05 / 05 / 2024

alo tapu Online Randevu Sistemi

alo tapu Online Randevu Sistemi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın eylül ayında işleme aldığı ‘Alo Tapu Hattı’ ile ‘Online Randevu Sistemi’nin kullanımında artış var...

BİM indirimli online kataloğunda 8 kg Alo toz deterjan 127 TL, Pril bulaşık tablet 139 TL! 20 Aralık 2022 fiyat listesi

BİM 20 Aralık 2022 aktüel ürünler kataloğunu yayımladı. Katalogda 8 kg Alo toz deterjan 127 TL, Pril bulaşık tablet 139 TL fiyatlarla dikkat çekti. İşte BİM 20 Aralık kataloğu...

'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır? Hemen bakın!

Yeni bir gayrimenkul satın alma arifesinde olan vatandaşlar, zahmete girmeden tapu bilgilerini sorgulamak istiyor. Verilen detaylara göre, tapu sorgulama işlemleri online şekilde yapılabiliyor. 'Başkasına ait tapuyu nasıl sorgulayabilirim' diyenler dikkat! Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Online tapu işlemleri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri pek çok kişinin gözünde büyümektedir. Peki bu işlemler online yapılabilir mi? İşte merak edilen detaylar!

Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi?

Tapu harcı yada başka bir ifade ile tapu masrafı, satışı gerçekleştirilen tüm gayrimenkuller için tapuda beyan edilen satış bedelinin yüzde 4'ü olarak hesaplanan harçtır. Peki, Tapu harcı nasıl ödenir? Tapu harcı online ödenir mi? İşte tüm merak edilenler..

Tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Tapu dairesinde satış işlemi olan vatandaşlar bu işlemin tamamının tapuya gitmeden online bir şekilde yapılıp yapılmadığını merak ediyor. Peki, tapu dairesine gitmeden satış yapılabilir mi?

Başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Bir gayrimenkul satın alma arifesinde olan vatandaşlar, zahmetsizce tapu bilgilerini sorgulamak istiyor. Tapu sorgulama işlemleri online olarak yapılabiliyor. Peki, başkasına ait tapu sorgulama nasıl yapılır?

Aydın İncirlliova'da tapu işlemleri kolaylaşıyor!

Aydın'a bağlı İncirliova Belediyesi ve İncirliova Tapu Müdürlüğü ortaklığı ile hayata geçirilen uygulamada vatandaşlar emlak beyan değeri ile ilgili işlemlerini online ortama aktarabilecek. 

Emlak beyan değerlerinde online döneme geçiş 2023'e kadar tamamlanacak!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Belediyelerdeki emlak beyan değerlerinin tapu sicil müdürlükleri tarafından online olarak alınması 2023’e kadar tamamlanacak" şeklinde konuştu.

Tapu parsel sorgulama nasıl yapılır? 

Tapu parsel sorgulaması yapmak isteyen vatandaşlar online olarak nasıl sorgulama yapılacağını araştırıyor. Peki TAKBİS tapu sorgulama işlemi nasıl yapılır? İşte detaylar...

Tapuda online dönem!

TBMM Başkanlığı'na sunulan İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik içeren kanun teklifine göre; tapu müdürlükleri, taşınmazların devir ve ferağında tapu ve kadastro harcının matrahında dikkate alınan emlak vergi değeri ile emlak vergisi borcunu online olarak sorgulayabilecek.

Emlak beyan değeri online alınabilecek!

Gerek koronavirüs gerekse de işlem sahiplerinin memnuniyeti için tapuda fiziki işlem başvuruları sona eriyor. Yapılacak başvurular, internet yoluyla 7/24 esasına göre ‘web- tapu’ ve  ‘Alo 181’ üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

TOKİ'den tapu devri işlemlerinde kolaylık!

TOKİ tarafından hazırlanan, "Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Satış, Devir, İntikal, Kiraya Verme, Trampa, Sınırlı Ayni Hak Tesisi ve Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İhale Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre tapu işlemleri artık online olarak gerçekleşecek.

Gayrimenkul sektöründe yeni trend: Online satışlar!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla beraber gayrimenkul şirketleri talepleri karşılayabilmek için müşterilerine konut ve ofisleri sanal turlarla gezdirirken, satın alma ve tapu işlemleri de online ortamda yürütülüyor.

alo tapu Online Randevu Sistemi Haberi

alo tapu Online Randevu Sistemi

Vatandaşın yoğun ilgi gösterdigi çağrı merkezi, 7/24 hizmet verme esasına göre kuruldu. Bu hat sayesinde telefonla randevunun yanı sıra aynı zamanda, bilgi, şikayet ve ihbarlar, hizmetin iyileştirilmesi işlemleri, tek bir merkezden etkin, hızlı ve güvenli bir şekilde yürütülüyor. ‘Alo 181’e randevu alma konusunda gelen aramalar her geçen ay artarak devam ediyor.


Veraset işlemleri soruldu


Açıklanan rakamlara göre ‘Alo Tapu Hattı’ geçtiğimiz ay en fazla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Adana, Tekirdağ, Kocaeli ve Mersin illerinden arandı. Merkeze başvuran vatandaşların en çok yönelttiği sorular ise daha çok veraset konusunda oldu. Buna göre hatta en çok ‘Veraset ve intikal işlemlerini nasıl gerçekleştirebiliriz. Konut alım ve satımında harç ve vergi miktarları ne kadar? Kentsel dönüşüme katılsak tapu harçlarından da muaf mıyız? Oturduğumuz evin ada,...