03 / 05 / 2024

Altınkum şehir planlama

Altınkum şehir planlama

Altınkum bölgesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı imar planları yoğun yapılaşma içerdiği için mahkeme tarafından iptal edildi.

Deprem vurdu, altının kalbi Kahramanmaraş Altınşehir durdu, talep yüzde 30 arttı!

Altın işleme alanında ülkemizin en önemli merkezlerinden olan Kahramanmaraş’ta deprem nedeniyle sektörün durmasının talepte yüzde 30 artışa yol açtığı bildirildi.

Şehir planlama profesöründen o il için acil çağrı

Şehir Planlama Profesörü Hilal Erkuş, Antalya'da acil olarak konut sorununa çözüm bulunması ve şehrin sürdürülebilirliğini sağlayacak planlamalar yapılması gerektiğini söyledi.

Başakşehir Altınşehir ve Güvercintepe mahalleleri imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Altınşehir ve Güvercintepe Mahallelerinde Muhtelif Parseller Arasında Kalan Kadastral Yolların Açılması ve Yol İstikametinin Düzenlenmesine ilişkin 1/5000 ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bsn Harita Mühendislik Şehir Planlama Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bsn Harita Mühendislik Şehir Planlama Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Limited Şirketi Üsküdar’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Uslu tarafından kuruldu.

Etap Şehir Planlama Mühendislik Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Etap Şehir Planlama Mühendislik Taahhüt İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Koroma, Mehmet Bavunoğlu ve Tuncer Nuribeyoğlu tarafından kuruldu.

Altındağ'da hak sahiplerine kira yardımları verildi!

Ankara Altındağ'da ‘Altın Şehir’ adlı kentsel dönüşüm projesi hızla devam ediyor. Proje kapsamında hak sahiplerine kira yardımları verildi.

Yağmur İmar Çözüm Merkezi Şehir Planlama Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yağmur İmar Çözüm Merkezi Şehir Planlama Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kemal Yağmur tarafından kuruldu.

Megapol Proje Şehir Planlama İnşaat Gayrimenkul Enerji Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Megapol Proje Şehir Planlama İnşaat Gayrimenkul Enerji Ticaret Anonim Şirketi İstanbul Şubesi bugün Büyükçekmece’de 200 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

TOKİ'den Başakşehir'e 4 yeni okul müjdesi!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Altınşehir Mahallesi 6236 parselde 1 Adet İlkokul ve 1 Adet Ortaokul İnşaatı, Şahintepe Mahallesi 579 ada 4 parselde 1 Adet İlkokul ve 1 Adet Ortaokul İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 4 Mayıs Pazartesi günü saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ'den İstanbul Başakşehir'e 4 yeni okul geliyor!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Altınşehir Mahallesi 6236 parselde 1 Adet İlkokul ve 1 Adet Ortaokul İnşaatı, Şahintepe Mahallesi 579 ada 4 parselde 1 Adet İlkokul ve 1 Adet Ortaokul İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 4 Mayıs 2020 tarihinde yapılacak.

Şen Şehir Planlama Mimarlık Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şen Şehir Planlama Mimarlık Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Merve Şen tarafından kuruldu. 

Das Experiment Şehir Planlama ve Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Das Experiment Şehir Planlama ve Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Sezgin tarafından kuruldu.

Hat Şehir Planlama ve İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Hat Şehir Planlama ve İnşaat Anonim Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 TL sermaye bedeli ile Jeyhun Guliyev tarafından kuruldu.

Altınkum şehir planlama Haberi

Altınkum şehir planlama

Çeşme merkezine yaklaşık 10 km uzaklıkta, eşsiz güzellikteki Altınkum bölgesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı imar planları yoğun yapılaşma içerdiği için mahkeme tarafından iptal edildi.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Turizm Merkezi olarak belirlenmiş olan, Altınkum Bölgesine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nca onaylanan 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Revizyonu ile 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu Şehir Plancıları Odası’nın açtığı dava sonucu iptal edildi.


Bilirkişi raporunda da yer aldığı şekliyle planların iptal gerekçelerini, ekolojik yapıya ilişkin irdelemelerin yeterli olmaması, yapılaşma oranını arttırıcı olması, planlama esaslarına, şehircilik ilkelerine, imar mevzuatı hükümleri ve kamu yararına uygun olmaması oluşturuyor.


Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nden yapılan açıklamada, doğası, denizi, kumsalı ile Çeşme`nin en bakir alanlarından biri olan Altınkum Bölgesinin doğal yapısının korunması, gelecek...