02 / 05 / 2024

Ankara Devlet Mahallesi

Ankara Devlet Mahallesi

Tarihi dokusu, özgün mimarisi ve yeşiller içindeki görüntüsüyle Ankara'nın en ünlü yerleşim bölgelerinden Devlet Mahallesi de rant kurbanı oluyor. Riskli alan olarak kentsel dönüşüme sokulan mahalle için Bakanlar Kurulu çifte hamle yaptı.

Kamu Konutları Yönetmeliği'nde Saraçoğlu Mahallesi değişikliği!

Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan Kamu Konutları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklik, lojmanlarıyla meşhur Ankara Saraçoğlu (Namık Kemal) Mahallesi'ni ilgilendiriyor...

Ankara Kızılkaya'yı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı dönüştürecek!

Namık Kemal Mahallesi'nde 82 dönümlük alan, dönüştürülmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na devredilecek...

Mimarlar Odası'ndan Ankara Yahudi Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüme tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Ankara’nın simge mekanlarının bulunduğu Yahudi Mahellesi’nde kentsel dönüşümün başladığını açıkladı. Mahallenin tehdit altında olduğunu aktaran mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne çağrıda bulundu.

Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi'ni 28 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek törenle yeniden ziyarete açacak

Ankara Örnek Mahallesi dönüşüm istiyor!

Ankara Altındağ'daki Örnek Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor. Örnek Mahallesi Muhtarı Muzaffer Çiftçi; " Mahalleli heyecanla dönüşümün başlamasını bekliyor" dedi…

Ankara'daki dev arazi Türkiye Verimlilik Vakfı'na devredildi!

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Ankara Beytepe Mahallesi’nde yer alan 35 bin metrekarelik arazi için nazım imar planı değişikliği yaptı. Arazi, Türkiye Verimlilik Vakfı'na devredildi.

Ankara Devlet Konservatuvarı Beytepe'ye taşındı!

Ankara Devlet Konservatuvarı, Hacettepe Üniversitesinin (HÜ) Beytepe'deki kampüsüne taşındı. Konservatuvar 50 bin metrekare üzerinde kurulan yeni binasında eğitim veriyor. 

Ankara Mutlu Mahallesi tapusuna kavuştu!

Ankara Mamak Belediyesi tarafından hazırlanan yeni imar planı kapsamında Mutlu Mahallesi Zabıta Blokları’nda vatandaşlara tapuları teslim edildi. 

Emlak Konut'tan dev kampanya atağı!

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, yılsonuna kadar İstanbul'da Florya ve Nişantaşı'nın yanı sıra Ankara'daki Devlet Mahallesi ihalelerini yapacaklarını belirtti. Kurum, aynı zamanda 15 Eylül'den itibaren yeni bir konut kampanyasının başlatacaklarını müjdeledi.

Ankara Devlet Mezarlığı ve Orman Alanı imar planı askıda!

Ankara Yenimahalle ilçesi Gazi Mahallesi, 13479 ada 1 nolu parselin "Askeri Alanı (Devlet Mezarlığı)" ve "Orman Alanı" amaçlı hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Ankara Anafartalar'daki metruk bina çöktü!

Ankara Anafartalar Mahallesi'nde 2 katlı metruk bina çöktü. Can kaybının yaşanmadığı olay mahallede paniğe yol açtı.

Ankara Karakusunlar Mahallesi imar planı askıya çıktı!

Ankara Karakusunlar Mahallesi, 29096 ada 7 parsele ilişkin olarak hazırlanan 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği, 1/5000 ölçekli nazım imar planı, 1/1000 ölçekli uygulama imar planı teklifleri askıya çıktı...

Ankara Altındağ'a yeni yatırımlar yapılıyor!

Ankara Ulubey Mahallesi'nde büyük bir değişim başlatan Altındağ Belediyesi, dönüşüm kapsamında yıkılan yerlerde 3 park ve 1 aile sağlığı merkezi projesini hayata geçirdi.

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi Konutları başvuru!

TOKİ Ankara Gülseren Mahallesi Konutları başvuru işlemleri başladı ve devam ediyor. Peşinat bedelinin 18 bin 143 lira olduğu projede daire fiyatları 181 bin 433 TL'den başlangıç gösteriyor.

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi alt gelir grubu başvuruları!

TOKİ Ankara Mamak Gülseren Mahallesi alt gelir grubu başvuruları işlemleri devam ediyor. Ev fiyatlarının 67 bin 773 TL'den başladığı projede toplamda 355 adet konut alt gelirler için satışta.

Ankara Devlet Mahallesi Haberi

Ankara Devlet Mahallesi

Tarihi dokusu, özgün mimarisi ve yeşiller içindeki görüntüsüyle Ankara'nın en ünlü yerleşim bölgelerinden Devlet Mahallesi de rant kurbanı oluyor. 1. Derece Sit alanı olan, ancak 'riskli alan' bahanesiyle kentsel dönüşüme sokulan mahalle için Bakanlar Kurulu dün çifte hamle yaptı. Mahalle, ÖİB ve TOKİ aracılığıyla imara...