29 / 04 / 2024

Almanyada sıkıntı yaşanan kiralar

Almanyada sıkıntı yaşanan kiralar

Almanya'nın birçok büyük şehrinde olduğu gibi; başta eyalet başkenti Stuttgart'ta olmak üzere Baden Württemberg'in büyük şehirlerinde uygun kiralı konut sıkıntısı her geçen gün artıyor.

Kiracısını tahliye ettirirken sıkıntı yaşamak istemeyenler bunlara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracısını sorunsuz bir şekilde tahliye ettirmenin yollarını arıyor. Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?

Tapuya giden vatandaş TL'de yaşanan değer kaybı yüzünden parasını valiz ile götürüyor!

Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ve erime, yapılan alışverişlerde vatandaşın sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Örneğin, 5 milyon TL’lik ödeme için 25 bin adet 200 lira lazım. 5 milyon TL’yi oluşturan 200 liralık 250 destenin ağırlığı ise 28 kilogramı aşmış durumda. 

Halkbank'tan sıkıntıya son. Flaş açıklamayı yaptılar

Halkbank'tan nakit sıkıntısı yaşayan vatandaşlara yönelik çok önemli bir fırsat geldi. Halkbank’tan düşük faizli kredi desteği verilecek.

Paraya sıkışanları ferahlatan 50.000 TL için ilk adım! Bankalar anlaştı: Formu dolduran ertesi gün alacak!

Bankalardan yapılan nakit ödemeler, mali sıkıntıdan kaçınmak için bir önlemdir. Bankacılığın çok yönlülüğü sayesinde, maddi sıkıntı yaşayan kişilerin bu sorunlardan mümkün olduğunca etkilenmemesine yardımcı olur. Bunun için ön koşul, yardım sağlanan kişilerin gerekli niteliklere sahip olmasıdır.

Otomobil alacaklar dikkat! Alman devi markanın teslimatlarında sıkıntı yaşanıyor!

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Alman Volkswagen grubu, pandemiyle başlayan çip sıkıntısının halen sürmesi nedeniyle önemli teslimat sıkıntısı yaşıyor.

Çin’de büyük sıkıntı yaşayan teknoloji devi Apple hangi ülkeyi seçti?

Dünya teknoloji devi Apple, Çin’de 3 yıldır yaşanan sıkıntılardan dolayı başka bir ülkeye odaklandı. Uzun yıllardır üretimini Çin’de yapan dünya devi Apple, Covid-19 nedeniyle yaklaşık 3 yıldır sıkıntı yaşadığı Çin’den bakın hangi ülkeyi hedefine aldı?

İstanbul'daki bankalarda kiralık kasa sıkıntısı!

İstanbul'daki bankaların genelinde kiralık kasa sıkıntısı yaşanmaya başladı. Kasa kiralamak için bankalara başvuranlar "kiralık kasamız yok" cevabıyla karşılaşıyor. Peki bu sıkıntının nedeni ne? Bu sıkıntı sadece Türkiye genelinde mi? İstanbul'da mı? İşte sorunun cevabı haberimizde...

İnşaat sektörüne büyük darbe Finansman sıkıntısı patladı ustalar bir bir kaçıyor

Ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte inşaat sektörü de finansman konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Öte yandan inşaat ustalarının ise daha iyi koşullar ve daha iyi gelirle çalışmak için bir bir yurt dışına çıkmaya başladığı öğrenildi.

Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması: Bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez yaptığı son açıklamada doğal gaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyduğu takdirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğimizi söyledi. Doğal gazda yüzde 80 oranında sübvansiyon uyguluyoruz. Yani 100 liralık bir faturanın 80 lirasını biz devlet olarak karşılıy

Doğal gazda sıkıntı artıyor! Bir haftada fiyatlar yüzde 20 yükseldi!

Avrupa doğal gaz sıkıntısı ile yüzleşiyor. Bir haftada fiyatlar yüzde 20 arttı. İşte merak edilen detaylar!

Doğal gaz sıkıntısına karşı dünya alarmda, sıcak suya sınırlama gelebilir

Dünyada doğal gaz sıkıntısına karşı alarma geçildi. Doğal gaz konusunda açıklama yapan ülkelerden biri de Almanya oldu. Almanya'da Hamburg Eyalet Çevre Senatörü Jens Kerstan, doğal gaz sıkıntısının baş göstermesi durumunda özel haneler için sıcak su sınırlamasını gündemde tuttuklarını belirtti.

Toyota parça tedariği sıkıntısı yüzünden üretimi durdurma süresini uzattı

Pandemi döneminde başlayan parça tedariği sıkıntısı salgının etkisi hafiflemesine rağmen devam ediyor. Japon otomotiv devi Toyota, tedarik sıkıntısı nedeniyle üretime ara verdiği fabrikalarda işbaşı tarihini yeniden uzattı. İşte detaylar..

Turner'den şantiyelerde tedarik sıkıntısına ve maliyet artışına çözüm geldi!

Turner'in Türkiye Direktörü Mehmet Sami Kılıç, hızlı artan maliyetler ve malzeme tedarik sıkıntısına çözüm buldu! Kılıç, “Dönem daha planlı inşaat yapmak, tedarik sürecini iyi planlayarak israfı önleyen Yalın İnşaat yöntemlerini kullanmak" dedi.

Almanyada sıkıntı yaşanan kiralar Haberi

Almanyada sıkıntı yaşanan kiralar

Son istatistiklere göre; eyalet genelinde 210 bin civarında boş konut bulunuyor. Ancak başkent Stuttgart'ta acil konut ihtiyacı 8 bin civarında. 


Almanya'da uygun kiralık konut sıkıntısı her gündeme geldiğinde, 'yalnız yaşayanlar'konusu da gündemde yer buluyor. Son istatistiklere göre Baden VVürttemberg Eyaleti ve çevresinde 1,6 milyon insan konutlarında yalnız yaşıyor. 


Türkiye'de...