02 / 05 / 2024

Almanya konut sorunu

Almanya konut sorunu

Almanya'nın yeni Başbakanı Olaf Scholz, konut krizinin çözümü için bakanlık kurulduğunu açıkladı. 

Almanya'da konut sorunu çözülemiyor! 

Almanya'da konut üretimi son yıllarda ihtiyacın çok altında kaldı. Gelecek iki üç yıl içinde de açığın giderilmesi beklenmiyor. Bu sorun kiralarında artışına da neden oluyor. 

Türkiye’de ev ne zaman alınır?

Türkiye’de konut sorunu toplumsal bir krize dönüşmüş durumda. Kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlık artarken, konuta erişim de zorlaşıyor. Peki konut almak, yatırım yapmak için uygun zaman mı? Türkiye’de ev ne zaman alınır? İşte cevapları…

Büyükşehirlerdeki astronomik kiralar yaşamı tehdit ediyor: Devlet konut piyasasına el atmalı! 

Fahiş oranlarda yükselen satılık ve kiralık ev fiyatları artık yaşamı tehdit eder duruma geldi. Peki konut sorunu neden kaynaklanıyor? 

“Babam sağ olsun” sticker’ları evlerin pencerelerine yapıştırılmalı! İşte nedeni?

​​​​​​​Türkiye’de konut sorunu gittikçe derinleşirken ev sahibi olma oranları da azalıyor. TÜİK’in açıkladığı verilerden sonra emekli akademisyen Cem Leventbaş, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda , “Babam sağ olsun” stikerlarının ev pencerelerine yapıştırılması gerektiğini söyledi.

AVM’ler konut projesine mi dönüşecek? Konut yok, AVM çok!

Türkiye’deki konut sorunu acil çözüm beklerken, Emlak ve Yatırım Danışmanı Mert Başaran X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konuya farklı bir bakış açısıyla yaklaştı getirdi. İşte ülkenin AVM çöplüğüne döndüğünü söyleyen Başaran’ın önerisi ve vatandaşın yorumları..

Almanya’da 'Dar gelirliler için acil sosyal konut yapılsın' çağrısı!

Almanya’da kiracı dernekleri, inşaat sendikaları, sosyal ve sanayi kuruluşlarından oluşan bir ittifak, düşük gelirliler için acil konut yapılması çağrısı yaptı.

Almanya'dan ev almak isteyenlere müjde! Konut kredisi faizleri düştü!

Almanya'da konut kredisi faiz oranlarında keskin düşüş yaşandı. Bu yolla konut almak isteyenlere her sene binlerce euro tasarruf sağlamış olacak. 

İnşaatta birim maliyeti 25 bin TL oldu! KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Boş konutlar ihtiyaç sahiplerine kiralansın!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, X sosyal medya hesabından konut sorunu ile ilgili paylaşımda bulundu. İşte Ali Kurt'un o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Artık kimse 20. katta oturmaktan, site aidatı ödemekten memnun değil! Vatandaşlardan konut sorunu yorumları!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama ve vatandaşlardan gelen tepkiler...

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

İYİ Partili Salih Karabacak'tan konut ve kira sorunu için çözüm önerisi!

İYİ Partili Salih Karabacak yaptığı açıklamada konut ve kira sorunu için çözümü sosyal konutlar yapmak olduğunu söyledi. Karabacak ayrıca çözüm önerisini de paylaştı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Almanya'da konut fiyatlarında sert düşüş!

Almanya'da derinleşen konut krizi etkileri devam ediyor. Almanya'da konut fiyatları 3. çeyrekte geçen senenin aynı dönemine kıyasla yüzde 10,2'lik bir düşüş kaydederek dibi gördü.

Almanya'da konut inşaatları geriledi! Yüksek faiz oranları konut piyasasını yerle bir etti!

Almanya'da yüksek faiz oranları nedeniyle konut inşaatının düştüğü inşaat sektöründe Ifo barometresi Eylül 2005'ten bu yana en düşük değerine geriledi.

İzmir’de konut krizi nasıl çözülür? Buğra Gökce tek tek sıraladı: İşte 4 maddede çözüm!

Şehir Plancısı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aday Adayı Dr. Buğra Gökce, İzmir'deki konut sorunu ve bu sorunun çözümüne ilişkin X sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar ve vatandaşlardan gelen yanıtlar...

Almanya konut sorunu Haberi

Almanya konut sorunu

Almanya'nın yeni Başbakanı Olaf Scholz, önümüzdeki 4 sene Almanya'yı yapısal olarak geleceğe uygun hale getirmek için kullanacaklarını açıkladı. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Almanya'daki konut krizine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Scholz, ülkede protestolara neden olan konut krizini çözmek için her yıl 400 bin yeni konutun inşa edilmesini sağlamak üzere yeni bir bakanlık kurulduğunu ve şehirlerde konut kiralarında artışa sınırlama getirileceğini açıkladı. 

Alman ekonomisindeki yapısal reform ihtiyacına değinen Scholz, "Önümüzdeki 4 yılı Almanya'yı yapısal olarak geleceğe uygun hale getirmek için kullanacağız." ifadesini kullandı.

Almanya'da yaşanan konut sıkıntısı büyüyor!