11 / 05 / 2024

almanya Nürburgring Pisti formula 1 kime satıldı

almanya Nürburgring Pisti formula 1 kime satıldı

ABD 'Yeşil Cehennem' i 90 milyon dolara kaptı. Dünyadaki 'Formula 1' pistleri arasında en tehlikelisi olarak bilinen Almanya'daki Nürburgring Pisti Amerikalı bir yatırım fonuna satıldı...

Almanya'nın kayıp konutlarında sahne dolandırıcılara kaldı!

Yaşanan konut kriziyle gündemden düşmeyen Almanya'da uzmanlar 800 bin konut açığı olduğunu belirtirken ülkede yaşanan bu kriz de dolandırıcılar tarafından fırsata dönüştürülüyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti için geri sayım başladı! Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yapımında sona gelinen Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pistini inceledi. Pisti tamamlanan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapacak.

Almanya'da yaşamak isteyenlere müjde! Almanya’nın 1.5 milyon göçmene ihtiyacı var

Almanya Ekonomi Bilirkişi Konseyi Başkanı Monika Schnitzer, Almanya’ya yönelik göçün arttırılması gerektiğini söyledi. Schnitzer, ülkedeki nitelikli işgücü açığının kapatılabilmesi amacıyla Almanya’ya gelecek göçmen sayısının artmasının şart olduğunu belirtti.

Türkiye kripto piyasasında Fransa, Almanya ve İspanya'yı bakın nasıl solladı!

Kripto piyasasındaki son gelişmelere göre Türkiye, tüm Avrupa ülkelerinin önüne geçti. Fransa, İspanya ve Almanya'nın geride kalması dikkat çekti. Buna göre Türkiye, kripto paralarda Avrupa'dan önde. Kripto para yatırımcılarına özel hazırlanan yeni rapora göre Türkiye lider durumda.

Türklere Alman vatandaşlığının yolu açılıyor! Almanya’dan yeni vize adımı: Detaylarıyla açıklandı! 

Almanya'nın "yeni nesil nitelikli göçmen yasasının" ayrıntıları tek tek belli oldu. Schengen vizesinde kriz yaşanırken, nitelikli göçmen için hazırlanan plandaki bazı ayrıntılar dikkatleri çekti. 

Almanya "fırsat kartını" çıkardı! Binlerce işçi alınacak

Almanya'nın işgücü açığını kapatmak için Balkan ülkeleri ve Türkiye başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden işçi alımı yapacağı belirtildi.

Almanya’nın en ünlü gazetesinden müthiş ‘Türkiye’ iddiası!

Türkiye’de özellikle üretim ve ihracat alanında yaşanan gelişmeler Almanya’da günün konusu oldu. Almanya’nın en ünlü gazetesi Die Walt bugünkü sayısında Türkiye hakkında müthiş bir iddiada bulundu.

BBC: İngiltere yoksullaşıyor! DW: Almanya'nın borcu artıyor

Artan petrol ve doğal gaz fiyatları, tüm dünyada olumsuz etki yaratıyor. Almanya’nın eyalet, federal, sosyal güvenlik ve belediye dâhil kamu dışı kurumlara borçları arttı.

Almanya'da yaşanan konut sıkıntısı büyüyor!

Almanya'nın büyük şehirlerinde kiralık konut bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Özellikle Berlin, Frankfurt, Hamburg gibi şehirlerde kira fiyatları tavan yaptı. 

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti ne zaman tamamlanacak?

Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti yıllardır gündemden düşmüyor. Birçok ihaleye çıkılan pistin inşaatı henüz tamamlanamadı. Peki Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ikinci pisti ne zaman tamamlanacak?

Köksal Holoğlu, Almanya'dan hastane satın alacak!

Köksal Holoğlu'nun hastane yatırımlarını hızlandırdığı, Avrupa'nın merkezinde hummalı bir çalışma içinde olduğu belirtiliyor. Köksal Holoğlu'nun Almanya'nın başkenti Berlin ile Hamburg ve Frankfurt gibi önemli kentlerinde hastane için yer aradığı ifade edildi.

Almanya'da öğrenci evlerinin kiraları cep yakıyor!

Almanya'nın 19 kenti için hazırlanan rapora göre, öğrencilerin konut kiraları 2021 yılında geçtiğimiz seneye göre yüzde 1,8 yükseldi. Öğrenciler 30 metrekare büyüklüğündeki ev için su ve yakıt dahil ayda ortalama 515 Euro kira ödemesi yapıyor. 

Almanya'nın seçim gündemi konut krizi!

Almanya Berlin'de baş gösteren konut krizi ülke gündeminin en büyük sorunlarından biri haline geldi. Yaklaşan seçimlerde de en büyük konut konut fiyatları oldu. 

almanya Nürburgring Pisti formula 1 kime satıldı Haberi

almanya Nürburgring Pisti formula 1 kime satıldı


Dünyadaki 'Formula 1' pistleri arasında en tehlikelisi olarak bilinen Almanya'daki Nürburgring Pisti Amerikalı bir yatırım fonuna satıldı.


Formula 1 severler çok iyi bilir. Dünyanın en zorlu pistlerinin başında Almanya'daki Nürburgring Pisti gelir. Almanya'nın Nürburg bölgesi etrafında ormanların içine inşa edilmiş bu pist uzun pazarlıklar sonucunda el değiştirdi. ABD'li bir yatırım fonu pistin içinde bulunduğu kompleksi 83 ila 97 milyon dolar arasında bir bedel karşılığında satın aldı. İnşasına 1925 yılında başlanan ve toplam 90 virajın bulunduğu 26 kilometrelik pistin en alçak ve en yüksek noktası arasında tam 300 metrelik bir fark bulunuyor. En son 2013'te yarışlarının düzenlendiği pist bu yıl takvimde değil. Fakat 2015'te yeniden takvime girmesi bekleniyor. Pilotlar arasında bu tehlikeli bölge 'yeşil cehennem' adıyla...