19 / 05 / 2024

Altıparmak Camii

Altıparmak Camii

Bursa'da, 550 yıl önce Tüccar Hoca Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılan Altıparmak Camii, Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor.

Esila Gayrimenkul İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Esila Gayrimenkul İnşaat Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de Sinan Altıparmak tarafından kuruldu.

Kira sözleşmeleri döviz kurundaki artıştan nasıl etkilendi?

Hukukçu Cüneyd Altıparmak, Açık Görüş'te döviz kurlarının kira sözleşmelerine etkisini anlattığı bir yazı kaleme aldı. İşte Cüneyd Altıparmak'ın 'Döviz üzerinden yapılan sözleşmelerin akıbeti' başlıklı yazısı...

Yaşar Altıparmak vefat etti!

Yeşil GYO Genel Müdürü Yaşar Altıparmak hayatını kaybetti.

Kurtuluş Akyüz, Yeşil GYO Genel Müdürü oldu!

Yeşil GYO Şirket Genel Müdürü Yaşar Altıparmak'ın vefatı nedeniyle yerine Genel Müdür olarak Kurtuluş Akyüz'ün atanmasına karar verildi.

Ca Gayrimenkul Danışmanlık Ve Pazarlama Limited Şirketi kuruldu!

Ca Gayrimenkul Danışmanlık Ve Pazarlama Limited Şirketi  Beşiktaş’ta  100  bin TL sermaye bedeli  ile Fatma Nilgün  Altıparmak tarafından kuruldu.

Yaşar Altıparmak kimdir?

Yeşil GYO Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Altıparmak kimdir? Yaşar Altıparmak daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Yaşar Altıparmak'ın biyografisi...

İstanbul Renovasyon Mimarlık Merkezi Anonim Şirketi kuruldu!

İstanbul Renovasyon Mimarlık Merkezi Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bekir Cenap Altıparmak tarafından kuruldu.

Bursa'da dönüşümün ilk adres: Altıparmak ve Merinos!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Elazığ depreminin ders olarak alınması gerektiğini anlatarak, artık bu konunun üzerinde daha fazla durulmasının önemli olduğunu kaydetti. 

Çöken Gaziantep Akkent Camii'nin altında kalan mühendis aranıyor!

Gaziantep Akkent Camii'nin inşaatında çöken iskelenin altında kaldığı öğrenilen inşaat mühendisi Korkut Küçükcan'ın bulunması için arama çalışmalarına başlandı.

Yaşar Altıparmak, Yeşil GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Altıparmak, Yönetim Kurulu Başkan Vekili ise Cengiz Dilli oldu...

Bursa Tower Plaza'da yıkım başladı!

Bursa'da, Altıparmak Mahallesi Stadyum Caddesi'nde 20 yıldır boş duran ve riskli olduğu belirlenen Tower Plaza'da yıkım için çalışmalara başlandı...

Kentsel dönüşüm sırası Altıparmak’ta!

Bursa'da Kükürtlü’den sonra kentsel dönüşüm sırası Altıparmak ve Çarşamba'ya geçti. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, kentsel dönüşüm planlarını anlattı.

Bursa Tower Plaza’da tahliye süreci başladı!

Bursa’da Altıparmak Mahallesi Stadyum Caddesi üzerindeki Tower Plaza’da yıkım için tahliye süreci başladı. 

Altıparmak Camii Haberi

Altıparmak Camii

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bulunduğu semte adını veren Altıparmak Camii'nde sürdürülen düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi. Altepe, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Bursa'da tarihi ve kültürel mirasın canlandırılması kapsamında tarihi camilere büyük önem verdiklerini ifade etti.



Bundan 550 yıl önce zamanın tüccarı Hoca Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılan Altıparmak Camii'nin de belirlenen hedefler doğrultusunda yenilendiğini belirten Altepe, şunları kaydetti:

"Altıparmak Camii, 1470 yılında dönemin tüccarı Hoca Mehmet Altıparmak tarafından yaptırılmış. Bulunduğu semte de adını vermiş. Bu cami, o zamandan bu yana hizmet veriyor. Bizler de caminin aslına uygun olarak yenilenmesi, buluşma mekanı olarak Bursa’ya kazandırılması çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi olarak sürdürüyoruz. Burası yenilendiğinde Bursamız, yaşayan canlı bir tarih şehri olma yolunda bir önemli adım daha atmış olacak....