21 / 05 / 2024

Ankapark arazisi

Ankapark arazisi

Mimarlar Odası, Atatürk Orman Çiftliği arazilerindeki planlarla ilgili üst üste kazandığı davaların ardından, kamu düzeninin hukuka uygun işlemesi için fikri takip süreci yaptı ve kurumları görevlerini yapmaya davet etti.

Ankapark davası sonuçlandı! Büyükşehir Belediyesi’ne devrediliyor!

Ankara'da yer alan Ankapark ile ilgili bir son dakika gelişmesine göre, Ankara 6. Sulh Hukuk Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisinde yer alan ANKAPARK'ın tahliyesine ve işletmecinin taşınmaz üzerindeki müdahalesinin de kaldırılmasına hükmetti.

Ankapark battı mı?

Ankara’da AOÇ arazisi üzerine inşa edilen Ankapark açıldıktan 6 ay sonra battı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Belediyenin 30 yıllık yardım parası gitti” dedi.

Atatürk Orman Çiftliği arazisi davası reddedildi!

Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Ankapark Projesi'nin, Atatürk'ün Vasiyetine uygun olmadığı gerekçesiyle TMMOB'a bağlı 4 odanın açtığı davayı mahkeme reddetti.

Mimarlar Odası: Ankapark arazisi AOÇ'ye iade edilmeli!

Mimarlar Odası, Atatürk Orman Çiftliği arazilerindeki planlarla ilgili üst üste kazandığı davaların ardından, kamu düzeninin hukuka uygun işlemesi için fikri takip süreci yaptı ve kurumları görevlerini yapmaya davet etti.

Danıştay Ankapark projesini iptal etti!

Danıştay 14. Dairesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Danıştay'dan Ankapark'a iptal kararı!

Danıştay 14. Dairesi, AOÇ arazisi içinde ANKAPARK yapımına da olanak tanıyan "Atatürk Orman Çiftliği Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanı"na ilişkin iki Bakanlar Kurulu kararını iptal etti.

Ankapark kararına odalardan eleştiri!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde yapımına başladığı Ankapark projesine meslek odalarının eleştirileri devam ediyor..

Ankapark'ın devasa giriş kapısı yükseliyor!

Ankapark projesinde devasa giriş kapısının yapımı, polyester montajı ile devam ediyor. Ankapark'ta Vahşi Kıvılcım oyuncağı ve teleferik direklerinin montajı sürerken, arazi zemini de peyzaj kotuna getiriliyor. İşte fotoğraflarıyla Ankapark'ta son durum...

Ankapark'ta teleferik direkleri dikiliyor!

Ankapark teleferik direklerinin montajı, enerji dağıtım merkezi besleme hattı kazısı ve dinozor çadırlarında çalışmalar devam ediyor. Peki Ankapark nerede adresi nedir? Ankapark ne zaman açılacak? Ankapark açılış tarihi nedir?

Melih Gökçek, Ankapark projesini inceledi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerinde hayata geçirilen Ankapark projesinde incelemelerde bulundu. Melih Gökçek'in Ankapark ziyaretinden renkli görüntüler, Twitter'da paylaşıldı...

Fethi Ahmet Paşa'nın Çilingoz'daki arazisi bedelsiz mi kamulaştırıldı?

Osmanlı dönemi devlet adamı Fethi Ahmet Paşa'nın hissedarları, 'Bedelsiz devletleştirildi' diyerek Çatalca'daki dev arazinin iadesi için hukuk mücadelesi başlattı. Fethi Ahmet Paşa'nın Çilingoz'daki arazisi bedelsiz mi devletleştirildi?

Küba'da yapılacak camiinin arazisi belli oldu!

Latin Amerika Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'nin kapanışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika kıtasını ilk keşfedenin Kristof Kolomb değil, Müslümanlar olduğunu söyledi. Küba'da yapılacak olan camiinin arazisi belli oldu.

Antalya'da 116 dönümlük yol için 1600 dönüm tanıtı arazisi imara açıldı!

Antalya'da 116 dönümlük yol için 1600 dönüm tanıtı arazisi imara açıldı. ANTALYA'DA Batı Çevre Yolu, Kepezüstü'ndeki Korkuteli kavşağından, Konyaaltı Liman Mahallesindeki sahil yoluna uzanan 15 kilometrelik mesafeyi içeriyor.

Ankapark arazisi Haberi

Ankapark arazisi

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Atatürk Orman Çiftliği alanları ile ilgili ana planda mahkemenin verdiği iptal kararı , Ankapark’da ki iptal kararları sonucunda, Büyükşehir Belediyesi kanuna aykırı işlem yapmaktadır.2006 yılında çıkartılan kanun gereği, intifa hakkı tesis edilen AOÇ arazilerini derhal AOÇ’ye iade etmelidir” dedi.


2006 yılında AOÇ kanuna ek madde koyularak AOÇ arazilerinde plan yapma yetkisi Büyükşehir Belediyesine verilirken bu yetki sınırsız ve şartsız değildi diyen Candan şöyle devam etti ” 5524 sayılı kanunla AOÇ arazilerinde plan yapma yetkisi verildiğinde, AOÇ arazilerinin bir bölümü yol, yeraltı hizmetleri gibi kamu yararı hizmetinin gereklilikleri dikkate alınarak, imar planlarına uygun olmak şartı ile Ankara Büyükşehir Belediyesi lehine, bedelsiz intifa hakkı tesisi edilir demişti. Şu anda...