18 / 05 / 2024

Ankara-Antalya demirkapı tüneli

Ankara-Antalya demirkapı tüneli

Antalya-Konyaarasındaki mesafeyi 90 kilometre azaltacak Demirkapı tünelinin tamamlanması ile Ankara'dan Antalya'ya 4 saatte gidilebilecek. İbradı ilçesindeki Demirkapı tüneli ise Antalya ile İç Anadolu'yu daha da yakınlaştıracak.

Market fiyatları uçtu! Mart'ın zam şampiyonu limon oldu! İşte 4 Nisan 2022 İstanbul, Ankara, Antalya Hal fiyatları...

Düzenli şekilde üretici ve market arasındaki fiyat farkını takip eden Tarım Platformu tarafından, Mart 2022'de fiyat farkının ilk defa 5 katı aştığı belirlendi. Peki en çok hangi ürünlerin fiyatları arttı? İşte 4 Nisan 2022 İstanbul, Ankara, Antalya Hal fiyatları... 

Antalya Demirkapı Tüneli 2022'de açılacak!

Antalya'nın İbradı ilçesindeki Akdağ'da inşaatı devam eden Demirkapı Tüneli 2022'de hizmete açılacak. 5 dakikada karasal iklimden Akdeniz iklimine geçişi sağlayacak 5 kilometrelik çift tüp şeklindeki Demirkapı Tüneli'nde, fiziki çalışmaların yüzde 80'i bitti. 

Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündeminde!

Antalya-Burdur karayolu üzerine yapılması planlanan Çubukbeli Tüneli'nin ne zaman tamamlanacağı meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kızılcahamam Tüneli inşaatında sona gelindi!

Yapımı devam eden Kızılcahamam Tüneli inşaatı ve Ankara-Kazan  yol yapım çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Kızılcahamam Tüneli Eylül'de açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Kahramankazan yolunun en kısa zamada Ankaralıların hizmetine sunulacağını belirterek, Kızılcahamam Tüneli'nin de Eylül'de faaliyete geçeceğini söyledi.

Çamyuva-Phaselis Tüneli'nin akıbeti meclis gündeminde!

Antalya'da bulunan Çamyuva-Phaselis Tüneli'nin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara-Sivas YHT projesindeki Esmebaşı Tüneli’nde göçük!

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren projesindeki Esmebaşı Tüneli’nde sekizinci defa göçük yaşandı.

ODTÜ Tüneli Projesi’ne yürütmeyi durdurma kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı Melih Gökçek ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetiminin 2017 yılında protokolünü imzaladığı ‘ODTÜ Tüneli Projesi’ hakkında yürütmeyi durdurma kararı çıktı.

ODTÜ Tüneli'ne yürütmeyi durdurma kararı!

Eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile Ortadoğu Teknik Üniversitesi yönetiminin Bilkent Şehir Hastanesi'ne ulaşımın sağlanması amacıyla 2017'de yapım protokolünü imzaladığı ODTÜ Tüneli Projesi durduruldu.

Gerede Tüneli'nin inşaatı tamamlandı!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ankara'nın su sorununu çözecek Gerede Tüneli'nin inşaatının tamamlandığını açıkladı. Pakdemirli, 'Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla yakın zamanda bu tüneli açacağız' diye konuştu.

Gerede Tüneli’nde sona yaklaşıldı!

Tarım ve DSİ Genel Müdürlüğü tarafından inşa edilen toplam 31 bin 592 metre uzunluğu ile ülkemizin en uzun tüneli olma özelliğini taşıyan ve Ankara’nın 2060 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Gerede Sistemi’nde sona geliniyor.

Alacabel Tüneli 2019'da hizmete açılacak!

Antalya-Konya karayolu üzerinde yapım çalışmaları devam eden 7 bin 300 metre uzunluğundaki Alacabel Tüneli, Toroslarda kış aylarında etkili olan tipi ve buzlanma nedeniyle yaşanan çileli yolculuğa son verecek.

Alacabel Tüneli 2019'a kadar tamamlanacak!

Antalya-Konya karayolu üzerinde inşa edilen Alacabel Tüneli'nin çalışmaları tam gaz devam ediyor. Tünelin 2019'a kadar tamamlanması planlanıyor...

Ankara-Antalya demirkapı tüneli Haberi

Ankara-Antalya demirkapı tüneli

Antalya 13. Bölge Müdürlüğü'nce sürdürülen Antalya-Konya arası yol yapım çalışmaları ara vermeden devam ediyor. Konya-Antalya arasında Seydişehir-Akseki-Manavgat üzerinden sağlanan yola alternatif olacak yeni yol, Konya-Beyşehir-Derebucak-Gembos güzergahından Gembos ve Eynif ovasının içinden geçerek, Antalya'nın Serik ilçesine bağlanacak.


İbradı ilçesindeki Akdağ'da 5 kilometrelik tek tüp şeklinde yapımı devam eden Demirkapı tüneli ise Antalya ile İç Anadolu'yu daha da yakınlaştıracak.


1.530 METRESİ AÇILDI


Karayolları 13. Bölge Müdürü Şenol Altıok, Demirkapı tüneli ihalesinin 2013 yılında yapıldığını söyledi.


Maliyeti 90 milyon lirayı aşacak tünelin, 5 bin metre uzunluğunda olacağını aktaran Altıok, "2016 yılının sonunda tünel her şeyi ile bitmiş olacak. Şu ana kadar 5 kilometrelik tünelin bin 530 metresi açıldı. 12 metre genişliğinde tek tüp imalatı var. Tünel, ikinci tüp imalatına da uygun şekilde yapıldı. İleride buna ihtiyaç...