18 / 05 / 2024

Amortisman uygulama örnekleri

Amortisman uygulama örnekleri

Gayrimenkullerde duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmeler sebebiyle eskimesi ve değer kaybetmesine amortisman deniyor. Peki, amortisman nasıl uygulanır?

DemirDöküm sektörün geleceğine ışık tuttu!

Tüketicilerin kullanımına sunduğu ürünlerle sektörde birçok ilke imza atan DemirDöküm, başarılarına bir yenisini daha ekledi. “Ar-Ge Merkezleri İyi Uygulama Örnekleri” toplantısında DemirDöküm sektörün geleceğine ışık tuttu.

Boş arazi ve arsalarda amortisman!

Amortisman binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak tanımlanıyor. Peki, boş arazi ve arsalarda amortisman uygulanır mı?

Ankara Yenimahalle Alacaatlı'da uygulama imar planı değişikliği yapılacak!

Yenimahalle Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Ankara Yenimahalle Alacaatlı'da uygulama imar planı değişikliği yapacak. Ankara Yenimahalle Alacaatlı'daki uygulama imar planı değişikliği detayları haberimizin içindeki ekte yer alıyor...

İstisna bedelini aşmayan taşınmaz malların amortismanı gider olarak düşülür mü?

Birden fazla gayrimenkulü kiraya konu olan taşınmaz mal sahipleri kira gelir vergisini nasıl hesaplar? Kira gelir vergisinde istisna bedelini aşmayan taşınmaz malların amortismanı gider olarak düşülür mü?

Kira gelir vergisinde amortisman nasıl hesaplanır?

Kira gelir vergisi mükellefleri ödemelerinde "Gerçek gider yöntemi"ni seçerek amortisman indiriminden faydalanabiliyor. Peki, kira gelir vergisinde amortisman nasıl hesaplanır? İşte kira gelir vergisinde amortisman hesabı..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı mobil uygulama ile ceplere girdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı akıllı telefonlar için mobil uygulama ile güncel duyuru ve haberleri, ihale ve mevzuatları, cep telefonundan da duyuracak. İşte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın o uygulamasını indirmek için linkler...

Evin amortisman oranı!

Amortisman; binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak tanımlanıyor. Peki evin amortisman oranı nasıl hesaplanır? İşte yanıtı...

Konutun amortismanı nasıl hesaplanır?

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi amortisman olarak tanımlanıyor. Peki, konutun amortismanı nasıl hesaplanır? İşte konutta amortisman hesabı...

Ankara Etimesgut'ta uygulama imar planı değişikliği yapılacak!

“Etimesgut İlçesi, Altay Mahallesi imarın 45894 adanın doğusundaki park alanı ve 7.00 metrelik yaya yoluna ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği” 11/03/2014 günü Müdürlüğümüz ilan panosuna asıldı

Ertan Köse'nin yaptığı ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor!

Ertan Köse'nin yaptığı, yöreye özgü ahşap mimari eserlerin minyatür örnekleri ilgi çekiyor. Minyatürünü yapacağı yapıyı inceleyen, ölçüler alan, fotoğraflayan Köse, ardından minyatür için kullanacağı ağacı seçiyor ve parçaları teker teker işliyor.

Biltek Enerji Sistemleri Uygulama Mühendislik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Biltek Enerji Sistemleri Uygulama Mühendislik Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Erdal Aydın tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 7 Mart'ta Dumankaya Flex Sitesi C1 Blok'ta kuruldu.

Tuzla Aydınlı Mahallesi uygulama imar planında değişiklik 11 Mart'ta askıdan iniyor!

Tuzla Belediyesi Aydınlı Mahallesi revizyon uygulama imar planı notunda değişikliği 11 Mart 2014'te askıdan iniyor. Plan notu değişikliği, 17 Ocak 2014'te onaylandı ve 10 Şubat 2014'te askıya çıktı. İşte o değişiklik

MK Proje Uygulama ve Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MK Proje Uygulama ve Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Çelebi, Nezahat Çetin tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 3 Mart'ta Kadıköy, Rasimpaşa Mahallesi'nde kuruldu.

Amortisman uygulama örnekleri Haberi

Amortisman uygulama örnekleri

Amortisman nasıl uygulanır?

Binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi amortisman olarak ifade ediliyor. Amortisman oranı ise, yıpranma payı olarak karşımıza çıkıyor.


Gayrimenkul kira vergilerinde gerçek gider yöntemi seçilerek brüt kira geliri tutarından indirilecek tutarlar arasında amortismanlar da yer alıyor.


Amortisman oranları, her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin olarak Maliye Bakanlığınca açıklanıyor. Peki, amortisman nasıl uygulanır?


Amortisman uygulaması!

Amortisman duran bir gayrimenkulün  ait olduğu dönemde gider yazılması işlemine deniryor.  O halde bir duran varlık ekonomik ömrü boyunca her yıl belli bir tutarda o dönemin finansal tablolarına gider olarak kaydediliyor. 


Amortisman kayıtları genel olarak 7/A Maliyet Seçeneğinde ve 7/B Seçeneğinde farklılık gösteriyor. 


7/A Seçeneğinde gider hangi fonksiyonla alakalı ise o fonksiyon hesabına kaydediliyor kaidesi gereğince, bir duran varlık hangi...