28 / 04 / 2024

ankara çocuk koruma evi projesi

ankara çocuk koruma evi projesi

Ankara Büyükşehir Belediyesi, korunmaya muhtaç çocuklar için “Çocuk Koruma Evi” açacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Ankara ve yurt içinde bulunan tarihi ve turistik yerlere ücretsiz geziler düzenleyecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı ilanı!

Ankara Mamak'ta yer alan Kıbrıs Vadisi Doğal Sit Alanı, "doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı" ve "doğal sit-sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım alanı" şeklinde  tescil edildi.

Murat Kurum: Saraçoğlu Projesi yenileme ve koruma projesidir!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada "Saraçoğlu Yenileme Projesi, tek bir ağacın bile kesilmeyeceği, Ankara'ya yemyeşil bir yaşam alanı kazandıracak bir koruma, yenileme ve yaşatma projesidir." şeklinde konuştu.

Ankara Millet Bahçesi'nin planları koruma kurullarından geçirildi

Başkent Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi alanında yapılacak millet bahçesinin planları koruma kurullarından geçirildi.

Altındağ'da Kale Mahallesi kentsel dönüşümle koruma altına alınacak!

Ankara'da yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Altındağ'daki Ankara Kalesi'nin devamı olan Kale Altı'ndaki tescilli yapıların, kentsel dönüşüm ile koruma altına alınacağını söyleyen Belediye Başkanı Asım Balcı, yerli turisti bölgeye çekebilmek için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi...

Pursaklar Bayram Öztürk Çocuk Hastanesi 18.3 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Ankara 9. İcra Dairesi Müdürlüğü, Ankara ili Pursaklar ilçesi Pursaklar Mahallesi 95104 Ada 2 parselde yer alan Doktor Bayram Öztürk Çocuk Hastanesi'ni 18 milyon 260 bin TL'ye icradan satıyor...

Ankara'ya 13 yeni millet bahçesi geliyor!

AK Parti’nin Ankara adayı Mehmet Özhaseki, açıkladığı 111 proje arasında kendisini en çok millet bahçesi yapmak, çocuk köyü ve kültür yolu projelerinin heyecanlandırdığını söyledi. 

Aker İnşaat hacizlere karşı koruma istedi!

Ankara merkezli Aker İnşaat AŞ mali darboğaza girdi. Yarım asra yakın bir süredir faaliyet gösteren şirket hacizlere karşı koruma talep etti.

Ankara Northland çocuk odaklı donatıları ile dikkat çekiyor!

Ankara’da seçkin eğitim kurumlarının “yeni üssü” haline gelen Ovacık’ta inşa edilen Northland projesi kreşinden, uçurtma çayırına kadar “çocuk odaklı” donatıları ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Atatürk Çocuk Yuvası'nın arazisi TBMM gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, kapatılan Atatürk Çocuk Yuvası'nın arazisi ile ilgili planlamaları Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'ya sordu..

Ankara Büyükşehir Belediyesi Çocuk Koruma Evi için konut alacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi; Çocuk Koruma Evi olarak kullanılmak üzere konut satın alacak...

Ankara Atatürk Çocuk Yuvası'nın arazisine ne yapılacak?

Ankara'da bulunan Atatürk Çocuk Yuvası Haziran'da kapatılacak. Bina ve 39 dönümlük araziye ne yapılacağı henüz netleşmedi. Tarihi yurdun, müze olarak korunması istendi.

Ankara'da büyük ova koruma kapsamından çıkarılan mahalleler mecliste!

Ankara'nın Akyurt ilçesine bağlı bazı mahallelerin büyük ova koruma kapsamından çıkarılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı..

Ankara'daki eski havagazı fabrikası TBMM'de konu oldu!

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Ankara'da bulunan eski havagazı fabrikası hakkındaki koruma kararının kaldırılmasına ve fabrika kalıntılarının asbest ölçümüne ilişkin Başbakan Yıldırım'a 7 soru sordu.

ankara çocuk koruma evi projesi Haberi

ankara çocuk koruma evi projesi


Ankaralı çocuklara verdiği eğitimden, çeşit çeşit yardıma kadar yüzlerce desteğiyle örnek olan Büyükşehir Belediyesi, korunmaya muhtaç çocuklar için “Çocuk Koruma Evi” açacak. Büyükşehir Belediyesi ayrıca, Ankara ve yurt içinde bulunan tarihi ve turistik yerlere ücretsiz geziler düzenleyecek. 

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Ali İhsan Ölmez başkanlığında yaptığı toplantıya Belediye Encümeni ve Belediye Meclisi İhtisas Komisyonlarına üye seçimi ile başladı.


-BÜYÜKŞEHİR’DEN KÜLTÜR HİZMETİ 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in “olur”u ile Meclis’e gelen, “Ankara’da ve yurt içinde tarihi, turistik ve kültürel değeri olan yerler ile rekreasyon alanlarına, parklar, müzeler vb. yerlere” ücretsiz geziler düzenlenmesine ilişkin Başkanlık Yazısı, üyelerin oy birliği ile kabul edildi. 

Alınan karar kapsamında; kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, dernekler, vakıflar, sendikalar, odalar, meslek kuruluşları, kooperatif birlikleri, gönüllü kuruluşlar, muhtarlıklar, spor kulüpleri, Büyükşehir...