25 / 07 / 2024

amasra lisesi kazı çalışmaları

amasra lisesi kazı çalışmaları

Amasra ilçesinde 24 derslikli Amasra Çok Programlı Lisesinin temel kazısı sırasında Roma dönemine ait tapınak kalıntılarına rastlanıldı.Amasra Müze Müdürlüğünce yapılan sondaj çalışmalarında Roma dönemine ait sütun başlığı ve kaidelere ulaşıldı.

Sakarya'da 48 derslikli okul için kazı ve dolgu çalışmaları başladı!

Yıkımı yapılan Adapazarı Anadolu İmam-Hatip Lisesi ve askeri lojmanların bulunduğu alanda hayata geçirilecek olan  48 derslikli okul projesinde kazı ve dolgu çalışmaları başladı.

Amasra Lisesi Öğrenci Yurdu 2016 yatırım programına alındı!

Ak Partili Bartın Milletvekili Tunç, Amasra köylerinden ve Amasra dışında da öğrencilerin öğrenim görebilmesi için yurt ihtiyacını Milli Eğitim Bakanlığına ilettiklerini ve 2016 yılı yatırım programına alınmasını sağladıklarını söyledi.

Bartın Amasra Lisesi inşaatı ne durumda?

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, yapımı devam eden Amasra Lisesi inşaatında incelemelerde bulunarak, çalışan işçilere kolaylıklar diledi. Milletvekili Tunç, Lise binasının yanına bir de yurt yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kuleli Askeri Lisesi önü sahil yolu genişletilecek mi?

Emirgan sahilinin ardından şimdi de Kuleli Askeri Lisesi önüne kazıklı yol için ihaleye çıkıyor. Dolgu projeleriyle İstanbul Boğazı daralıyor.

Elbistan Lisesi Kampüsü'nün inşaatı başladı!

Elbistan tarihinde yapılan en büyük okul yerleşkesi olma özelliğini kazanacak olan, 54 derslikli İmam Hitap Lisesi Kampüsü’nün yapımına, temel kazımı ile başlandı.

Elbistan İmam Hitap Lisesi Kampüsü'nün inşaatı başladı!

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinin tarihinde yapılan en büyük okul yerleşkesi olma özelliğini kazanacak olan, 54 derslikli İmam Hitap Lisesi Kampüsü’nün yapımına, temel kazımı ile başlandı.

Amasra Çok Programlı Lisesi'nin inşaatı 7 ayda tamamlanacak!

Yılmaz Tunç, Amasra Çok Programlı Lisesi'nin 24 derslikli 6000 metrekare kapalı alana sahip, mimarisiyle göz dolduran modern bir eğitim yuvası olacağını ve inşaatın 7 ayda tamamlanacağını açıkladı.

Bartın'da kazı çalışmalarında Roma dönemine ait tapınak ortaya çıktı!

Bartın'ın Amasra ilçesinde Amasra ilçesinde 24 derslikli Amasra Çok Programlı Lisesinin temel kazısı sırasında Roma dönemine ait tapınak kalıntılarına rastlanıldı. Amasra Çok Programlı Lisesinin başka araziye inşa edilmesi kararlaştırıldı...

Amasra'da bir lisenin kazısı sırasında Roma dönemine ait kalıntılara rastlandı!

Amasra ilçesinde 24 derslikli Amasra Çok Programlı Lisesinin temel kazısı sırasında Roma dönemine ait tapınak kalıntılarına rastlanıldı.Amasra Müze Müdürlüğünce yapılan sondaj çalışmalarında Roma dönemine ait sütun başlığı ve kaidelere ulaşıldı.

Amasra'da temel kazısı çalışmaları sırasında 5 bin yıllık kent ortaya çıktı!

Milattan Önce 3 binli yıllarda kurulan Helenistik, Roma, Bizans ve Ceneviz döneminde de önemli yerleşim yerlerinden olan Amasra'da modern yapıların altında kalmayan antik kentin ortaya çıkartılması için bilimsel çalışmalar yürütülüyor...

Stratonikeia ve Laodikeia'da 12 ay boyunca kazı yapılacak!

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki 2 bin 500 yıllık Stratonikeia ve Denizli'deki Laodikeia Antik kentlerinde 2012 yılı kazı çalışmalarına başlandı

Zara, Kazım Taşkent Sanat Galerisi'nin yerine mağaza açacak!

Zara Beyoğlu'nda aradığı mağazayı buldu. Marka Galatasaray'daki Kazım Taşkent Sanat Galerisi'nin yerine mağaza açacak

Konya'da inşaat için kazılan temelden top mermisi çıktı!

Konya'da inşaat çalışması sırasında kazılan temelden patlamamış top mermisi çıktı

amasra lisesi kazı çalışmaları Haberi

amasra lisesi kazı çalışmaları

Amasra Kum Mahallesi'nde lisenin inşa edileceği arazide Amasra Müze Müdürlüğünce yapılan sondaj çalışmalarında Roma dönemine ait sütun başlığı ve kaidelere ulaşıldı.


Bunun üzerine Karabük Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunca, 3 bin metrekarelik alanda kazı yapılması kararı alındı. Amasra Müze Müdürü Baran Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli eğitim Bakanlığınca yatırım programına alınan lisenin arazisindeki buluntular nedeniyle kurtarma kazılarına başlanacağını söyledi.


Aydın, 5 metrekarelik iki sondaj çalışmasında Roma dönemine ait olduğunu düşündükleri tapınağa ait sütun başlığı, bunları birbirine bağlayan bezeli bloklar, sütun kaideleri, gövdeleri ve mermer plakalardan oluşan zemine rastladıklarını ifade ederek, "İlçemizde yapılan her kazı, müdürlüğümüzün izni ve gözetimine tabidir. Tabii Amasra'nın neresini kazarsanız Roma ve Bizans dönemlerine ait zengin eserlere rastlıyorsunuz. Burada milattan sonra 3'üncü veya 4'üncü yüzyıllara ait, tapınak...