03 / 05 / 2024

Altunizadeye tepki

Altunizadeye tepki

İstanbul Altunizade'de otel projesi için 50'ye yakın ağaç kesildi. İnşaat için arazide çalışmalar başlarken, 40 yıllık evlerinden çıkarılmak isten bölge sakinleri ağaç kesimlerine ve yıkımlara karşı direniyor.

Koyunbaba Köprüsü'ndeki çalışmaların durmasına tepki!

Çorum’un Osmancık ilçesinde ek proje nedeniyle tarihi Koyunbaba Köprüsü’ndeki çalışmalara ara verilmesine vatandaşlar tepki gösterdi.

Elazığ’ın yeni imar revizyonu çalışmalarına tepki geldi!

Elazığ’ın yeni imar revizyonu çalışmalarına muhalefetten tepki geldi. Revize planı içerisinde usulsüzlüklerin yapıldığını iddia eden Elazığ Belediye MHP Meclis Üyesi Osman Dilek, Belediyeyi topa tuttu.

Nakkaştepe’deki askeri alan için tepki çeken karar!

Üsküdar Belediye Meclisi, 3 Ocak’taki oturumunda eşsiz bir İstanbul Boğazı manzarasına sahip Nakkaştepe’deki askeri alan için tepki çeken bir karara imza attı.

Taşyapı Grubu'ndan Kadıköy Belediyesi'ne tepki!

İşadamı Emrullah Turanlı, 130 milyon TL kazandığı Kadıköy Belediyesi’nin kendisiyle ilgili yaptığı açıklamalara sert tepki göstererek “Belediye Başkanı boş ve kanıtsız konuşuyor. İşte belgelerle ispatlıyorum” dedi.

Taşyapı icra işlemlerine tepki!

Taşyapı'nın Kadıköy Belediyesi'ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması istemiyle başlattığı icra işlemine Kadıköy Kent Konseyi'nin çağrısıyla bir araya gelen 83 kurum tepki gösterdi.

Kadıköy’deki kurumlardan Taşyapı’nın başlattığı icra işlemine tepki!

Kadıköy Kent Konseyi’nin çağrısıyla bir araya gelen 83 kurum yaptıkları basın açıklamasıyla, Taşyapı’nın Kadıköy Belediyesi’ne ait camilere, parklara ve kültür merkezlerine el konulması için başlattığı icra işlemine tepki gösterdi

Arsin Osb'de yüksek emlak vergisine tepki!

Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Arsin ilçesindeki Organize Sanayi Bölgesi’nde alınan yüksek emlak vergilerine tepki göstererek “Böyle emlak vergisi, teşvik edilmesi gereken sanayiciyi soymaktır” dedi.

Sivas Ulu Cami ve Çifte Minareli Medrese’nin restorasyonuna tepki!

Anadolu’nun ilk camilerinden olan Sivas’taki Ulu Cami ve Çifte Minareli Medrese’de yapılan restorasyon büyük tepki topladı.

Kaş Belediyesi'nin sit alanında yürüttüğü meydan çalışmasına tepki!

AKP’li Kaş Belediyesi’nin kentsel sit alanında yürüttüğü vahşi meydan düzenlemesine turizmcilerden ve sivil toplum örgütlerinden tepki geldi.

Bozcaada Sulubahçe Koyu ihalesine tepki!

Vatandaşlar Bozcaada’daki Sulubahçe Koyu’nun ihaleye açılarak kiralanmasına Twitter üzerinden tepki göstererek #bozcaadabizim hashtagi altında yorumlarda bulundu.

AOÇ'deki devlet mezarlığına askeri tesis kurulmasına tepki!

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki devlet mezarlığının bulunduğu bölgeye askeri tesis kurulması planına sert tepki gösteren Karakuş, "Gerekirse AİHM'e gideriz" dedi.

Bankacılar tepki verip sonuç alıyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Erdal Sağlam bugün köşesinde "bankacılar tepki verip sonuç alıyor" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları..

Adnan Öztürk'ten Riva ve Florya projeleri için Dursun Özbek'e tepki!

Kulüp eski yöneticilerinden Adnan Öztürk, Riva ve Florya arazilerinin geliştirilmesi projeleri nedeniyle başkan Dursun Özbek’e tepki gösterdi.

Altunizadeye tepki Haberi

Altunizadeye tepki

İstanbul Altunizade'de içinde yüzlerce meyve ve çam ağacının yer aldığı araziye yapılmak istenen otel projesi için 50'ye yakın ağaç kesildi. İnşaat için arazide çalışmalar başlarken, 40 yıllık evlerinden çıkarılmak isten bölge sakinleri ağaç kesimlerine ve yıkımlara karşı direniyor. 


'Ağaçlar kesilmesin' 

Konut alanı ve yeşil alan olarak planlanmış yaklaşık 18 dönümlük araziye 2010'da yapılan imar planı değişikliğiyle 'otel ve turizm alam' fonksiyonu verildi, böylece otel yapımının önü açıldı. Tapu tahsis belgeleri bulunan bölge sakinlerinin hukuki mücadeleyi Danıştay'da kaybetmeleri ardından arazi Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne geçti. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bir firmaya kiralanan arazi demir bariyerlerle çevrelendi.  Yıkımlarla 40 haneden geriye yalnızca 6 hane kaldı. 2010'da evi yıkılan bölge sakinlerinden Salih Yıldırım, ağaçlan kesilmesin diye mücadele veriyor.  Yıldırım, "Yıkımlar usulsüz bir şekilde, mahalleliye tebligat...