16 / 05 / 2024

amortisman oranı hesaplama 2016

amortisman oranı hesaplama 2016

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman oranları nelerdir? İşte amortisman oranları 2016..

Emekli zammında kafalar karıştı! En yüksek emekli maaşı 2024 ve refah payı açıklandı: İşte emekli memur maaş hesaplama!

Temmuz ayı ile emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon oranında artış uygulanacak. En yüksek emekli maaşı 2024 ve refah payı açıklandı: İşte emekli memur maaş hesaplama!

0,69 faizli konut kredisi hesaplama! 400 bin, 500 bin, 750 bin, 1 milyon 1.5 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri!

0.69 faizli konut kredisi hesaplama detayları yeni bir konut sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki 0.69 faiz oranıyla 400 bin, 500 bin, 750 bin, 1 milyon 1.5 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar? 

İş yeri kira artış oranı 2024! TÜİK kira zammı hesaplama: İş yeri kira artış oranı tam bu kadar!

Mart ayı enflasyon oranları, TÜİK tarafından biraz önce açıklandı. İş yeri kira artış oranı 2024 belli oldu. İşte TÜİK kira zammı hesaplama ve iş yeri kira artış oranı... 

SON DAKİKA: Kasım ayı kira artış oranı (TEFE-TÜFE) belli oldu! İşte Kasım 2023 kira zammı hesaplama formülü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarından sonra Kasım ayı kira artış oranı belli oldu. 

Temmuz ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? Temmuz ayı kira artış oranı hesaplama!

Temmuz ayı kira zammına yönelik sorgulamalar artışa geçti. TEFE-TÜFE kira artış oranı konusunda tüm gözler TÜİK’e çevrildi. İşte temmuz ayı kira zammı hesaplama ekranı...

Emekli ve işçinin temmuz zammı maaş oranında yeni hesaplama! Tek tek hesaplandı!

Emekli ve memur maaş zammı için yeni oran gelirken; emekliler, kamu çalışanları, asgari ücretliler için yılın ikinci artışı temmuz ayında yapılacak. TÜİK tarafından açıklanan rakamlar neticesinde yeni zam oranları hesaplandı.

0.69 konut kredisi kimler alabilir? 0.69 kredi ne zaman verilecek?

Orta gelirliye konut projesi kapsamında kredi desteği verileceği geçtiğimiz günlerde açıklandı. Bu haberin ardından konut kredisi faiz oranı hesaplama sürecine dair armalar da artış yaşandı.

Amortisman nedir? Amortisman hesaplama nasıl yapılır?

Amortisman nedir, Amortisman hesaplama nasıl yapılır? İşte amortisman konusuna dair merak edilenler!

Mayıs ayı kira artış oranı ne kadar? Mayıs 2022 kira artış hesaplama örneği!

Kira sözleşmesi bu ay içerisinde yenilenecek olan kiracıların heyecanla beklediği Mayıs 2022 kira artış oranı belli oldu. Nisan ayında enflasyonun yüzde 69,97 oranında gelmesiyle birlikte kiralara yapılacak zam oranı yüzde 34.46 olarak kaydedildi. İşte tüm detaylar..

Kiram ne kadar olacak? Kira artış oranı hesaplama Mart 2022

Kira sözleşmesi bu ay yenilenecek olan kiracılar, kendilerine yapılacak zam oranını merak ediyor. Peki, siz de "Kiram ne kadar olacak?" diyorsanız işte kira artış oranı hesaplama Mart 2022 örnekleri...

Mart 2022 kira artış oranı nedir, hesaplama nasıl yapılır?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından enflasyon oranları açıklandı. Açıklanan TÜFE oranları gayrimenkul kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. Peki, Mart 2022 kira artış oranı nedir?

Kira artış oranı 2022 hesaplama nasıl yapılır?

Gayrimenkulü kirada olan mal sahipleri bu yıl kiraya ne kadar zam yapacağını hesaplamak istiyor. Peki, kira artış oranı 2022 hesaplama nasıl yapılır?

Ev vergisi hesaplama örneği 2021!

Türkiye sınırlarında içerisinde yer alan gayrimenkuller için emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. Vergi mükellefleri 2021 yılında, vergilerini en az yüzde 9,11 oranında zamlı ödeyecek. İşte ev vergisi hesaplama örneği 2021...

amortisman oranı hesaplama 2016 Haberi

amortisman oranı hesaplama 2016

Amortisman oranları 2016!

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor.


Amortisman bedelleri devlet tarafından belirleniyor. Devlet tarafından belirlenen amortisman oranları her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin olarak açıklanıyor. Mükelleflerin Maliye Bakanlığınca iktisadi kıymetlerin faydalı ömürleri dikkate alınarak tespit ve ilan edeceği oranlar üzerinden amortisman hesabı yapılıyor.  


2016 yılında uygulanan amortisman oranları şu şekilde sıralanıyor:


Amortisman oranları


Binalar Faydalı Ömür (Yıl)  Normal Amortisman Oranı

Ticari, sınai, zirai ve mesleki işletmelerin idare binaları ile bunların sağlık ve sosyal hizmetlerinde kullandıkları binalar, ticarethane, muayenehane, yazıhane, banka, sigorta, pansiyon, otel, okul, hamam, banyo binaları, tiyatro ve benzeri eğlence yerleri, depo, ardiye, kapalı spor sahaları binaları, spor sahalarındaki tribünler ve benzeri hizmetlere tahsis olunan sair binalar, ikamete...