05 / 05 / 2024

alsancak kahramanlar imar planı

alsancak kahramanlar imar planı

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, mahkeme tarafından iptal edilmesinden sonra yeniden hazırladığı Alsancak-Kahramanlar 1/5000 ölçekli imar planına Konak Belediyesi, meslek odaları, TCDD, Milli Emlak Müdürlüğü, mülk sahiplerinden itiraz geldi

TMMOB'dan İzmir Alsancak'taki Tariş arazisi imar planlarına dava!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Alsancak'taki 140 bin metrekare alanda Tariş arazilerini kapsayan imar planlarına yeniden dava açacaklarını açıkladı. 

Özelleştirme İdaresi Alsancak imar planı askıda!

Özelleştirme İdaresi'nin onayladığı İzmir Konak İlçesi, Alsancak Mahallesi, 1823 ada, 17 parselin Ticaret+Konut Alanı ve Park Alanı amaçlı hazırlanan imar planı askıda...

Konak Alsancak'ta imar planı değişikliği!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, İzmir Konak'ın Alsancak Mahallesi'nde 1823 ada 17 no.lu parseldeki İmar Planı Değişikliği'ni onayladı.

Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yapılan itiraza ret!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Belediye'nin Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın revize imar planlarına yaptığı itirazı kabul etmedi. Konak Belediyesi yargıya gitmezse, planlar kesinleşecek, ihalenin önünde engel kalmayacak. Yargıya gidildiği takdirde limana çivi çakılamayacak

İzmir Alsancak Stadı'nın ihalesi Ocak'ta!

Yeni Alsancak Stadı'nın ihalesinin Ocak 2017'de yapılması planlanıyor. Stat 18 ayda tamamlanacak. Bu arada İZVAK Başkanı Ali Erten, "İzmir'in imar planlarında spor alanı olarak kaydedilen alanların envaterini çıkartıyoruz." dedi.

Alsancak Stadı'nın yeni imar planı tartışma yarattı!

Kapalı ve açık tribünler yıkıldıktan sonra, sadece maçların oynandığı çim sahanın bakımı yapılarak korunan Alsancak Stadı’nın yeniden yapımı için gerekli imar planı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki olağanüstü toplantıda görüşüldü.

Alsancak Stadı yeni imar planı kabul edildi!

Alsancak Stadı'nın yeniden yapımı için Konak Belediyesinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği önerisi, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılmak üzere kabul edildi.

Meclis, Alsancak Stadı için olağanüstü toplanacak!

Alsancak Stadı'nın yapımına olanak sağlayacak 1/1000 ölçekli imar planlarını karara bağlamak için Büyüşehir Belediye Meclisi'ni 31 Ekim Pazartesi günü olağanüstü toplantıya çağırdı.

Alsancak Limanı'nın imar planı sorunu çözülüyor!

Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yönelik sorunları çözmek için Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) ve Konak Belediyesi'nin birlikte çalışma kararı aldığını belirtti.

Alsancak Stadı arazisinin imar planı işlendi!

İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Altay 1914 Taraftarlar Derneği'nin Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde düzenlediği taraftar gecesinde Alsancak Stadı konusunda camiaya müjde verdi.

İzmir Alsancak Stadı'nda son durum!

İzmir'de depremde yıkılma riski bulunduğu gerekçesiyle geçen yıl tribünleri yıkılan Alsancak Stadı'nın yenilenmesi projesi için İzmir Büyükşehir Belediyesi, bakanlıktan gelen 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğini onayladı.

İzmir Kruvaziyer Limanı imar planına itiraz!

Özelleştirilmesi planlanan İzmir Alsancak Limanı için hazırlanan yeni imar planındaki Kruvaziyer Limanı’na, Konak Belediyesi’nden eksiklikler nedeniyle itiraz geldi. DTO uzlaşma çağrısı yaptı.

Yusuf Öztürk'ten İzmir Alsancak Limanı'na yatırım çağrısı!

DENİZ Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, İzmir Alsancak Limanı'nın imar planlarının tartışma konusu olmaktan çıkarılıp, planlara son noktanın konması gerektiğini söyledi.

alsancak kahramanlar imar planı Haberi

alsancak kahramanlar imar planı


Alsancak Limanı'nın giriş kısmından başlayan, doğuda Alsancak Garı ve demiryolu, batıda Ege Denizi ile sınırlanan, güneyde ise Fevzipaşa ve Gazi bulvarları ile sonlanan alanın 1/5000 ölçekli planda mevcut yapılaşma ve plan kararları büyük oranda korundu. Ancak, bir plan notunda kamuya yapılacak terklerden sonra, inşaat yapılaşma oranının artmaması koşuluyla minimum 3 bin metrekarelik alanı sağlayacak parsellere serbest yükseklik hakkı tanındı. Böylece, daha önce de mahkemeler tarafından iptal edilen Zorlu Gökdeleni'nin önünü açıldı. Plan'da ayrıca Basmane'deki Dünya Ticaret Merkezi'nin yapımına olanak sağlayan değişikliğe de yer verildi. Mimarlar Odası'nın açtığı davada 2012 yılnıda jeolojik etüd eksikliği gerekçesiyle iptal edilen plan, Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylandı.


Alsancak-Kahramanlar 1/5000 ölçekli plana askı süresinde 11 itiraz geldi. Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, TCDD...