16 / 05 / 2024

Amortisman oranları 2016

Amortisman oranları 2016

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman oranları nelerdir? İşte amortisman oranları 2016..

Konut faiz oranları 2016'da yüzde 11 seviyelerine kadar geriledi!

Destek Menkul Değerler Araştırma Müdürü Murat Tufan, konut faiz oranlarının 2016 yılının başında ortalama yüzde 14 seviyelerinden yıl sonu itibarıyla 11.43 seviyelerine kadar gerilediğini belirtti.

Konut kredisi faiz oranları son durum Aralık 2016!

Albaraka Türk ve Abank konut kredisi faiz oranlarını güncelledi. Yapı Kredi, yüzde 0,90 faizle en uygun konut kredisi veren banka. İşte faiz oranlarındaki son tablo...

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2017!

Asgari Ölçüde Arsa ve Arazi Metrekare Birim Değerlerinin Hesabında Uygulanacak Artış Oranları ile Tütün Fonu Tutarının Belirlenmesi Hakkında Karar, 24 Aralık 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı..

Kira enflasyon oranları Aralık 2016!

Senelik yenilenen taşınmaz kiralamalarında kiracıya enflasyon oranlarında zam yapılıyor. Mesken ve işyeri kiralamalarında zam hesaplamaları farklı şekillerde yapılıyor.

Kira artış oranları Aralık 2016!

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılara yapılacak zam oranı TÜİK tarafından açıklanan ÜFE oranlarından yüksek olamıyor. İşte bugün açıklanan kira artış oranları Aralık 2016..

Konut kira artış oranı hesabı Kasım 2016!

Ev veya işyeri kiralamalarında bu ay sözleşmesi uzayan kimselere, yapılacak artış oranı belli oldu. Kira enflasyon oranları dün TÜİK tarafından açıklandı. İşte konut kira artış oranı hesabı Kasım 2016..

Konut kredisi faiz oranları son durum Kasım 2016!

Bankalar, konut kredisi faiz oranlarında indirime başladı. İşte konut kredi faizlerinde son durum...

Konut kredisi faiz oranlarında son durum Ekim 2016!

Konut kredisi faiz oranlarında 10 yıllık kredi için en düşük faiz oranı yüzde 0,95. ING Bank ve Kuveyt Türk, bugün faiz oranlarında güncelleme yaptı...

Kira zam oranları Ekim 2016!

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında sözleşmenin senelik olarak yenilenmesi halinde kira bedeline yıllık zam yapılıyor. İşte kira zam oranları Ekim 2016..

ÜFE oranları Ekim 2016!

ÜFE Borçlar Kanunu gereğince kira artış hesaplamalarında kullanılıyor. ÜFE oranlarından on iki aylık ortalamalar baz alınarak zam yapılıyor. İşte ÜFE oranları Ekim 2016!

Temmuz 2016 itibariyle uygulanacak proje ve kontrollük fiyatları!

Temmuz 2016 tarihi itibariyle uygulanmak üzere Proje ve Kontrollük İşlerinde Uygulanacak Fiyat Artış Oranları Hakkında Tebliğ 9 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kira zam oranları Eylül 2016!

Geçtiğimiz sene ve daha önceki senelerde Eylül ayında kira sözleşmesi imzalayıp, bu sene de devam ettiren kiracıların kira bedelleri yeniden belirleniyor. İşte kira zam oranları Eylül 2016..

Kira enflasyon oranları Eylül 2016!

2016 yılı Eylül ayında yenilenen kira sözleşmeleri için zam oranları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre meskenlerde yüzde 4,51 oranında zam yapılabilecek..

Amortisman oranları 2016 Haberi

Amortisman oranları 2016

Amortisman oranları 2016!

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor.


Amortisman bedelleri devlet tarafından belirleniyor. Devlet tarafından belirlenen amortisman oranları her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin olarak açıklanıyor. Mükelleflerin Maliye Bakanlığınca iktisadi kıymetlerin faydalı ömürleri dikkate alınarak tespit ve ilan edeceği oranlar üzerinden amortisman hesabı yapılıyor.  


2016 yılında uygulanan amortisman oranları şu şekilde sıralanıyor:


Amortisman oranları


Binalar Faydalı Ömür (Yıl)  Normal Amortisman Oranı

Ticari, sınai, zirai ve mesleki işletmelerin idare binaları ile bunların sağlık ve sosyal hizmetlerinde kullandıkları binalar, ticarethane, muayenehane, yazıhane, banka, sigorta, pansiyon, otel, okul, hamam, banyo binaları, tiyatro ve benzeri eğlence yerleri, depo, ardiye, kapalı spor sahaları binaları, spor sahalarındaki tribünler ve benzeri hizmetlere tahsis olunan sair binalar, ikamete...