04 / 05 / 2024

Ankara Boğazı kentsel dönüşüm alanı

Ankara Boğazı kentsel dönüşüm alanı

30 Mart yerel seçimlerinden önce Melih Gökçek'in açıkladığı 'Ankara Boğazı' projesi ile ilgili ilk adım atıldı. Bakanlar Kurulu, projenin uygulanacağı bölgeleri kentsel dönüşüm alanı ilan etti.

İnşaat sektörü Boğaz’da canlandı!

Çevre Bakanı Kurum ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’na yönelik açıklamasında “Üsküdar’da bin 849 konutu başlattık, yatay mimariye, Boğaz’ın siluetine uygun mimariyi yapacağız” dedi. Ancak özellikle Çengelköy’de kadraja giren tablo ‘sokaktaki durumun’ farklı olduğunu ortaya koydu...

Boğaz’daki 9 mahalle imar barışı kapsamına alındı!

İstanbul Boğazı’nda yer alan 9 mahalle imar barışı kapsamına alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedad Gürgen konuyla ilgili olarak, “Boğaz Kanunu’nda denizi gören öngörünümde olan tepelerin arka taraflarını, yamaçlarını barışa dahil ettik” dedi.

Ankara Boğazı yeniden ihale edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, kamuoyunda "Kanal Ankara" olarak da bilinen Ankara Boğazı Projesi"ni yenidenihale edeceklerini bildirdi.

Ankara Boğazı'nda çalışmalar bu yıl başlayacak!

Melih Gökçek İdeal Kentler Zirvesi'nde Ankara'nın vizyon projelerinin son durumunu anlattı. Ankara Boğazı projesinin bu yıl başlayacağını belirten Başkan Gökçek teleferik projelerine de ağırlık verileceğini kaydetti.

Ankara Boğazı 3 yıl içinde tamamlanacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın 2016 ve sonrası proje tanıtımında konuştu. Başkan Gökçek, Ankara'ya yapılacak projeleri açıkladı. Bunların arasında en ilginci ise Ankara'ya Boğaz'ın getirilmesi var...

Büyükşehir ile Çankaya arasında ‘Ankara Boğazı’ çekişmesi!

‘Ankara Boğazı’ projesine, Mimarlar Odası ile Çankaya Belediyesi’nin dava açtığını söyleyen Başkan Melih Gökçek, “Alper Bey’e sitemimi bildireyim. Dava açmayacağız demişti ama dava açtı" dedi.

Ankara Boğazı Projesi meclisten geçti!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, İmrahor Vadisi üzerinde yapılması planlanan Ankara Boğazı Projesi’nin planının Meclis’ten geçtiğini açıkladı. Gökçek, 2016 yılında yapılması planlanan projeler hakkında bilgi verdi.

Ankara Boğazı projesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi!

30 Mart yerel seçimlerinden önce Melih Gökçek'in açıkladığı 'Ankara Boğazı' projesi ile ilgili ilk adım atıldı. Bakanlar Kurulu, projenin uygulanacağı bölgeleri kentsel dönüşüm alanı ilan etti.

Boğaz'da kentsel dönüşüm başlıyor!

Üsküdar Belediyesi, Boğaz bölgesindeki 14 mahalleyi kapsayan yaklaşık 45 dönüm alanda kentsel dönüşüm başlatacak. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen açıkladı.

1995 yılında Belediye, 3. Boğaz Köprüsü yerine tüp geçitte ısrar ediyormuş!

1995 yılında Ankara'nın 3. Boğaz Köprüsü fikrine karşı Büyükşehir Belediyesi tüp geçit projesinde ısrarlıymış. Belediye Başkanı Erdoğan, üçüncü bir köprünün, İstanbul'un doğal güzelliğini bozacak bir rant projesi olduğuna inanıyormuş.

Ankara Boğazı projesinde son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 30 Mart yerel seçimleri öncesi açıkladığı Ankara Boğazı Projesi'nin fizibilite çalışmalarında sona gelindi. İnşaatı yakın zamanda başlayacak olan proje 5 yılda tamamlanacak...

İmrahor Vadisi Boğaz Projesi'nde son durum ne?

Ankara İmrahor Vadisi'nde yapılması planlanan ' Ankara boğazı ' projesinin planları hazırlandı. Plana göre vadi tabanı ticaret, konut ve turizm alanı adı altında imara açılıyor...

Ankara boğazı proje planı hazırlandı!

İmrahor Vadisi 'nde yapılması planlanan ' Ankara boğazı ' projesinin planları hazırlandı. Plana göre vadi tabanı ticaret, konut ve turizm alanı adı altında imara açılıyor.

Ankara Boğazı kentsel dönüşüm alanı Haberi

Ankara Boğazı kentsel dönüşüm alanı

Bakanlar Kurulu, projenin uygulanacağı bölgeleri kentsel dönüşüm alanı ilan etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in çılgın projesi "Ankara Boğazı" ile ilgili önemli bir adım daha atıldı. Boğazın yapılacağı Çankaya Mühye ve Karataş mahalleleri ile Mamak îmrahor arasındaki bölgenin kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı dünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Kararla, Ankara Boğazı'nın yapılacağı Hazine'ye ait taşınmazlar Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Taşınmazlar, kentsel dönüşüm ve gelişim amacına yönelik imar planı ve uygulaması yapılmadan satılamayacak. 



"GÜNEY AYAĞA KALKACAK" 

Belediye yetkilileri, fizibilite çalışmalarında sona gelinen kanal projesinin hayata geçirilmesi için çalışmalara kısa süre içinde başlayacaklarını söyledi. Yetkililer, "Bir yandan çalışmalarımız sürüyordu. Projenin Bakanlar Kurulu'nda tasdik edilmesini bekliyorduk. Kısa süre içinde, îmrahor Vadisi'ni de kapsayacak şekilde ihaleye çıkaracağız. Ankara'nın güneyini...