29 / 04 / 2024

almanya turizmi

almanya turizmi

Rusya'da yaşanan Ruble krizi turizmciyi Alman pazarına yöneltti. Geçtiğimiz sezon Antalya'ya gelen turist sıralamasında tahta oturan Ruslar ruble krizinden etkilendi. Türk turizmci de ikinci büyük pazar olan rotayı Almanya'ya çevirdi.

Main Nehri Frankfurt turizmini olumlu etkiliyor!

Almanya'nın Frankfurt kentini ikiye bölen Main Nehri’ndeki tekne turlarına katılanlar, Avrupa’nın en yüksek gökdelenlerine sahip kentin manzarasından büyüleniyor.Main Nehri'nde 50 dakika ile 2 saat arasında değişen tekne turları düzenleniyor.

Almanya'yı tercih eden Rus turist sayısında azalma yaşandı!

Geçtiğimiz yıllarda kış turizmi için Almanya'yı tercih eden Rus turistlerin sayısında ciddi azalma yaşandı. Ukrayna krizinin ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan Batı da nasibini almaya başladı.

Tadım, Almanya'ya fabrika açıyor!

Şimdiye kadar ihracatla ürünlerini yurt dışına sunan Tadım, müşteri memnuniyetini daha da yükseltme hedefi ve yurt dışındaki tüketicilerine daha da taze ürün sunmak amacıyla Almanya'ya yatırım yapma kararı aldı...

İzmir'e en çok yabancı turist Almanya'dan geliyor!

İZMİR Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bu yılın ilk 8 ayı verilerine göre, sınır kapılarından giriş yaparak kente en çok yabancı turist 228 bin 938 kişiyle Almanya'dan geldi, ikinci sırada Fransa yer aldı...

Yeni enerji türlerinde Almanya ile işbirliği! Biyogaz nedir?

Almanya Heiden Belediye Başkanı Bub, "Biyogaz, güneş enerjisi ve suyun karışımından doğal gaz üretimi için Kayseri’ye yeni bir sistem kurulmasına yönelik çalışmalar hızla sürüyor" dedi.

Altyapı çevre yatırımları çerçevesinde Almanya'ya teknik ziyaret düzenlendi!

Altyapı çevre yatırımları çerçevesinde Almanya'ya teknik ziyaret düzenlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen Alt Yapı Çevre yatırımları Avrupa Birliği Finansal desteği ile gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Ordu'da yamaç paraşütü turizmi artırıyor!

Ordu'da yamaç paraşütü tutkunları, şehir merkezinden yaklaşık 500 metre yükseklikteki Boztepe'den yılın her ayında uçuş yaparak, mavi ile yeşilin keyfini çıkartıyor.Ordu'da yamaç paraşütü turizmi artırıyor.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, Almanya'da camileri ziyaret edecek!

YURTDIŞI Türkler ve Akraba Topluluklar (YTB) Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ve TBMM İnsan Haklarını İzleme Komisyonu, son günlerde camilerin kundaklandığı Almanya'ya giderek camileri ziyaret edecek.

Almanya'da inşaat onayları yüzde 9.6 artış gösterdi!

Almanya'da 2014 yılının ilk yarısında konut ve konut dışı inşaat onaylan yüzde 9,6 artış gösterdi. Almanya istatistik Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, geçen yılın aynı döneminde 124 bin 876 olan konut ve konut dışı inşaat izinleri verildi...

Almanya'da inşaat onayları yüzde 9.6 arttı!

Almanya istatistik Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, geçen yılın aynı döneminde 124 bin 876 olan konut ve konut dışı inşaat izinleri bu yıl 136 bin 843'e ulaştı.

Akşehir turizmi gelişecek

Konya'da yer alan Akşehir'in turizmi gelişecek. KONYA İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından, Akşehir'deki turizmin gelişmesi amacıyla bir istişare toplantısı düzenlendi.

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi!

Katı atık yönetimi projeleri kapsamında Almanya'ya ziyaret gerçekleştirildi. Teknik Çalışma Programına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Uzmanları, 7 ilde yer alan projelerin faydalanıcıları olan Belediye Başkanlıkları ve Katı Atık Birlik temsilcileri katılac

Beyşehir'de karavan turizmi!

Karaburun Plajı, mesire alanları, inanç turizmi ve yayla turizmi açısından şanslı bir ilçe olan Beyşehir'e karavanlarıyla gelerek konaklayan veya turlarla gelen turistler seyrine doyum olmayan gün batımını izleyerek keyifli zaman geçiriyorlar.

Almanya'daki Türk hastanesi yoğun ilgi görüyor!

Almanya'nın Kassel kentinde doktor Arif Ordu tarafından kurulan MEDİTÜRK adlıhastane yılda 50 bin hastaya hizmet veriyor. Hastanenin sahibi Ordu: "Türkiye'deki sağlık kuruluşları tecrübelerini buraya taşımalı. dedi.

almanya turizmi Haberi

almanya turizmi

Rusya'da yaşanan Ruble krizi turizmciyi Alman pazarına yöneltti. Geçtiğimiz sezon Antalya'ya gelen turist sıralamasında tahta oturan Ruslar ruble krizinden etkilendi. Türk turizmci de ikinci büyük pazar olan rotayı Almanya'ya çevirdi. Bu yıl Almanya'dan Antalya'ya gelecek turist sayısında yüzde 9 artış bekleyen turizmciler, Rus turist açığını Almanlarla kapatmayı hedefliyor. 


Antalya'ya gelen turist sıralamasında geçtiğimiz yıl ikinci sıraya düşen Alman turistler bu sezon yine Türk turizmcinin umudu oldu. Antalyada Rus turist sayısı ilk kez geçtiğimiz yıl Alman turistleri geride bırakmış ve gelen turist sıralamasında 3 milyon 336 bin 977 kişi ile birinci sıraya yerleşmişti. 2014 yılında yüzde 21 oranında artış gösteren Rus turist sayısı bu yıl gerileme ile...