02 / 05 / 2024

alt yapı projesi nedir

alt yapı projesi nedir

Çevre düzenleme projeleri dahilinde altyapı projeleri nasıl hazırlanır? Merak ediyorsanız, sorunuzun yanıtı ve altyapı projeleri tanımı, hazırlanışı ve konu ile ilgili diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Türkiye'ye 1.2 trilyon dolarlık ulaşım, enerji ve alt yapı yatırımı!

2023’e kadar Türkiye’de 1.2 trilyon doları bulan, ulaşım, enerji ve alt yapı projesi gerçekleştirilecek. Bu potansiyel iş makineleri sektörünün iştahını kabartıyor. Öztoygar “Dünya devi markalar Türkiye’de yatırımlarını artıyor. Potansiyel çok büyük ” dedi.

Diyarbakır Dicle'ye 4.4 milyonluk alt yapı yatırımı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Dicle'nin kanalizasyon altyapısını baştan sona değiştirecek olan ''Dicle Kanalizasyon İnşaat Yapım'' projesini başlattı. Bu çalışmalar kapsamında alt yapının 4 milyon 471 milyar 633 TL'ye yenileneceği belirtildi.

Manisa Akhisar Zeytin OSB'nin alt yapı ihalesini Nimtaş İnşaat kazandı!

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde kurulan ve 28 parseli satılan Zeytin-Zeytinyağı ve Türevleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin alt yapı işleri ihaleyle Nimtaş İnşaat'a verildi.

Denizli Çameli’ye 18 milyon liralık dev alt yapı yatırımı!

Çameli’ye toplamda 18 milyon liralık bir alt yapı yatırımı gerçekleştireceklerini kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Sonrasında Çameli Belediyemiz ile birlikte bu bölgelerin üst yapılarını yapacağız” dedi.

İzmir Torbalı'da 3 yıl sürecek alt yapı çalışması başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Torbalı merkezinin 1970'lerden kalma içme suyu şebekesini baştan sona yeniliyor. İZSU, düğmeye bastı: Torbalı’nın 60 mahallesinde 3 yıl sürecek bir alt yapı çalışması başlıyor. Asfaltlanan tüm yolları yeni baştan kazılacak.

İzmir Sanat Sokağı'ndaki alt yapı çalışmaları ne durumda?

İzmir'in Urla İlçesi'nde bulunan Sanat Sokağı'nda bir süre önce alt yapı çalışmaları başladı. Bölge vatandaşları çalışmalar kapsamında kazılan çukurlar yüzünden zorluk yaşadıklarını belirtti.

Ankara'nın alt yapı çalışmalarının yüzde 60'ı tamamlandı!

Ankara Yenimahalle Belediyesi altyapı çalışmalarına hız verdi. Belediye ekipleri 2016 yılı alt yapı hedeflerini ilk 7 ayda ortalama yüzde 60'ını gerçekleştirdiklerini belirtti.

Giresun'un en büyük sorunu alt yapı!

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, ''Alt yapı entegre sorunları var. Mesela derin deşarj sistemi uygulanıyor. Onunla ilgili çalışmalar devam ediyor. Atık bertaraf tesisimizin alt yapı çalışmaları var. Giresun’da kanalizasyonu ve yağmur içme suyu hattı olmayan bir tane ev bırakmayacağız.''dedi.

Toki Kırşehir Kaman Alt Gelir projesi kura çekilişi ne zaman?

63 konuttan meydana gelen Toki Kırşehir Kaman Alt Gelir projesindeki daireler için başvuru dönemi bitti. Peki, Toki Kırşehir Kaman Alt Gelir projesi kura çekilişi ne zaman?

Kırşehir'in alt yapısı yenileniyor!

Kırşehir Belediyesi yoğun yağışlarda olası su taşkınlarını önlemek için yağmur suyu hattı yenileme çalışmalarına başladı. Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci;“Kırşehir’de yoğun bir alt yapı çalışması yürütüyoruz ''dedi.

TOKİ Kırşehir Kaman alt gelir projesi başvuru yeri!

TOKİ tarafından Kırşehir Kaman'da hayata geçirilecek olan 63 adet konut kuralı olarak satışa çıkıyor. İşte, TOKİ Kırşehir Kaman alt gelir projesi başvuru yeri..

Mamak TOKİ Gülseren alt gelir projesi başvurusu yarın!

TOKİ'nin Ankara Mamak Gülseren Mahallesi 1. ve 2.Etap alt gelir grubu projesi kapsamında hayata geçirilen 180 adet konut açık satışa çıkıyor. Mamak TOKİ Gülseren alt gelir projesi başvurusu yarın başlıyor.

Gebze Belediyesi alt yapı çalışmaları sürüyor!

Gebze Belediyesi, ilçedeki alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Gebze Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin dört bir yanında asfalt, yama, kaldırım ve bordür çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

alt yapı projesi nedir Haberi

alt yapı projesi nedir

Altyapı projeleri nasıl hazırlanır?

Ön Proje, proje alanının ihtiyaç programı ve alan verileri doğrultusunda açık mekanların ve açık mekanların kapalı mekanlarla birlikte düzenlemelerini, genel ulaşım-dolaşım, kısa ve uzun süreli park sorunlarının çözümünü, altyapıya ilişkin önerileri, çevre yapılarla ilişkilerin kurulmasını ve her türlü düzenlemenin temel ilkelerinin belirlenmesini içeriyor. 


Ön proje safhasında varsa mevcut durum saptaması yapılarak, sorun ve çözüm önerileriyle projelendirme ilkelerinin belirlendiği bir rapor hazırlanıyor.


Alt yapı projesi nedir?

Altyapı projeleri ise rapor kapsamında belirlenen ilkeler doğrultusunda altyapı ve tesisat projeleri (yol, su, elektrik, gaz, makine, pis su, drenaj, istinat duvarı, telekomünikasyon, içme, kullanma ve sulama suyu, yangın, yağmur suyu, vb.) çalışmaları olarak karşımıza çıkıyor.


Hazırlanacak projelerde kanal kazı derinliği, boru-kablo çapı, güzergah, eğim, bağlantı yerleri, vb. konularında açıklayıcı şema, çizim ve rapor bulunuyor.





Işıl...