01 / 05 / 2024

Alsancak Stadının arazi devri talebine onay geldi mi

Alsancak Stadının arazi devri talebine onay geldi mi

Alsancak Stadı'nı yenilemek için başlatılan çalışmalar kapsamında arazi devri talebine "önce projeyi görelim" diyen İzmir Büyükşehir'e proje yollandı. Aradan 100 gün geçti cevap veren olmadı

İzmir Alsancak Stadı'nın akıbeti mecliste!

İzmir Alsancak Stadı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Alsancak Stadı'nın yapımı mecliste!

İzmir Alsancak Stadı'nın yapımı meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Göztepe Stadı 2020'de, Alsancak Stadı 2021'de açılacak!

İzmir'in yıllardır büyük bir özlemle beklediği Göztepe ve Alsancak Stadı'nın inşaatlarında yol yarılanırken, futbolseverleri yeni tesislerin ne zaman açılacağıyla ilgili büyük bir heyacan yaşanıyor.

Alsancak Stadı'nda tribünler tamamlandı!

Türk futbol tarihinde önemli yeri olan, milli lig başladığında ilk maçın yapıldığı, ilk golün atıldığı İzmir Alsancak Stadı'nın yeniden yapılması çalışmaları, devam ediyor. 

İzmir Alsancak Stadı'nın inşası devam ediyor!

1959 yılında kurulan ve o zamanki adıyla Türkiye 1. Ligi, şimdilerin Süper Lig’inde ilk maça ev sahipliği yapan İzmir Alsancak Stadı, adeta yeniden doğacak. 

Alsancak Stadı'nın yer teslimi yapıldı!

2015'te yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine inşa edilecek stadın yer teslimi yapıldı. 15 bin kişilik yeni stadın son adımı da tamamlanmış oldu.

Alsancak Stadı'nda yer teslimi tamam!

2015'te yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine inşa edilecek 15 bin kişilik yeni stadın ihalesi için son aşama da tamamlandı.

Alsancak Stadı yenileme çalışması Temmuz'da başlıyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 28 Nisan'da ihalesini yaptığı İzmir Alsancak Stadı'nın yenileme çalışmaları Temmuz ayında başlıyor...

Alsancak Stadı'nın ihalesi tamam!

2015 yılında yıkılan Alsancak Stadı'nın ihalesi tamamlandı. Yeni Stat metro İnşaat tarafından inşa edilecek.

Alsancak Stadı'nı Metro İnşaat yapacak!

Alsancak Stadı ihalesine 17 firmadan teklif geldi ancak değerlendirmeler sonucunda ihaleyi Metro İnşaat kazandı.

Alsancak Stadı'nın ihalesi tamam!

Alsancak Stadı'nın ihalesi, Ankara'da gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda saat 14.00'te başlayan ihaleye, 17 firma teklif verdi.

İzmir Alsancak Stadı'nın ihalesi 28 Nisan'da!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Alsancak Stadı'nın yenilenme ihalesinin 28 Nisan Cuma günü Ankara'da yapılacağını açıkladı. Yeni stadın iş süresi 500 gün olarak belirtildi.

İzmir Alsancak Stadı Mart'ta ihaleye çıkıyor!

İzmir'de 3 yıldır yenilenmeyi bekleyen Alsancak Stadı için müjde geldi. Alsancak Stadı'nın ihalesi yapılıyor. Stadın inşaatında ara bitti, Mart ayında yeniden ihale ediliyor.

Alsancak Stadının arazi devri talebine onay geldi mi Haberi

Alsancak Stadının arazi devri talebine onay geldi mi

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle 2014 yılında kapatıldıktan sonra 21 Temmuz 2015'te yıkılan Alsancak Stadı'nın yeniden inşası için başlatılan çalışmalar, gönderilen talep yazısına rağmen 3 bin metrekarelik arazisini devretmeyen İzmir Büyükşehir Belediyesinin tutumu yüzünden sekteye uğruyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Alsancak Stadı'nı yenilemek için başlattığı çalışma kapsamında devir talebinde bulunduğu Büyükşehir Belediyesi'nden "Önce projeyi görelim" cevabı aldı. AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 1 Kasım seçimlerinin hemen öncesinde bir televizyon kanalının canlı yayınında stat projesini açıkladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de Büyükşehir Belediyesi'ne stat projesini ve bir üst yazı ile arazi devri talebini iletti. Ancak aradan 100 günü aşkın süre geçmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi, konuya ilişkin olumlu ya da olumsuz bildirimde bulunmadı. Böyle olunca Alsancak Stadı'nın inşaatına hala...