03 / 05 / 2024

amortisman hesaplama

amortisman hesaplama

Bir gayrimenkulün yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Amortisman oranları her yıl belirleniyor. İşte, amortisman 2015 oranları!

Amortisman ayırma sınırı 2015!

Duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi amortisman deniyor. İşte, amortisman ayırma sınırı 2015!

Amortisman hesaplama yöntemleri!

Amortisman binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak biliniyor. Peki, amortisman hesabı nasıl yapılır? İşte, amortisman hesaplama yöntemleri!

Amortisman süresi nedir?

Amortisman taşınmazların yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan sebeplerle eskimesi ve değerinin düşmesi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, amortisman süresi nedir?

Amortisman nedir? Amortisman hesaplama nasıl yapılır?

Amortisman nedir, Amortisman hesaplama nasıl yapılır? İşte amortisman konusuna dair merak edilenler!

Emlak vergisinde gecikme faizi hesaplama!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödeniyor. Zamanında ödenmeyen vergiler için gecikme faizi uygulanıyor. İşte emlak vergisinde gecikme faizi hesaplama formülü..

Miras vergisi hesaplama 2015!

Miras vergisi tarifesinin matrah dilim tutarları, her yıl bir önceki yıla ilişkin olarak Vergi Usul Kanunu uyarınca belirlenen yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle uygulanıyor. İşte miras vergisi hesaplama 2015..

Arazi emlak vergisi hesaplama formülü!

Emlak vergisi büyükşehir belediyelerinde zamlı olarak uygulanıyor. Peki, büyükşehirdeki bir arazinin vergisi ne kadar? Büyükşehirde yer almayan arazinin vergisi ne kadar? İşte arazi emlak vergisi hesaplama formülü...

Arsa emlak vergisi hesaplama 2015!

Emlak vergisi için ödenecek bedeller her taşınmaz türü için ayrı oranlarla hesaplanıyor. Peki, bir arsanız olduğunu ve ilk defa emlak vergisi ödeyeceğinizi düşünelim. İşte arsa emlak vergisi hesaplama 2015..

Ev kirası artışı hesaplama 2015!

Gayrimenkul kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde de artış yapılıyor. Kira bedeline yapılacak bu artış, kira sözleşmesinde belirtiliyor. İşte ev kirası artışı hesaplama 2015...

Emlak vergisi hesaplama hakkındaki tüm cevaplar!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre vergi mükellefi olan kimseler her sene, yılın belli dönemlerinde vergi ödemesi yapıyor. Peki, emlak vergisi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi hesaplama hakkındaki tüm cevaplar...

Emlak vergisi oranları hesaplama 2015!

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödeniyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi ödemeleri belediyeye yapılıyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi oranları hesaplama 2015...

Emlak vergisi hesaplama örneği 2015!

Taşınmaz mallar için 1319 sayılı kanun gereğince emlak vergisi ödeniyor. Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değerine ve türüne göre belirleniyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi hesaplama örneği 2015...

Amortisman ayırma sınırı 2015!

Duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi amortisman deniyor. İşte, amortisman ayırma sınırı 2015!

Amortisman hesaplama yöntemleri!

Amortisman binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak biliniyor. Peki, amortisman hesabı nasıl yapılır? İşte, amortisman hesaplama yöntemleri!

Gayrimenkulde amortisman oranı!

Taşınmaz üzerindeki iktisadi kıymetin değerinde meydana gelen azalmaya amortisman deniyor. Amortisman devlet tarafından her yıl belirleniyor. İşte, gayrimenkulde amortisman oranı!

Amortisman süresi nasıl hesaplanır?

Yatırım için gayrimenkul almayı düşünen yatırımcıların ilk baktığı kriterlerden biri, amortisman süresi olarak biliniyor. Peki, amortisman süresi nasıl hesaplanır?

amortisman hesaplama Haberi

amortisman hesaplama

Amortisman 2015 oranları!

Amortisman, geçmiş yıllardan devralınan sermaye mallarında meydana gelen aşınma ve eskimenin parasal değeri olarak ifade ediliyor. Devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor. 


Apartmanlarda amortisman süreleri ilçeler ele alınarak belirleniyor. Binaların ömrü, kullanılabileceği süre, metrekare fiyatı, taşınmazın bulunduğu mevkiiye göre değişiklik gösterebiliyor. 


Örneğin 2014 verilerinde yer alan bilgilere göre;  Ataşehir'de metrekare fiyatları 4.203 lirayı buluyor. Evlerin kendini amorti etme süresi ise 19 yıla kadar çıkıyor. Avcılar'da metrekare fiyatları 1.750 lira, amortisman süresi ise 16 yıl. Yıllık yüzde 29 fiyat artışıyla dikkat çeken Bağcılar'da ise metrekare ortalama fiyat 2.175 lira, amortisman süresi 11 yıl. 


Amortisman değer kaybı olarak da tanımlanabiliyor. Amortisman oranı ise yıpranma payı anlamını taşıyor. Maliye Bakanlığınca belirlenen oranlarda amortisman bedelinin...