06 / 05 / 2024

Anadolu Üniversitesine ait 7 deprem veri istasyonu

Anadolu Üniversitesine ait 7 deprem veri istasyonu

Japon deprem uzmanları, kentteki Anadolu Üniversitesi'ne ait 7 deprem veri istasyonunda incelemelerde bulundu. Elde edilen verilerin felaketleri önlemede kullanılabileceği belirtildi.

Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesi'nin yıkımı meclis gündeminde!

Antalya'da yer alan Manavgat Çağlayan Anadolu Lisesine ait binaların deprem riski dolayısıyla yıkılması ve yerine yapılacak yeni binaların akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Anadolu Üniversitesi'nden İzmit Belediyesi'ne yer tahsisi!

Mülkiyeti Anadolu Üniversitesi’ne ait olan İzmit Karabaş Mahallesi Şehit Musa Sokak’taki iş yeri İzmit Belediyesi’ne tahsis edildi.

Konya Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin temeli atıldı!

Konya Valisi Muammer Erol huzurunda Apak Mahallesinde mülkiyeti Karapınar Belediye Başkanlığına ait taşınmaz üzerine 24 derslikli Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi'nin temel inşaatı başladı.

Aksaray Özel Sema Anadolu Fen Lisesi'nin kaçak yapıları yıkılıyor!

Aksaray Belediyesi'nin ekipleri kaçak olarak yapılan paralel yapıya ait okulda bahçe duvarları ve içinde yer alan spor tesislerini yıktı. Özel Sema Anadolu Fen Lisesi’nin bahçe duvarlarını ve içinde yer alan spor tesisleri yıkıldı.

Anadolu Gayrimenkul'e Londra'dan 4 ödül!

ANADOLU Crubu'na ait olan Anadolu Gayrimenkul, ilk projesi AND ile dünyanın en saygın gayrimenkul ödüllerinden biri olarak kabul edilen European Property Avvards'tan toplam 4 ödül aldı.

Anadolu Gayrimenkul 4 ödüle birden layık görüldü!

Anadolu Grubu’na ait olan Anadolu Gayrimenkul, ilk projesi AND ile dünyanın en saygın gayrimenkul ödüllerinden biri olarak kabul edilen European Property Awards’tan toplam 4 ödül aldı.

1941 yılında Boğaz'ın Anadolu sahilindeki binalar 2 katlı olacak!

1941 yılında Anadolu Yakası'na ait imar planını hazırlayan Prost, Üsküdar'dan Beykoz'a sahil istikametinde açılacak yolun genişliğini 20 metre olmasına ve sahildeki binaların en fazla 2 katlı olacağına karar vermiş.

Batıçim Batı Anadolu Çimento finansal raporları!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş., 3 aylık finansal tablolarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte 1 Ocak -31 Mart 2015 dönemine ait finansal tabloları...

Batıçim Batı Anadolu Çimento faaliyet raporu!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş., 1 Ocak - 31 Mart dönemine ait faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketin 3 aylık raporu...

1984 yılında İstanbul, Anadolu Yakası'nda büyüyecekmiş!

1984 yılında İstanbul, Anadolu Yakası'nda büyüyeecekmiş. Devlete ve holdinglere ait hizmet sektörlerini Avrupa Yakası'ndan Kartal - Bostancı arasına taşıyarak, konut ve ulaşım gibi birçok sorun çözüme kavuşacakmış.

1983 yılında Anadolu ve Trakya otogarları Ataköy'e taşınacakmış!

1983 yılında Trakya ve Anadolu otogarları Ataköy'e taşınacakmış ve iki otogar birleştirilecekmiş. Ataköy'de Emlak Kredi Bankası'na ait 500 dönüm arsa üzerinde kurulacak yeni gar 9 milyara mal olacakmış.

1959 yılında Boğaziçi'nin Anadolu Yakası'na ait imar planı hazırlanmış!

1959 yılında Boğaziçi'nin Anadolu Yakası'nda tatbik edilecek imar planı hazırlanmış. Planda, tarihi yalılara dokunulmayacakmış fakat yeni binalar istimlak edilecekmiş. Muhtelif kısımlarda yoldan denizin görülmesi için yalı aralarındaki sahalar park yapıla

Anadolu Kavağı Kıyı Kenar Çizgisi askıya çıkarılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü’ nce 01.09.2014 tarihinde onanan Anadolu Kavağı kıyı kesimine ait kıyı kenar çizgisi 26 Eylül 2014'te ilanen askıya çıkarılıyor.

Anadolu Üniversitesine ait 7 deprem veri istasyonu Haberi

Anadolu Üniversitesine ait 7 deprem veri istasyonu

Tokyo Teknoloji Enstitüsünde görevli Prof. Dr. Hiroaki Yamanaka ve asistanı Kosuke Chimoto, Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Muammer Tün koordinatörlüğünde Anadolu Üniversitesi'ne ait deprem istasyonlarında inceleme yaptı. 



Yamanaka, "Deprem hakkındaki verileri toplamamız bize yer hareketleri hakkında bilgiler veriyor. Bizim, bu bölgedeki yerin yumuşak mı yoksa zayıf mı olduğunu anlamamız gerekiyor. Yani böylece depremselliği anlamış oluyoruz. Böylece bölgeyi bu bilgiler sayesinde yonımluyoruz. Ayrıca biz bu bilgileri felaketleri önlemede kullanabiliriz" diye konuştu. 



Anadolu Üniversitesi Yer ve Uzay Bilimleri Enstitüsü Öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Muammer Tün de, elde edilecek bilgüerin depreme dayanıklı yapı tasarımında ve güvenli yerleşim alanları seçiminde değerlendirilebileceğini aktardı. Tün, "Aynca mevcut yerleşim alanlarındaki riskli alanların tespitine yönelik kullanılabilecek bu bilgüer kentsel dönüşüm çalışmalarında...