02 / 05 / 2024

anada jurassic park kapatılıyor mu

anada jurassic park kapatılıyor mu

Doğal Park'ın Jurassic Park olarak işletilmesi Adana 2'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Böylece, Eylül ayından beri faaliyette olan ve vatandaşların para ile girebildikleri Jurassic Park kapatılıp halka açılacak.

Adana Jurassic Park'a ücretli girişe iptal!

Adana 2. İdare Mahkemesi, Çukurova ilçesindeki Jurassic Park'ın ücretli olduğu gerekçesiyle mahalle sakinlerinin açtığı davada, "Eğlence parkı uygulama işleminde hukuka uyarlık bulunmadığına" karar verdi.

Adana Jurassic Park'ın işletilme kararı iptal edildi!

Doğal Park'ın Jurassic Park olarak işletilmesi Adana 2'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Böylece, Eylül ayından beri faaliyette olan ve vatandaşların para ile girebildikleri Jurassic Park kapatılıp halka açılacak.

Adana'da inşa edilen Jurassic Park'a dava açıldı!

ADANA'da '100'üncü Yıl Mahallesi Doğal Parkı Koruma Halk Girişimi' üyeleri, merkez Çukurova Belediyesi tarafından Doğal Park'ın bir bölümüne yapılan Jurassic Park'ın hukuksuz olduğunu öne sürerek, 2. İdare Mahkemesi'ne dava açtı.

Adana'daki Jurassic Park imar düzenlemesi reddedildi!

Adana’da yeşil alan üzerindeki faaliyeti tartışmalara konu olan Jurassic Park’ın sınırlarını 2 katından fazla genişletecek imar düzenlemesi, meclis kararıyla iptal edildi.

Çukurova Jurassic Park ile cazibe merkezi olacak!

Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılan Jurassic Park'a kısa sürede binlerce kişi gelirken, misafirlerin önemli bir bölümünün civar il ve ilçelerden olması dikkati çekti

Jurassic Park projesine yargıdan onay geldi!

Çukurova Belediyesi'nin tartışmalara neden olan Jurassic Park projesine yargıdan onay geldi. Kararın iptali için açılan davada mahkeme, 'yürütmenin durdurulması' talebini oybirliğiyle reddetti.

Adana Jurassic Park 3 Ekim'de açılacak!

Adana’nın Çukurova ilçesinde bazı iddialarla tartışma konusu olan Jurassic Park’la ilgili olarak açılan davada mahkeme, ‘yürütmenin durdurulması’ talebini oy birliğiyle reddetti. Parkın 3 Ekim Cumartesi günü açılacağı belirtildi.

Adana Jurassic Park davasına TMMOD da müdahil oldu!

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, yeşil alan içerisine ücretli giriş sistemine sahip Jurrasic Park yapılmasına karşı açılan davaya müdahil olduklarını açıkladı.

Çukurova Belediyesi'nden Jurassic Park açıklaması!

" TMMOB Adana İI Koordinasyon Kurulu, vatandaş ile Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin arasında tartışmalara yol açan "Jurassıc Park" yapımı konusuyla ilgili kamuoyuna açıklama yaptı.

Çukurova Belediyesi Jurassic Park'ta ısrarlı!

Çukurova Belediyesi Meclisi, önceki gün yaptığı Ağustos toplantısında Doğal Park -2 üzerinde Jurassic Park yapılması ile ilgili kararın gözden geçirilerek düzeltilmesi için verilen önergeyi reddetti.

Jurassic Land herkesi Forum İstanbul’a davet ediyor!

Jurassic Land, aynı zamanda tema parkıyla fantastik bir dünyayı keşfetmenizi sağlarken, eğitim ve eğlenceyi bir arada harmanlayarak sosyal sorumluluk anlamında toplumsal bir görevi yerine getiriyor.

Jurassic Land, Forum İstanbul AVM'de açıldı!

Avrupa 'nın en büyük dinozor temalı parkı Jurassic Land, Forum İstanbul 'da açıldı. Dünyanın en büyük dinozor eğlence parklarından Jurassic Land 'de sadece dinozorlar değil; sinema, laboratuvar, show garden ve mağaza da var

Forum İstanbul'a Jurassic Park geliyor!

Geçen yılı 20 milyon ziyaretçi ile kapatan Forum İstanbul Alışveriş Merkezi, akvaryumun 1 milyon ziyaretçi çekmesinin ardından eğlence konseptine daha fazla odaklanma kararı aldı.

anada jurassic park kapatılıyor mu Haberi

anada jurassic park kapatılıyor mu

Adana'nın Çukurova ilçesinde bulunan Doğal Park-2'nin CHP'li ilçe belediyesi tarafından 10 yıllığına özel bir şirkete tahsis edilerek Jurassic Park olarak işletilmesi kararı Adana 2'inci İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi. Böylece, Eylül ayından beri faaliyette olan ve vatandaşların para ile girebildikleri Jurassic Park kapatılıp halka açılması gerekiyor. 

Kararı veren mahkeme gerekçe olarak belediye meclisinin verdiği kararla tahsis ettiği yaklaşık 30 bin metrekare arazinin yaklaşık 12 bin metrekaresinin Maliye Hazinesi'ne, 2 bin 800 metre karesinin de Büyükşehir Belediyesine ait olmasını ve bu kurumlar tarafından Çukurova Belediyesi'ne tahsis edilmemiş olmasını gösterdi. Belediyeler kanununun "meclisin görev ve yetkileri" başlıklı maddesi ile "diğer kuruluşlarla ilişkiler" maddelerine dikkat çeken mahkeme, Belediyenin sadece kendine ait taşınmazları asli görev ve hizmetlerde kullanılmak üzere bedelli ya da bedelsiz tahsis...