05 / 05 / 2024

ankara imar kararları

ankara imar kararları

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'da imar işlerine dair verilen mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

İBB, Çiller'in arazisi için yapılan plan değişikliğini iptal ettirdi!

Tansu Çiller’e ait Kilyos’taki denize sıfır arazi için getirilen ve yapılaşmayı üç kat artıran imar kararlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul 14. İdare Mahkemesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığını dava eden İBB’yi haklı buldu ve plan değişikliği iptal edildi.

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Tuzla Tepeören imar kararlarına yargıdan iptal kararı!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Tuzla Tepeören'de, 240 dönüm arazi için alınan yapılaşma kararı yargı tarafından iptal edildi.

Mimarlar İBB imar kararlarına ne diyor? 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında İBB tarafından alınan imar kararları karşısında mimarların sessiz kalmasını kaleme aldı. 

Denizli Bereketler mahallesindeki imar değişikliği mahkemeden döndü!

 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, Bereketler mahallesindeki imar değişikliği için Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından açılan dava sonucu mahkemeden imar kararlarının durdurulması konusunda karar aldı. 

Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planları değiştirildi!

Özelleştirme kapsamında yer alan Muğla, Aydın ve Ankara'daki bazı gayrimenkullerin imar planlarındaki değişikliklere itirazlar yapılmıştı. O itirazlar kabul edilmedi ve İzmir'de bulunan bazı gayrimenkullerin de satış veya işletme hakkına ilişkin kararlar verildi.

Ankara'da imar hakkında mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiası mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Ankara'da imar işlerine dair verilen mahkeme kararlarına uyulmadığı iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.

Ankara Çankaya imar planı değişikliği askıda!

Ankara Çankaya Lodumlu Mahallesi sınırları içinde bulunan 29173 Ada 1 parsele ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıktı..

Ankara Hacı Derviş Camii imar planı askıda!

Ankara Çankaya'ya bağlı Yukarı Öveçler'de yer alan Hacı Derviş Camii'nin imar planı notu değişikliği askıya çıktı...

Kuzey Ankara Girişi Altındağ imar planı değişikliği askıda!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi Altındağ Etabı'na ilişkin 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Kuzey Ankara Girişi Karacaören etabı imar planı askıda!

Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi Karacaören Etabı 70046 ve 70047 adalara ilişkin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Ankara Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı Başkanvekili Ali İhsan Ölmez önderliğinde gerçekleşti. Toplantıda, Anıtkabir'in imar planı ile ilgili açıklamalarda bulunuldu.

Ankara Koru Metrosu çevresi uygulama imar planı askıda!

Ankara Çankaya'da yer alan Koru Metrosu çevresine ait uygulama imar planı değişikliği, 27 Ağustos'ta askıdan indiriliyor...

ankara imar kararları Haberi

ankara imar kararları

Gök önergesinde "Ankara’da gerçekleştirilen dönüşüm, yıkım, imar ve yapım işlerine ilişkin 1994 yılından başlamak üzere verilen yargı kararları sıklıkla uygulanmamış, Başkentlilerin vergileri fütursuzca harcanmış, Ankara’nın kentsel dokusu zarar görmüştür. Cumhuriyetin Başkenti, hukuksuzluğun başkentine dönüştürülmüş, kentin estetik ve doğal yapılarına zarar verilmiş, Ankara içerisinde yaşanması güç bir şehir haline getirilmiştir." diyerek 6 soru sordu.

Gök'ün soruları

1. 1994 yılı itibariyle Ankara’ya ilişkin alınan ve uygulanmayan yargı kararlarını açıklar mısınız?

2. Yargı kararlarının tanınmaması suretiyle hangi binalar yıkılmıştır? Aynı yöntemle yıkılmış koruma kapsamındaki binaları açıklar mısınız?

3. Yargı kararlarına uyulmayarak projesi değiştirilen, alanı küçültülen veya yıkılan park ve yeşil alanları açıklar mısınız? Aynı suretle hasar gören koruma kapsamındaki yeşil alanları açıklar mısınız?

4. Yargı kararlarına aykırı olarak 1994 yılından itibaren Ankara’da kaç ağaç kesilmiştir?

5. Yargı...