17 / 05 / 2024

ankara danıştay binası

ankara danıştay binası

Danıştay’ın yaklaşık 3 yıl önce Eskişehir yolundaki yeni hizmet binasına taşındığını söyleyen Mimarlar Odası Ankara Şube başkanı Tezcan Karakuş Candan Danıştay Binasının yıkımının gündemde olduğunu söyledi.

Kızılay'daki eski danıştay binası yıkılacak mı?

Danıştay’a ait Kızılay’daki eski binanın yıkılacağı iddiasında bulunan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Yapının tescili için koruma kuruluna başvurduk” dedi.

Halk GYO Ankara Yenişehir binası 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan İzmir merkezli "Ankara Yenişehir Binası"nın 2019 yıl sonu değerleme raporunu yayınladı...

Buca Metrosu 18 aydır Ankara’dan onay bekliyor!

İzmir'in öncelikli toplu ulaşım projesi Buca Metrosu’nun yatırım programına alınması için Cumhurbaşkanlığı’na üç defa resmi talepte bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ankara'dan cevap bekliyor.  

İstanbul ve Ankara'dan göç edenler İzmir'i seçiyor!

İstanbul ve Ankara'dan göç edenler İzmir'i tercih ediyor. Yoğun göç ve markalı konut projeleri ile kentte yatırımların artması bekleniyor.

Danıştay ÇED raporlarının süresiz ilan edilmesi gerektiğine karar verdi!

Çevre Bakanlığı’nın ÇED kararlarını gizleyen uygulaması mahkemenin 4 sene sonra aldığı kararla durduruldu. Danıştay ÇED raporlarının süresiz olarak ilan edilmesi gerektiğine karar verdi.

Danıştay'dan Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesine itiraz!

Sakarya'da satışı yapılan Tank Palet Fabrikası hakkında Danıştay'dan itiraz geldi: Aylardır tartışmaların odağında olan Tank Palet Fabrikası'nın özelleştirilmesi ile ilgili Danıştay savcısı işlemin iptalini istedi.

Batı Şeria’daki Yahudi yerleşime Ankara'dan kınama!

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun, Batı Şeria’da bulunan Yahudi yerleşimlerinin İsrail’e ilhak edileceği açıklamasına Ankara'dan kınama mesajı geldi.

Mesa Koza'nın iptali davası Danıştay’dan döndü!

Ankara'da Büyükesat Vadisi’nde inşa edilecek Mesa Koza Konut Projesi’nin yürütmesinin durdurulması ve iptali için açılan dava Ankara 18. İdare Mahkemesi’nde reddedilmesinin ardından Danıştay’dan döndü.

Hasankeyf'te taşınma ihalesine Danıştay'dan ikinci iptal!

Batman'da Ilısu Baraj Gölü altında kalacak olan Hasankeyf'te tarihi eserlerin taşınması için DSİ'nin yaptığı dört etap halindeki ihalelerden ilkinin ardından, Kızlar Camii'nin  taşınma işi ihalesi Danıştay tarafından iptal edildi.

İzmir Limanı ihalesi 2 yıl Danıştay'da bekledi, kayıp 1 milyar dolar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İzmir Limanı'nın ihalesini yapıyoruz ve Danıştay'da İzmir Limanı ihalesi 2 yıl bekliyor. 2 yıl sonunda burayı alacak olan kişi vazgeçiyor ve biz 1 milyar dolar kaybediyoruz. Şimdi bunu bana Danıştay neyle izah edecek" dedi...

Zeytinburnu NAKO arazisindeki dönüşüme Danıştay dur dedi!

Bakanlar Kurulu, İstanbul’daki 156 dönüm alana sahip Nakliyeciler Sitesi’ni riskli alan ilan etti. Danıştay ise kentsel dönüşüm kararının hukuki olmadığını belirtip yürütmesini durdurdu.

Danıştay, şeker fabrikaları için gerekçeli kararını açıkladı!

Danıştay 13. Dairesinin, 14 şeker fabrikasının özelleştirmesine ilişkin "ihale oluru" kararının yürütmesinin durdurulması isteminin reddedine ilişkin aldığı kararının gerekçesi açıkladı.

Danıştay'dan şeker fabrikaları kararı!

Danıştay 13. Dairesi, Türkiye Şeker Fabrikası A.Ş. Ye ait 14 şeker fabrikasının özelleştirilmesine ilişkin kararın iptal edilmesi yönündeki davayı iptal etti.

Danıştay, Saraçoğlu Mahallesi’nin Emlak Konut'a devrini durdurdu!

Danıştay 10. Dairesi, Kızılay Saraçoğlu Mahallesi'nin Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş'ye devrini düzenleyen 17 Ağustos 2017 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararının yürütmesi durduruldu. 

ankara danıştay binası Haberi

ankara danıştay binası

Mimarlar Odası Ankara Şube başkanı Tezcan Karakuş Candan “Cumhuriyetin temsil mekanlarının dizildiği Atatürk Bulvarı aksı üzerinde sürekli, yapıların yıkımla karşılaşması, cephe değişiklikleri ile kimliğinin değiştirilmesi ne bir yenisi daha eklendi. Şimdi de Danıştay Binasının yıkımı gündemde. Bu yık yap kültürü nereye kadar, nedir binalardan istediğiniz?” diye sordu.


Danıştay’ın yaklaşık 3 yıl önce Eskişehir yolundaki yeni hizmet binasına taşındığını söyleyen Candan şunları söyledi:


“Danıştay binası Cumhuriyetin temsil aksı üzerinde bulunmaktadır. Bu aks ve üzerindeki yapılar tehdit altındadır. Etibank Binasının yıkılması, İller Bankası binasının yıkılmak istenmesi, Zafer Meydanı ve Parkı’nın bölge parkı ilan edilmesi, Güvenpark’a sürekli bir rant alanı olarak bakılmasının amacı bundandır. Ulustan Çankaya’ya uzanan bu aks Çankaya Köşkü ile taçlanmıştır.Cumhurbaşkanlığı’nın kaçak saray taşınması da ideolojik olarak bu aksın kaydırılmasının mekansal karşılığıdır....