 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre, ihracat birim değer endeksi Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 1,2, ithalat birim değer endeksi yüzde 13 azaldı.

Qncp Group İnşaat İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Qncp Group İnşaat İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Qncp Group İnşaat İhracat İthalat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Ataşehir'de yapıldı.

İhracatta tarihi rekor! Almanya’ya bir ayda 1.5 milyar dolarlık ürün sattık!

Türkiye 1 milyar 599 milyon dolarlık satışla Almanya'ya tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatını gerçekleştirdi. Ülkeye mayıs ayında en fazla dış satımı 426 milyon 440 bin dolarla otomotiv endüstrisi yaptı.

Başkan Ünverdi: ‘İthalat ve ihracat sekteye uğradı’

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Mersin Limanı’ndaki yoğunluk yüzünden hem ithalatın hem de ihracatın sekteye uğradığını ifade etti. Başkan Ünverdi, yaşanan problemlerin çözümü için çalıştıklarını belirtti.

almanya ihracat ithalat rakamları Haberi

almanya ihracat ithalat rakamları

Almanya'nın 2019 yılı ihracatı küresel ticaret ihtilafların ortasında sadece yüzde 0,8 artmasına rağmen, 1 trilyon 327,6 milyar avro ile rekor kırdı.

Almanya Federal İstatistik Ofisinin (Destatis) yayınladığı geçici verilere göre, ülkede mevsimsellik ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracat geçen yıl 1 trilyon 327,6 milyar avro, ithalat ise 1 trilyon 104,1 milyar avro oldu. Ülkenin dış ticaret fazlası ise 223 milyar 600 milyon avro seviyesinde gerçekleşti. Ülkenin, 2019’da bir önceki yıla göre, mevsimsellikten ve takvim etkilerinden arındırılmış ihracatı yüzde 0,8, ithalatı ise yüzde 1,4 arttı. Destatis, ihracattaki büyümenin önceki yıllara göre ivme kaybettiğini vurguladı.

Almanya, 2018’de 1 trilyon 317 milyar avro ihracat yaparken, 1 trilyon 90 milyar avroluk ithalat yaparak rekor yenilemişti. Böylece geçen yıl 1 trilyon 327,6 milyar ihracat ve 1 trilyon...