27 / 07 / 2024

Almanyada inşaat siparişleri

Almanyada inşaat siparişleri

Almanya'da geçen yıl inşaat sektöründe yeni siparişler 2013 yılına kıyasla yüzde 1,8 geriledi. Ülkede yapı inşaatı talebi yüzde 0,9 geriledi.

1954'te inşaat malzemesi kıtlığı: İnşaat demiri 74 kuruştan satılmış!

1954 yılında, inşaat işleri birden hızlanmaya başlanmış. İthal malzeme bulmakta zorlanan sektörde kıtlık yaşanmaya başlanmış. 

2024 Bütçe Kanunu Teklifi görüşmeleri yarın başlıyor! Yapım işleri ek fiyat farkı ve inşaat malzeme fiyatları gündemde!

Yeni torba yasa maddeleri vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte Meclis’ten geçen 86 maddelik torba teklifi görüşmelerindeki yapım işleri ek fiyat farkı, deprem bölgesinde inşaat malzeme fiyatlarını yüksek fiyattan satanlara verilecek ceza ve kentsel dönüşüm detayı...

Akiş GYO Kadıköy'deki binasının inşaat yapı işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'nde ofis ve işyeri  niteliğindeki binanın altyapı, kaba ve ince inşaat yapı işleri ile cephe kaplama işleri için Conart İnşaat ile anlaştı.

İnşaatta kriz patladı! Hazır betoncular siparişleri iptal ediyor!

İlk sırada Denizli ve Bursa olacak şekilde birçok şehre hazır beton şirketlerinin, maliyet yükselişlerini neden belirterek, aldıkları siparişlerde iptale gidip fiyatlarda güncelleme istemesi, inşaatçılar tarafından tepkiyle karşılandı.

İnşaat sektöründeki KDV neleri kapsıyor?

Büyük ölçekli yatırımlara ilişkin inşaat işleri nedeniyle yüklenilen KDV’nin KDV Kanunu’nun Geçici 30.ncu maddesi hükümleri kapsamında, iadesi nasıl oluyor? İşte inşaatlarda KDV iadesinin ayrıntıları...

Tekfen Holding'in Kazakistan'da tadilat ve inşaat işleri yapmak için anlaştı!

Tekfen Holding'in İstek Construction LLP şirketi Kazakistan'da NCOC firması ile, mevcut tesislerde tadilat-inşaat hizmetleri sağlanmasına yönelik 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Evora İzmir'in B2-B3 bloklarının inşaat işi için sözleşme imzalandı!

Halk GYO'nun Evora İzmir Projesi'nde yer alan B2-B3 blokların inşaat işleri için yapılan ihale neticesinde, en uygun teklifi veren Teknik Yapı grup firması Aslanoğlu Altyapı ve Üst Yapı A.Ş. ile sözleşme imzalandı.   

İnşaat işleri vergi kesintisi oranı yükseltildi!

Yıllara yaygın inşaat işleri vergi kesintisi oranı 2021'de artırıldı. İnşaat ve taahhüt işi yapanlardan kesilen vergi stopaj oranı yüzde 3’den yüzde 5’e yükseltildi. 

Akiş GYO Kadıköy'deki mağazasının inşaat işleri için Conart İnşaat ile anlaştı!

Akiş GYO'nun maliki bulunduğu İstanbul İli, Kadıköy İlçesi'ndeki çok katlı mağaza niteliğindeki binanın ince yapı inşaatı işleri için Conart İnşaat ile anlaşıldı.

İnşaat sektörü pandemi tanımadı! 

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını süresince ülkemizde birçok iş kolu ekonomik olarak olumsuz etkilendi, birçok şey ertelendi fakat inşaat sektöründe yıkımlar ve inşaat yapımı hızla devam etti. İşte pandemi sürecinde Türkiye'de yapılan inşaat işleri...

Yeni alınan inşaat işleri Temmuz'da yüzde 14.8 arttı!

‘Türkiye İMSAD Temmuz 2020 Sektör Raporu’na göre, Ocak-Mayıs döneminde 6 sektörün üretiminde artış yaşandı ve inşaat sektöründe talep artışı yaşandı. Koronavirüs salgınından olumsuz etkilenen inşaat sektöründe yeni alınan inşaat işleri Temmuz'da 14.8 puan arttı...

Mustafa Varank: Adana'daki teknoparkın inşaat işleri hızlanmalı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, Adana'daki teknoparkın inşaat işlerinin hızlanması gerektiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı'ndan acil inşaat firmalarının faaliyetlerine izin!

İçişleri Bakanlığı, 15 ilde 15 Mayıs 24.00'ten 19 Mayıs 24.00'e kadar uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasına ilişkin valiliklere genelge gönderdi. Genelgede acil inşaat firmalarının faaliyetlerine devam edeceği belirtildi...

Almanyada inşaat siparişleri Haberi

Almanyada inşaat siparişleri

Almanya Federal İstatistik Ofisi'nin (Destatis) verilerine göre, Almanya'da 2014 yılında inşaat sektöründe yeni siparişler 2013 yılına oranla yüzde 1,8 azaldı. Ülkede yapı inşaatı talebi yüzde 0,9, inşaat mühendisliği ve yer altı mühendisliği talebi ise yüzde 3 geriledi.  


Yapı inşaatı ve inşaat mühendisliği ve yer altı mühendisliğinde çalışan kişi sayısı 2014 yılı sonu itibariyle 407 bin oldu. Söz konusu sektörlerde çalışan sayısı 2013 yılına kıyasla 4 bin 400 artışla yüzde 1,1 yükseldi.   


Yeni siparişler 2014 yılının aralık ayında geçen yılın aynı ayına kıyaslandığında yüzde 5 geriledi. Söz konusu dönemde yapı inşaatı talebi yüzde 1,1 ve inşaat mühendisliğine talep ise yüzde 12,9 azaldı. Sektörlerden toplam gelir, 2013 yılın aralık ayına kıyasla yüzde 1,5 azalışla yaklaşık 6,4 milyar euroya geriledi....