19 / 05 / 2024

almanyada bakanlar bakanlıktamı kalıyor

almanyada bakanlar bakanlıktamı kalıyor

Berlin’de görev yapan bazı federal bakanların, bakanlık binalarında geceledikleri ve bu şekilde kira parasından tasarruf etmeleri tepki çekti. Alman medyasında yer alan haberlere göre hukukçular da uygulamanın yasal olduğundan şüphe duyuyor...

3. Havalimanı metro inşaatı için Ulaştırma Bakanlığı'na yetki verildi!

Bakanlar Kurulu Kararı ile, yeni havalimanı raylı sistem bağlantıları kapsamında Gayrettepe-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı ile Halkalı-İstanbul Yeni Havalimanı Metro Hattı'nın inşası Ulaştırma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

GATA, Sağlık Bakanlığı'na devredildi!

Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve asker hastanelerinin devrine ilişkin usul ve esaslar hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Bakanlar Kurulu kararına göre, GATA ve asker hastanelerin Sağlık Bakanlığı'na devredilmesine karar verildi.

Konya'daki raylı sistemlerinin yapımını Ulaştırma Bakanlığı üstlendi!

Bakanlar Kurulu, Resmi Gazete'de yayımlanan kararıyla,"şehir içi raylı ulaşım sistemi projeleri"ne ilişkin düzenlemede bir değişiklik yaparak, İstanbul ve Antalya'daki raylı sistem projelerinin yapımını belediyelerden Ulaştırma Bakanlığı'na aktardı.

Konya'da iki yeni hafif raylı sistemin yapımını Bakanlık üstlendi!

Resmi Gazete'de yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre,Ulaştırma,Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kampüs-Beyhekim-Yeni YHT Gar-Fetih Caddesi-Meram Belediyesi hafif raylı sistem hattı projelerinin yapımını üstlendi.

Torun Center'ı Başbakanlık Teftiş Kurulu inceleyecek!

Arınç, asansör kazasına ilişkin, "Başbakanımız yetki ve sorumluluğunda bulunan Başbakanlık Teftiş Kurulunu görevlendirecektir" dedi ve Bakanlar Kurulu'nda, İş Güvenliği Eylem Planı hazırlanması ve kamuoyuna açıklanması yönünde karar alındığını açıkladı.

62. Bakanlar Kurulu listesi!

Başbakan Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından, Başbakanlık Merkez Bina'ya geçerek düzenlediği basın toplantısında, 62. Bakanlar Kurulu listesini kamuoyuna duyurdu.

Kabinenin yeni bakanları!

Kabinenin yeni bakanları belli oldu. Yeni kabinede AB Bakanı ve Başmüzakereci görevine Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanlığına Mevlüt Çavuşoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına Nurettin Canikli getirildi.

AB Bakanlığı'na bağlı İzmir ve Antalya'da temsilcilik açıldı!

Temsilciliklerin açılmasına dair AB Bakanlığı'nın 4 Ağustos 2014 tarihli yazısı üzerine, 3 Haziran 2011 tarihli ve 634 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3'üncü maddesine göre Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi'nin tahsisi Maliye Bakanlığı'na verildi!

Bakanlar Kurulu tarafından verilen kararla, Ankara'nın Saraçoğlu Mahallesi'nde bulunan tarihi Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi'nin tahsisi Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan alınarak, Maliye Bakanlığı'na verildi.

TMMOB'a bağlı odaları denetleyecek Bakanlıklar belli oldu!

Bakanlar Kurulu'nun Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) bağlı bazı odaların idari ve mali denetiminin yapılması hakkındaki kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki TMMOB'da hangi odayı hangi Bakanlık denetleyecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AR-GE ihalelerine ilişkin yeni esaslar!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın araştırma-geliştirme ihalelerine ilişkin esasların yürürlüğe konulması Bakanlar Kurulu'nca 7 Nisan 2014'te kabul edildi ve bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o esaslar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Hazine arazileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na!

İzmir Karşıyaka Şemikler Mahallesi’nde toplam 78 bin 360 metrekare alana sahip iki parselin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne olan tahsisi kaldırılarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tahsis edilmesine karar verildi. Bakanlar Kurulu kararı, bugünkü Resmi Ga

Kira ödememek için bakanlıkta konaklayan Alman bakanlara tepki!

Berlin’de görev yapan bazı federal bakanların, bakanlık binalarında geceledikleri ve bu şekilde kira parasından tasarruf etmeleri tepki çekti. Alman medyasında yer alan haberlere göre hukukçular da uygulamanın yasal olduğundan şüphe duyuyor...

almanyada bakanlar bakanlıktamı kalıyor Haberi

almanyada bakanlar bakanlıktamı kalıyor


Berlin’de görev yapan bazı federal bakanların, bakanlık binalarında geceledikleri ve bu şekilde kira parasından tasarruf etmeleri tepki çekti. Konu hakkında Alman medyasında yer alan haberlere göre hukukçular da uygulamanın yasal olduğundan şüphe duyuyor.


Aile Bakanı Manuela Schwesig (SPD), Savunma Bakanı Ursula von der Leyen (CDU), Adalet Bakanı Heiko Maas (SPD) ve Çalışma Bakanı Andrea Nahles’in (SPD) bu şekilde başkent Berlin’de ev tutmadan tasarruf yaptıkları belirtilirken, Spiegel, bunun muhalefet partilerinin tepkisini çektiğini yazdı.


Bakanlık bünyesinde bulunan özel odalar (Rückzugsraum) ücretsiz ve bakanlar, bu odayı kullandığı taktirde yılsonu vergi bildiriminde aylık 221 Euro'ya kadar avantaj sağlıyor. Bakan Schwesig, bakanlığında içinde yatak, komodin, duş yeri ve mutfak girişi bulunan konaklamaya müsait bir odaya sahip ve tüm vaktini burada geçiriyor. Oda, geçen yasama döneminde Aile...