10 / 05 / 2024

Anayasada kooperatif hükümleri

Anayasada kooperatif hükümleri

Anayasada kooperatif ile ilgili hükümler Dördüncü Kısımda açıklanıyor. T.C. Anayasasına göre devletin amaçlayan kooperatifçiliğin gelişmesini sağlayacak tedbirleri alması gerekiyor. İşte T.C. Anayasasında yer alan kooperatif hükümleri...

Kripto para kullanmanın hükümleri neler?

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarlarından Faruk Beşer bugünkü köşesinde Bitcoin ve kripto para hükümlerini kaleme aldı.

Beykoz Riva 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı hüküm değişikliği askıda!

İstanbul İli, Beykoz İlçesi, Riva Mahallesi 238 Parsele (Yeni 3209,3210,3211 Parseller) İlişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Plan Hükümleri ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Plan Hükümleri Değişikliği askıya çıktı.

Yeni imar yönetmeliğinde otopark hükümleri!

1 Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği ile otopark alanları yeniden düzenlendi. İşte yeni imar yönetmeliğinde otopark hükümleri..

Kooperatif yönetim kurulu nasıl kurulur?

Kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organ kooperatif yönetim kurulu oluyor. Kooperatif yönetim Kurulu en az üç üyeden kuruluyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu nasıl kurulur?

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri Semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” başlığı altında bir seminer düzenledi.

Alanya'da Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri semineri düzenlendi!

Alanya Belediyesi, yerel seçimlerle birlikte Alanya’ya bağlanan beldeler ve Alanya merkezde uygulanan imar planı bütünlüğünü sağlamak için Türkler Gold Island Hotel’de, “Yapılaşmaya Esas Plan Hükümleri” semineri düzenledi.

Kooperatif yönetim kurulu görev süresi!

Kooperatiflerde oluşturulan yönetim Kurulu, kanun ve anasözleşme hükümleri içinde kooperatifin faaliyetini yöneten ve onu temsil eden icra organı olarak nitelendiriliyor. Peki, kooperatif yönetim kurulu görev süresi kaç senedir?

2863 sayılı kanun ceza hükümleri!

2863 sayılı kanun, korunması gerekli taşınır ve taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile ilgili tanımları belirlemek, yapılacak işlem ve faaliyetleri düzenliyor. Peki, 2863 sayılı kanun ceza hükümleri nelerdir?

Borçlar kanunun kiraya ilişkin hükümleri!

Kiraya ilişkin esasları da içinde barındıran 6098 sayılı Borçlar Kanunu 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girmişti. İşte Borçlar kanunun kiraya ilişkin hükümleri...

İnşaat sektörü 1 hafta arayla hükümetle buluştu!

Pek çok sektör temsilcisi sorunlarını aktarmak için Hükümet’ten randevu beklerken, sanayici teşvik isterken inşaatçılar bir hafta arayla taleplerini uzun uzun anlatma fırsatını yakaladılar. İşte konuşulanlar...

SYRIZA hükümeti özelleştirmeyi durdurdu!

SYRIZA hükümeti özelleştirmeyi durdurdu. Yunanistan'da yeni koalisyon hükümeti, seçim öncesi açıkladığı tezleri doğrultusunda radikal adımlar atma yönüne giderek de, kamu varlıklarının özelleştirmesini durdurma kararı aldı.

AVM yasası ceza hükümleri!

6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun olan AVM yasası, 29 Ocak 2015 tarihinde 29251 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, AVM yasası ceza hükümleri nelerdir?

Hükümetin sektöre destek vereceğini açıklaması sevindirici!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün yapmış olduğu açıklamaya ilişkin Selimoğlu Group Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Selimoğlu'nun görüşü aşağıda görebilirsiniz. Selimoğlu 'Hükümetin sektöre destek vereceğini açıklaması sevindirici' dedi.

Anayasada kooperatif hükümleri Haberi

Anayasada kooperatif hükümleri

Anayasada kooperatif!

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek ve geçimlerine ait ihtiyaçlarını karşılıklı  yardım, dayanışma ve kefalet suretiyle sağlayıp korumak amacıyla gerçek ve kamu tüzel kişileri ile özel idareler, belediyeler, köyler, cemiyetler ve dernekler tarafından kurulan değişir ortaklı ve değişir sermayeli teşekküller, kooperatif olarak tanımlanıyor.


Kooperatif kurulabilmesi için en az 7 ortaklık kurulması ve kooperatif anasözleşmesinin imzalaması gerekiyor.


Ticaret Bakanlığına verilmesi gereken ana sözleşmenin bakanlık tarafından onaylanması halinde, ooperatif merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan olunuyor.


Tescil ve ilan olunacak hususlar şu şekilde sıralanıyor;

1. Ana sözleşme tarihi,

2. Kooperatifin amacı, konusu ve varsa süresi,

3. Kooperatifin unvanı ve merkezi,

4. Kooperatifin sermayesi ve bunun nakdi kısmına karşılık olarak ödenen en az miktar ve her ortaklık payının değeri,

5. Ortaklık...