14 / 05 / 2024

anıtkabir Miniatürk

anıtkabir Miniatürk

Miniatürk İşletme Müdürü Resul Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre Haliç kenarında bulunan ve Türkiye'den önemli eserlerin minyatürlerinin yer aldığı Miniatürk'e, Anıtkabir'in yeni maketi nisan ayında yerleştirilecek

Göktürk Konutları Pendik'te yüzde 20 peşin, 72 ay vade imkanıyla son daireler!

Çavuşoğlu Yemenler Grup tarafından Pendik'te, E-5'in hemen yanında yükselen Göktürk Konutları'nda konut satışları devam ediyor. 2+1 ve 3+1 konut tiplerinden oluşan Göktürk Konutları'nda daire fiyatları ne kadar? İşte Göktürk Konutları ile ilgili detaylar...

Bankamatiklerde yeni para furyası! Piyasada ‘200 TL bollaştı?

Dünyada bol paranın sonuna yaklaşılırken, Türkiye’de ise tersi bir durum yaşanıyor. Türk lirasının alım gücü her geçen gün düşerken piyasadaki para miktarı da artıyor. Buna en son örnek, en büyük banknot olan 200 TL’nin de miktarının artması.

e-Ticaret devi Türkiye'ye geliyor

Uluslararası markaların Rusya'dan çekilmesi üzerine Rusya'nın en büyük e-Ticaret firması Ozon, Türkiye'nin kapısında. İstanbul'da ofis açan şirket, Türk mallarının e-İhracat yoluyla Rusya'ya satışına öncülük etmesi bekleniyor.

Asgari ücrette büyük müjde ay bitmeden geldi! Asgari ücrette son dakika toplantısı! Bu açıklama duyanı heyecanlandırdı!

Milyonlarca asgari ücretli Temmuz ayını beklerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türk-İş Başkanı Atalay arasında AK Parti Genel Merkez’de sürpriz bir toplantı gerçekleştirildi. İşte detaylar...

Altınsarıtat Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kurtköy Şubesi açıldı!

Altınsarıtat Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kurtköy Şubesi Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Doğan Ümit Öztürk tarafından açıldı. 

Taksim AKM açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yenilenen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Ankara'dan İstanbul'a geldi ve Cumhuriyet'in 98. yılında hizmete açılan AKM binasındaki törende yer aldı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ihalesi yıl sonunda yapılacak!

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'na inşa edilecek millet bahçesinin ihalesinin yıl sonunda yapılacağını açıkladı.

Alper Taşdelen'den Anıtkabir'in etrafının imara açılmasına ilişkin açıklama!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Anıtkabir ile Maltepe Camii arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imar değişikliğinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan önceki yönetimce gerçekleştirildiğini belirtti.

Anıtkabir’in etrafı imara açılmayacak!

Çankaya Gençlik Caddesi’ndeki bir parselle ilgili Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi ve Çankaya Belediye Meclisi’nde verilen kat yüksekliği kararı, kamuoyunda ‘Anıtkabir’in etrafında kat yüksekliği oluyor, imara açılıyor’ ifadelerine neden oldu.

Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanı yapılmasına itiraz!

Anıtkabir ile Maltepe Cami arasında yer alan Hürriyet İlkokulu'na bitişik parselin imarı değiştirildi. Çankaya Belediyesi ile Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin onayladığı imar değişikliği ile arsa ticaret alanı yapıldı. Komisyon raporlarında binanın kot hariç 7 kat yükseklik olacağı söylendi. 

ABB'den Anıtkabir çevresinin inşaata açıldığı iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yer alan Anıtkabir çevresinin 10 katlı inşaata açıldığına dair çıkan haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Türk’ün olmadığı ülke kalmadı! Türkler oraya da yerleşti!

Koronavirüs nedeniyle kaçan iki Türk aile Butan ve Tonga'ya yerleşti. 208 devletin yer aldığı dünyada Türk'ün olmadığı bir  ülke bile kalmadı.

anıtkabir Miniatürk Haberi

anıtkabir Miniatürk

Haliç kenarında bulunan ve Türkiye'den önemli tarihi eserlerin minyatürlerinin yer aldığı Miniatürk'e, Anıtkabir'in yeni maketi nisan ayında yerleştirilecek.


Miniatürk İşletme Müdürü Resul Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Miniatürk'te, Osmanlı ve Selçuklu mimarisini temsil eden ve seçilen 128 mimari eserin 1/25 oranına küçültülmüş minyatür modellerine yer verildiğini anlattı.


Ziyaretçilerin sesli rehberlik sistemi sayesinde eserler hakkında Türkçe, İngilizce, Fransızca, Almanca, Rusça, Arapça, Farsça, Japonca ve İspanyolca bilgi alabildiğini kaydeden Erkan, Miniatürk'te ayrıca Zafer Müzesi ve Kristal İstanbul Müzesi'nin de bulunduğunu belirtti. 


Açıkhava müzesinde Ayasofya Müzesi'nden Selimiye Camisi'ne, Dolmabahçe Sarayı'ndan Çırağan Sarayı'na, Mardin taş evlerinden Boğaz Köprüsü'ne kadar tarihi eserlerin minyatürlerinin yer aldığını ifade eden Erkan, ziyaretçi sayısıyla ilgili şu bilgileri verdi:


"2003'ten itibaren ziyaretçi sayımız arttı. 2014 yılında toplam ziyaretçimiz 245 bini yabancı olmak üzere...