06 / 05 / 2024

Almanya Türkiye işçi alımı

Almanya Türkiye işçi alımı

Yurt dışında çalışmak isteyenlerin beklediği müjde geldi. Almanya Türkiye’den 2 milyona yakın çalışana kapılarını açacağını açıkladı. Peki Almanya hangi pozisyonlar için işçi alacak? Almanya işçi alımında son durum ne? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Türkiye İş Bankası'ndan Marmaris'e 844 milyonluk otel yatırımı!

Türkiye İş Bankası A.Ş. Muğla Marmaris'te Turizm Konaklama/OtelTesisi Projesi için harekete geçti. ÇED onayı alan proje resmen başlıyor.

Türk-İş resmen açıkladı: Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı rakamları açıklandı. Açlık ve yoksulluk sınırında korkutan tablo ortaya çıktı. İşte 2023 Ekim ayı açlık ve yoksulluk sınırı...

IMF’den Türkiye için deprem etkisi yaratan dolar tahmini! Dolar kuru 2028’de 119,85 TL mi olacak?

Global ekonomik görünüm raporunu dün (10 Ekim) açıklayan IMF, Türkiye ekonomisine yönelik öngörüleri de paylaştı. TL ve dolar cinsi milli gelir öngörüleri, IMF'nin ortalama dolar kuru öngörülerine de işaret ediyor.

Türkiye iç tüketimin katkısı ile yüzde 3,8 oranında büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın 2’nci çeyreğinde, geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 3,8 büyüdü. Büyüme iç tüketim kaynaklı gerçekleşti; hane halklarının tüketimi genel büyümeye 10,7 puan pozitif, net ihracat ise 6,3 puan negatif etki yaptı.

Türk-İş Temmuz 2023 açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı! Yoksulluk sınırı 38 bin TL’ye dayandı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından Temmuz 2023 açlık ve yoksulluk sınırı verileri açıklandı. Yoksulluk sınırı 38 bin TL’ye dayandı.

Altını ve doları olanlar dikkat! Türkiye için flaş tarih verildi

Elinde altını ya da doları olan vatandaşlar ne yapacaklarını düşünüyor. Türkiye ekonomisi için flaş bir tarih verildi.

BofA, Türkiye için enflasyon tahminini yükseltti!

Bank of America Securities (BofA) ekonomistleri, Türkiye'ye ilişkin olarak paylaştıkları raporda enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize ederek 14 puan yükseltti. Dolar için de 31 TL'yi öngördü.

Cumhurbaşkanı ile görüşen Türk-İş Genel Başkanı asgari ücret zammı için tarih verdi: ''Belli bir noktaya geldik''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete yapılacak olan ara zamma ilgili Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. Başkan Atalay, görüşmenin ardından yeni asgari ücret için tarih verdi. İşte detaylar...

Almanya, Türkiye'den 5 bin işçi alacak; Maaşlar 40 bin euro ile 100 bin euro arasında değişiyor

Almanya, eğitmenler, yazılımcılar ve mühendisler gibi mesleklerde yaklaşık 2 milyon açık pozisyonla karşı karşıya. Bu nedenle, Türkiye'deki yetenek havuzuna başvurarak bu açığı kapatmaya çalışıyor. Almanya, yıl sonuna kadar 5 bin kişiyi ülkeye getirerek kritik görevlerde istihdam etmeyi planlıyor.

TÜRK-İŞ: yoksulluk sınırı 33 bin 752 TL!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), bu yılın Mayıs ayına ait açlık ve yoksulluk sınırı verilerini açıkladı.

Amerika kamu borçlarını ödeyemiyor! Bu Türkiye için bir fırsat olabilir mi?

Dolar sahibi borçlarını ödeyemiyor: Türkiye için gizli bir fırsat ortaya çıkıyor! İşte merak edilen habere dair detaylar..

Dünya, Türkiye’ için kolları sıvadı! Her ülkeden çok önemli yardımlar geliyor!

Türkiye dün Kahramanmaraş merkezli, 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremle asrın felaketini yaşarken tüm dünya yardım için seferber oldu.

Sondaj başladı! Türkiye için sevindiren gelişme

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından Namaz Dağı bölgesinde Şırnak-1 kuyusunda sondaj çalışması için start verildi.

Almanya Türkiye işçi alımı Haberi

Almanya Türkiye işçi alımı

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi ve daha sonra gelen savaş iklimi dünyada dengeleri değiştirmeyi sürdürüyor. Yurt dışında çalışmak isteyenlerin iş ilanlarını araştırdığı Almanya’da işçi açığı 2 milyon rakamına ulaşırken, çeşitli sektörlerde Türkiye’den kalifiye eleman alımı yapılacağı da açıklandı.

Peki Almanya hangi pozisyonlar için işçi alacak? Almanya işçi alımında son durum ne? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Konu ile ilgili olarak aktarılan son dakika gelişmelerine göre,  demirci, kaynakçı, su teknisyeni, elektrikçi, kaloriferci en fazla aranan meslekler olarak açıklandı.

“Bu Sitede İş Var!” mottosuyla yurt içi ve yurt dışında birçok projeye insan kaynakları çözümleri sağlayan Workindo CEO’su Erhan Kocabaş yaptığı açıklamada Almanya’nın Türkiye’den gelecek inşaat personelini dört gözle beklediğine değinerek geçtiğimiz günlerde Almanya'nın Türkiye’den 1.9 milyon çalışana kapıları açacağını dile getirerek, ihtiyaç...