02 / 05 / 2024

Anıtkabir imar

Anıtkabir imar

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, devam eden Anıtkabir tartışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı.

Melih Gökçek'ten Anıtkabir imar planı açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planını değiştirdi. Yapılan yorumlara karşı Melih Gökçek Anıtkabir imar planı açıklaması yaptı.

Alper Taşdelen'den Anıtkabir'in etrafının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Anıtkabir ile Maltepe Camii arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imar değişikliğinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan önceki yönetimce gerçekleştirildiğini belirtti.

Anıtkabir’in etrafı imara açılmayacak!

Çankaya Gençlik Caddesi’ndeki bir parselle ilgili Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi ve Çankaya Belediye Meclisi’nde verilen kat yüksekliği kararı, kamuoyunda ‘Anıtkabir’in etrafında kat yüksekliği oluyor, imara açılıyor’ ifadelerine neden oldu.

Mudanya'nın Çağrışan ve Göynüklü bölgesinde imar düğümü!

Sınırları Mudanya’ya bağlı olan Çağrışan-Göynüklü bölgesinin imar planları yılan hikayesine döndü. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin bölge için hazırladığı imar planları 7 defa mahkemeden döndü. Yeni planlar ise Haziran ya da Temmuz gibi hazır olacak...

Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanı yapılmasına itiraz!

Anıtkabir ile Maltepe Cami arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imarı değiştirildi. Çankaya Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı imar değişikliği ile arsa ticaret alanı yapıldı. Komisyon raporlarında binanın kot hariç 7 kat yükseklik olacağı söylendi. 

ABB'den Anıtkabir çevresinin inşaata açıldığı iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yer alan Anıtkabir çevresinin 10 katlı inşaata açıldığına dair çıkan haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Erdoğan Toprak: İmar affı, felaketlere zemin hazırlar!

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Giresun'da yaşanan sel felaketinin bir sebebinin de yapı ruhsatı ve af karşılığı kaçak yapıları yasal hale getiren imar affı olduğunu belirtti.

Adalar Kent Konseyi'nden pist yapımının önünü açan imar planına itiraz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Büyükada’ya helikopter pisti yapılmasının önünü açan imar planına onay vermesinden sonra Adalar Kent Konseyi, dün plan değişikliğine itiraz etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'un her karışı sevgiyle imar edildi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün akşam gerçekleştirilen "Fetih Şöleni" etkinliğinde yaptığı konuşmada, "İstanbul'un yedi tepesine yedi kandil yaktık, boğazına gerdanlıklar taktık. Her karışını sevgiyle suladık, imar ettik" diye konuştu....

Anıtkabir'in imar planı değişikliğinde yeni karar!

Ankara Barosu'nun 'Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planı Değişikliği'ne ilişkin açtığı davayı Ankara 4. İdare Mahkemesi reddetmişti. Baronun yaptığı istinaf başvurusu 5. İdari Dava Dairesi tarafından karara bağlandı...

Olcay Güngör'den Keşan'da imar düzenlemesi talebi!

2019 yılına ait konut satışlarını değerlendiren Edirne Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Olcay Güngör, Keşan’da acil olarak yeni imar düzenlemelerinin gerekli olduğunu da söyledi.

Keşan’a yeni imar planı uygulaması!

Keşan Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ali Ünal, Keşan’da imar planında yeni gelişme alanı olarak açıklanan yaklaşık 300 hektarlık alanda imar uygulaması yapılacağını açıkladı.

Keşan Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu başkanlığında düzenlenen Keşan Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı Toplantısı'nda imar planları görüşüldü.

Anıtkabir imar Haberi

Anıtkabir imar


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, devam eden Anıtkabir tartışmalarına ilişkin açıklamalar yaptı. 


Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 2023 Nazım İmar Planı'na dikkat çeken Candan, "2023 Nazım İmar Planı'na göre Anıtkabir küçülüyor. Konut alanı oluyor. Spor tesisinin altı, yeraltı otoparkı olabilir. Anıtkabir'in karşısında 40 bin metrekarelik otopark olma ihtimali var. 100 bin metrekare alan konut alanına dönüştürülüyor. Plana göre Muhafız Birliği'nin bulunduğu alan tamamen konut alanına geçmiş durumda. Bunu kabul etmiyoruz ve bunlar için yeni bir hukuksal sürecin başlatılmasını öngörüyoruz" şeklinde...