16 / 05 / 2024

Amortisman oranları nelerdir

Amortisman oranları nelerdir

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman oranları nelerdir? İşte amortisman oranları 2016..

Taşıt kredisi faiz oranlarında son dakika! Taşıt kredisi şartları nelerdir? İşte 6 Eylül 2022 Taşıt kredisi hesaplama!

Araç alacak vatandaşlar taşıt kredisi hakkında ayrıntıları araştırıyor. Taşıt kredi faiz oranlarını belli oldu. Bankalar arka arkaya açıkladı. İşte Halkbank, Vakıfbank, Ziraat, Garanti, QNB Finansbank, Denizbank, ING taşıt kredisi faizleri...

Amortisman nedir, nasıl hesaplanır? Amortisman ayırma şartları nelerdir?

Amortisman, şirket giderleri arasında gösterilen kalemlerden biridir ve her yıl hesaplanması gerekmektedir. Bunun için ise amortisman ayrılacak eşyaların belirli şartları taşıması gerekmektedir. İşte, amortisman nedir, nasıl hesaplanır? ve Amortisman ayırma şartları nelerdir? sorularının yanıtları…

Yapı Kredi konut kredisi faiz oranları ne kadar?

Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranları ne kadar? Bankanın konut kredisi kullandırım şartları nelerdir? Yapı Kredi Bankası konut kredisi hesaplama ne kadar?

ICBC Bank yeni evim konut kredisi faiz oranları!

ICBC Bank kampanyalı Yeni Evim Konut Kredisi kampanyası için faiz oranlarını yüzde 1.74’e düşürüyor. Yeni Evim Konut Kredisi şartları nelerdir?

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları ne kadar?

Ziraat Bankası’nın tüketici kredileri kapsamında konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisine uyguladığı faiz oranları nelerdir?

Şekerbank konut kredi faiz oranlarının detayları 2018!

Şekerbank yüzde 2.35’den başlayan faiz oranları ile konut kredisi kullandırıyor. Şekerbank’ın konut kredisi detayları nelerdir?

Vasiyetname saklı pay oranları!

Vasiyet, bir kişinin ölümünden sonra geçerli olmak üzere, bir veya birden fazla kişiye belirli bir mal bırakması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, vasiyetname saklı pay oranları nelerdir?

Amortisman oranları 2016!

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman oranları nelerdir? İşte amortisman oranları 2016..

Mirasta saklı pay oranları 2016!

Miras Hukuku gereğince mirasbırakanların tasarruf özgürlüğünü saklı payların dışında kalan kısım üzerinden kullanması gerekiyor. Peki, saklı pay nedir? Mirasta saklı pay oranları 2016 nelerdir?

Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği oranları!

Kentsel dönüşümde hak sahiplerine belli koşullarda belli finansal destekler yapılıyor. Peki, kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği nedir? Kentsel dönüşüm kredisi faiz desteği oranları nelerdir?

Kat alanı katsayısı oranları!

Kat alanı katsayısı oranları, bir arsa üzerinde inşa edilecek yapıların kesin sınır ve kat sayılarını belirliyor. Peki, kat alanı katsayısı oranları nelerdir? Kat alanı katsayısı oranları nasıl hesaplanır?

KAKS neye göre belirlenir?

İnşaat alan hesaplamaları arasında yer alan KAKS, arsaya inşa edilecek toplam inşaat alanının belirlendiği bir hesaplama olarak karşımıza çıkıyor. Peki,KAKS neye göre belirlenir? KAKS oranları nelerdir?

Damga vergisi oranları 2015!

Damga vergisinde vergiyi doğuran olay, ilgili Kanuna ekli (1) sayılı tabloda yazılı kağıtların düzenlenmesi oluyor. Peki, hangi kağıtlar için damga vergisi ödenir? Damga vergisi oranları 2015 nelerdir?

Amortisman oranları nelerdir Haberi

Amortisman oranları nelerdir

Amortisman oranları 2016!

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor.


Amortisman bedelleri devlet tarafından belirleniyor. Devlet tarafından belirlenen amortisman oranları her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin olarak açıklanıyor. Mükelleflerin Maliye Bakanlığınca iktisadi kıymetlerin faydalı ömürleri dikkate alınarak tespit ve ilan edeceği oranlar üzerinden amortisman hesabı yapılıyor.  


2016 yılında uygulanan amortisman oranları şu şekilde sıralanıyor:


Amortisman oranları


Binalar Faydalı Ömür (Yıl)  Normal Amortisman Oranı

Ticari, sınai, zirai ve mesleki işletmelerin idare binaları ile bunların sağlık ve sosyal hizmetlerinde kullandıkları binalar, ticarethane, muayenehane, yazıhane, banka, sigorta, pansiyon, otel, okul, hamam, banyo binaları, tiyatro ve benzeri eğlence yerleri, depo, ardiye, kapalı spor sahaları binaları, spor sahalarındaki tribünler ve benzeri hizmetlere tahsis olunan sair binalar, ikamete...