02 / 10 / 2024

Almanyada sıkıntı yaşanan kiralar

Almanyada sıkıntı yaşanan kiralar

Almanya'nın birçok büyük şehrinde olduğu gibi; başta eyalet başkenti Stuttgart'ta olmak üzere Baden Württemberg'in büyük şehirlerinde uygun kiralı konut sıkıntısı her geçen gün artıyor.

Konut sektöründe son durum: İstanbul'da sadece 700 bin konut boş! Uzmanlar uyarıyor! Ciddi arz sıkıntısı var!

Ülke genelinde barınma sorunu yaşanmaya başlandı. Konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken ev sahipleri evlerini artık kiraya vermek istemiyor. Uzmanlar piyasada ciddi arz sıkıntısının olduğunu söylüyor. 

Aidat ödemede sıkıntı çıkaran ve ödemeyen kiracıya ne yapılabilir?

Kiracılar ile ev sahipleri arasında yaşanan sorunların yanı sıra binalarda meydana gelen problemler de sıkıntı yaratmaktadır. Buna göre, binada oturan herkesin bina giderleri için düzenli aidat ödemesi gerekmektedir. Aidatını ödemeyen kiracıya ne yapılır? 

Hollanda'da konut sorunu büyüyor! 2030'a kadar yapılacak 1 milyon yeni bina bile konut sıkıntısını gidermeyecek!

Hollanda’da yaşanan konut sıkıntısını çözmek amacıyla 6 sene içerisinde 1 milyon konut inşa edilecek fakat Konut Bakanı Hugo de Jonge’ya göre bu bile sorunları çözmeye yeterli değil...

İnşaat sektöründeki ara elaman sıkıntısı projeleri geciktiriyor! Aylık 150 bin TL'ye eleman bulunamıyor!

İnşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı bazı projelerin de gecikmesine sebep oldu. Mimarların 40 ila 60 bin lira arasında maaş aldığını kaydedilirken, 150 bin TL'ye kaynakçı bulunamadığı belirtildi.

1954'te inşaat sektöründe demir sıkıntısı! İnşaat firmaları kepenk indirmiş!

1954 yılında, inşaat demiri piyasasında yaşanan darlık inşaat sektörünü olumsuz etkilemiş. Demir sıkıntısı içinde olan bir çok firma ise kepenk kapatmak zorunda kalmış.. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı had safhaya çıktı! 100 bin TL maaşla bile eleman bulunamıyor!

Verilen yüksek maaşlara rağmen inşaat ve sanayi sektöründe yaşanan eleman sıkıntısı had safhaya çıktı. Maaşlar 100 bin TL ile zirveye çıkmasına rağmen eleman bulunamıyor.

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı derinleşiyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin merakla beklenen İnşaat Sektörü Analizi Raporu’nda inşaat sektöründe yaşanan ara eleman sıkıntısı derinleştiğine dikkat çekildi. İşte söz konusu raporda yer alan detaylar...

Kiracısını tahliye ettirirken sıkıntı yaşamak istemeyenler bunlara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracısını sorunsuz bir şekilde tahliye ettirmenin yollarını arıyor. Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?

Tapuya giden vatandaş TL'de yaşanan değer kaybı yüzünden parasını valiz ile götürüyor!

Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ve erime, yapılan alışverişlerde vatandaşın sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Örneğin, 5 milyon TL’lik ödeme için 25 bin adet 200 lira lazım. 5 milyon TL’yi oluşturan 200 liralık 250 destenin ağırlığı ise 28 kilogramı aşmış durumda. 

Halkbank'tan sıkıntıya son. Flaş açıklamayı yaptılar

Halkbank'tan nakit sıkıntısı yaşayan vatandaşlara yönelik çok önemli bir fırsat geldi. Halkbank’tan düşük faizli kredi desteği verilecek.

Otomobil alacaklar dikkat! Alman devi markanın teslimatlarında sıkıntı yaşanıyor!

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Alman Volkswagen grubu, pandemiyle başlayan çip sıkıntısının halen sürmesi nedeniyle önemli teslimat sıkıntısı yaşıyor.

Çin’de büyük sıkıntı yaşayan teknoloji devi Apple hangi ülkeyi seçti?

Dünya teknoloji devi Apple, Çin’de 3 yıldır yaşanan sıkıntılardan dolayı başka bir ülkeye odaklandı. Uzun yıllardır üretimini Çin’de yapan dünya devi Apple, Covid-19 nedeniyle yaklaşık 3 yıldır sıkıntı yaşadığı Çin’den bakın hangi ülkeyi hedefine aldı?

İstanbul'daki bankalarda kiralık kasa sıkıntısı!

İstanbul'daki bankaların genelinde kiralık kasa sıkıntısı yaşanmaya başladı. Kasa kiralamak için bankalara başvuranlar "kiralık kasamız yok" cevabıyla karşılaşıyor. Peki bu sıkıntının nedeni ne? Bu sıkıntı sadece Türkiye genelinde mi? İstanbul'da mı? İşte sorunun cevabı haberimizde...

Almanyada sıkıntı yaşanan kiralar Haberi

Almanyada sıkıntı yaşanan kiralar

Son istatistiklere göre; eyalet genelinde 210 bin civarında boş konut bulunuyor. Ancak başkent Stuttgart'ta acil konut ihtiyacı 8 bin civarında. 


Almanya'da uygun kiralık konut sıkıntısı her gündeme geldiğinde, 'yalnız yaşayanlar'konusu da gündemde yer buluyor. Son istatistiklere göre Baden VVürttemberg Eyaleti ve çevresinde 1,6 milyon insan konutlarında yalnız yaşıyor. 


Türkiye'de...