07 / 05 / 2024

Ankara emlak vergisi ödeme 2017

Ankara emlak vergisi ödeme 2017

2017 yılı emlak vergisi için ödeme dönemi Mayıs sonuna kadar devam ediyor. Ankara'de bulunan gayrimenkuller için bu süre sonuna kadar vergi ödenecek..

Yaşar Neslihanoğlu'ndan emlak vergisi açıklaması!

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin olağanüstü toplantısında konuştu. Neslihanoğlu, "Tüm belediyelerin bu ay yüzde 50 kesintisi var. Bu ay emlak vergisi ayı. Şu ana kadar kaç kişi gelip emlak vergisi yatırdı? Hiç kimse. İnsanlar zor durumda" diye konuştu..

Ankara Ticaret Odası Emlak Vergisi Masası kurdu!

Ankara Ticaret Odası (ATO), “Emlak Vergi Değeri” artışlarına yapılacak itirazlar için “Emlak Vergisi Masası” kurdu.

Sanayi tesisleri emlak vergisi ödememeli!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, sanayi tesislerinden üretimde olduğu sürece emlak vergisi alınmaması gerektiğini söyledi. Özdemir, 'Sanayi tesisleri emlak vergisi ödememeli'' dedi.

Ankara emlak vergisi ödeme 2017!

2017 yılı emlak vergisi için ödeme dönemi Mayıs sonuna kadar devam ediyor. Ankara'de bulunan gayrimenkuller için bu süre sonuna kadar vergi ödenecek..

Emlak Vergisi’nde son gün ne zaman?

Ankara Etimesgut Belediyesi, 2015 yılına ait Emlak Vergisi’nin ikinci taksitlerini ödemeleri konusunda vatandaşları uyardı. 30 Kasım Pazartesi günü mesai bitimine kadar ödeme yapılabiliyor. İşte ayrıntılar...

Ankara Yaşamkent'te emlak vergisi krizi!

Bütünşehir Yasası’yla 2012’de Çankaya Belediyesi’ne, 2014’te de Etimesgut Belediyesi’ne bağlanan Yaşamkent 3250. Cadde’de emlak vergisi krizi yaşanıyor.

İşsiz ev sahibi emlak vergisi ödemeyecek!

Ankara'da yaşayan A.T, herhangi bir geliri olmadığını belirterek, 2002'den itibaren sahibi olduğu 200 metrekarelik eviyle ilgili 2014 ve sonrası yıllar için indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlandı.

İşsize emlak vergisi yok!

İşsizken emlak vergisi ödenmeyecek, işsizken yatırılan emlak vergileri de belediyelerden geri alınabilecek. Ankara'da yaşayan A.T., evi için indirimli emlak vergisi uygulamasından yararlanmak istedi. Fakat...

Ödenen emlak vergisi nasıl geri alınır?

Sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarına uyanlar yada sıfır oranlı emlak vergisi avantajlarını bilmeyip te vergilerini ödeyenler ödemiş oldukları vergileri nasıl geri alabilirler? sorusunun cevabı haberimizin içinde yer alıyor..

Emlak vergisi cezası nedir?

Emlak vergisinden muaf olmayıp vergisini zamanında ödemeyen mükelleflere emlak vergisi cezası uygulanıyor. Peki emlak vergisi cezası nedir? Emlak cezası için bir indirim var mıdır? sorularının cevapları haberimizde..

Emlak vergisi nasıl ödenir?

Emlak vergisinden muaf olmayanların ilgili belediyelere ödemesi gereken emlak vergisi nasıl ödenir? Emlak vergisi ödeme seçenekleri nedir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız detaylı olarak haberimizin içinde bulabilirsiniz..

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi!

Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesi nasıl yapılır? Emlak vergisi beyannamesi düzenlemesinde dikkat edilecek hususlar nelerdir, beyanname formunu nasıl doldurmalıyım? gibi soruların cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Emlak vergisi oranları!

Emlak vergisi için devlete ödenmesi gereken vergi bedelleri emlak vergisi oranları üzerinden hesaplanıp belirleniyor. Peki emlak vergisi oranları neye göre değişiklik gösterir merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Ankara emlak vergisi ödeme 2017 Haberi

Ankara emlak vergisi ödeme 2017

2017 yılı emlak vergisi için ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Mükellefler ödemelerini bu tarihe kadar yapabilecek. Bu tarihin 1 gün bile geçirilmesi halinde aylık yüzde 1.40 vergi cezası uygulanacak. 


Ankara'da bulunan gayrimenkuller için de bu süre sonuna kadar emlak vergisi ödenebilecek. Peki, vergi nereye ödenir?


Ankara emlak vergisi ödeme 2017

İster Ankara'da ikamet edilsin, ister başka bir ilde ikamet edilsin ödemeler ilgili belediyede yapılamıyorsa, tüm belediyelerden de yapılabiliyor. 


Emlak vergisi e-belediyesini kullanan belediyelerine online bir şekilde de ödenebiliyor. Bunun için sisteme üye olunması, giriş yapılması ve ödenecek verginin seçilmesi yeterli oluyor.


Ankara emlak vergisi oranları 2017

Ev emlak vergisi oranı: Binde 2

İşyeri emlak vergisi oranı: Binde 4

Arsa emlak vergisi oranı: Binde 6

Arazi emlak vergisi oranı: Binde 2


Ankara emlak vergisi hesaplama örneği 2017

Ankara'da...