02 / 05 / 2024

almanya stuttgart bina yangını

almanya stuttgart bina yangını

Almanya'nın Stuttgart şehrinde 9 dairesinde Türklerin yaşadığı binada çıkan yangının erken fark edilmesi muhtemel bir faciayı önledi. Yangından dolayı maddi hasar meydana gelirken, garajdaki bir araba da hasar gördü...

Peker GYO Almanya'dan bina alıp, şirket kuracak!

Peker GYO, Almanya'daki 69 daire, 1 dükkan ve 69 adet otopark yerinden oluşan binayı satın alacak. Şirket 25 bin Euro sermayeli Almanya/Düsseldorf merkezli OXO investment GmbH şirketinin kurulması için çalışma başlattı.

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Almanya'nın Stuttgart 21 projesinde çalışan inşaat işçileri koronavirüse yakalandı!

Almanya basını, Stuttgart 21 isimli projede çalıştırılması amacıyla Türkiye’den getirilen ve salgına rağmen çalıştırılan işçiler arasında koronavirüse yakalananlar olduğu ortaya çıktı.

Almanya'da 2 bin kişilik cami ve külliye projesi tanıtıldı!

Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarında bulunan Feuerbach beldesinde yapılması planlanan cami ve külliye projesi tanıtıldı. 2 bin kişinin ibadet etmesinin planlandığı caminin 27 milyon euro’ya mal olması planlanıyor.

Peker GYO Almanya'dan 48 dairelik bina satın aldı!

Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Almanya'nın Heinsberg şehrinde yer alan 48 dairelik bir binayı satın aldı...

Taca İnşaat, Stuttgart’ta AVM inşa edecek!

Taca İnşaat yurtdışına yöneldi. Almanya’nın otomotiv ağırlıklı önde gelen sanayi bölgelerinden Stuttgart kentinde 160 milyon Euro yatırımla kurulacak alışveriş merkezinde Türk markaları satılacak.

Gaziantep Ekolojik Bina birçok kuruma örnek oluyor!

Amerikan Yeşil Binalar Derneği tarafından verilen LEED Platinum ve Türkiye'deki ilk ve tek Almanya Pasif Ev Enstitüsünün verdiği “Pasif Ev” sertifikalarına sahip olan Gaziantep Ekolojik Bina konusu uzmanlarının da ilgi odağı haline geldi.

Almanya'da müzik çalan bina inşa edildi!

Almanya'da dünyanın ilk kez müzik çalan binası inşa edildi. Yağmur yağdığında orkestraya dönüşen bina görenleri şaşkına uğrattı. Sanat eseri yüklü bu bina Annette Paul, Christoph Rossner ve André Tempel tarafından yapıldı.

İzmir'deki Almanya Başkonsolosluk binası satışa çıktı!

Satışa çıkarılan Almanya'nın İzmir'deki tarihi başkonsolosluk binası için teklif süresi 31 Ocak'ta sona erecek. 2007 yılında Balçova'ya taşınmasının ardından kullanılmayan bina ihale yoluyla satılacak.

Almanya'da başkonsolosluklar için yeni arsalar temin ediliyor!

Ahmet Davutoğlu, Almanya ziyaretinde ülkede görevli Türkiye'nin başkonsoloslarıyla bir araya geldi. Davutoğlu, yeni bina yapımı, restorasyon ve yeni arsalar temin edilerek fiziki mekanların geliştirilmesine, güzelleştirilmesine devam ettiklerini bildirdi.

Almanya'da kiralık ev sıkıntısı artıyor!

Almanya'nın birçok büyük şehrinde olduğu gibi; başta eyalet başkenti Stuttgart'ta olmak üzere Baden Württemberg'in büyük şehirlerinde uygun kiralı konut sıkıntısı her geçen gün artıyor.

İstikbal Almanya’daki en büyük mağazasını Stuttgart’ta açtı!

Boydak Holding’e ait İstikbal Mobilya, Ludwigshafen’den ve Nürnberg’den sonra Almanya’daki en büyük mağazasını Stuttgart’ta açıldı. İstikbal, 2014 yılı sonuna kadar Almanya’daki mağaza sayısını ona çıkarmayı hedefliyor...

İstikbal Almanya'da en büyük mağazasını Stuttgart'ta açıyor!

Mobilya sektörünün lider kuruluşu olmayı başaran İstikbal Mobilya, Almanya'da beşinci ve en büyük mağazasını yarın Stuttgart'ta açıyor. Açılışa Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Boydak ve Stuttgart Başkonsolosu M.Türker Arı da katılacak...

almanya stuttgart bina yangını Haberi

almanya stuttgart bina yangını

Almanya'nın Stuttgart şehrinde 9 dairesinde Türklerin yaşadığı binada çıkan yangının erken fark edilmesi muhtemel bir faciayı önledi. Yangından dolayı maddi hasar meydana gelirken, garajdaki bir araba da hasar gördü. Emniyet yetkililerinin yangının çıkış noktası olan her iki yerde de dışarıdan müdahalenin olduğunu belirtmeleri dikkat çekti.


Stuttgart’ın merkezi semtlerinden Zuffenhausen’de sabaha karşı çıkan yangın korkuttu. Altı katlı on dairelik apartmanın arka kısmındaki garaj bölümünde ve merpen girişinde başlayan yangında ölen ya da yaralanan olmadı, ancak maddi hasar meydana geldi. Yangınla ilgili detaylı araştırmanın başladığını belirten emniyet yetkilileri, yangının çıkış nedeni ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapmazken, yangının çıkış noktası olan her iki yerde de dışarıdan müdahalenin olduğunu dile getirdi. 


Yangın sonrası yapılan olay yeri incelemesinde, 50 kişinin kaldığı ve 10 dairenin...