30 / 04 / 2024

Ankara kira artışı

Ankara kira artışı

Başkent Ankara’da kira değişim oranının geçtiğimiz seneye oranla yüzde 47,7'ye çıktığı belirtildi.

Tepe Prime AVM'deki fahiş kira artışları kiracıları isyan ettirdi!

Ankara'nın Mustafa Kemal Mahallesi'nde yer alan Tepe Prime Alışveriş Merkezi'nde kiracılar, fahiş kira artışları nedeniyle karşı eylem yaptı.

Kira artışları için karamsar tablo! Zam furyası sürecek

Fahiş kira artışları nedeniyle İstanbul'da bir dairenin metrekare fiyatı 200 liraya gelirken, artış Ankara'da yüzde 200, İzmir'de yüzde 150 seviyelerine ulaştı. Fahiş kira artışlarının devam edeceğini söyleyen gayrimenkul uzmanı artışın sebeplerini beş başlıkta açıkladı. İşte tüm detaylar...

Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

Mersin, Konya, Ankara ve Diyarbakır'da göç eden depremzedelere yapılan fahiş kira artışının ardından adım atıldı. Ev sahipleri aman dikkat! Fahiş kira artışına 331 bin lira ceza! Sakın bunu yapmayın!

Dünyada fahiş kira artışlarına karşı hangi önlemler alınıyor?

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, dünyada fahiş kira artışlarına karşı hangi önlemler alındığını anlattı. Peki söz konusu önlemler neler? İşte detaylar...

Ankara'da esnaflar kira artışlarının dondurulmasını istiyor!

Ankara'da faaliyet gösteren ve koronavirüs nedeniyle zor zamanlar geçiren esnaflar kira artışlarının dondurulması yönünde talepte bulundu. 

Kira artış oranı hesabı nasıl yapılır?

Kiracılık esaslarının düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince; Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Peki, kira artış oranı hesabı nasıl yapılır?

Dükkan kira artış oranı 2015!

Kanunen mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde uygulanacak zam, farklı şekillerde hesaplanıyor. Peki, dükkandaki kiracıya nasıl zam yapılır? İşte dükkan kira artış oranı 2015...

Kira artış oranı hesabı Nisan 2015 TÜFE ÜFE!

Senelik olarak yenilenen kira sözleşmelerinde kira hesaplaması enflasyon oranlarına göre yapılıyor. Peki, mesken ve işyerinde zam nasıl yapılır? İşte kira artış oranı hesabı Nisan 2015 TÜFE ÜFE...

Konut kira artış oranı Nisan 2015!

Geçtiğimiz sene bir ev kiraladığınızı ve Nisan ayı itibarıyla kira sözleşme döneminizin yenilendiğini düşünelim. Bu durumda kiraya ne kadar zam yapılacak? İşte konut kira artış oranı Nisan 2015...

İşyeri kira artış oranı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında yıllık kira sözleşmesinin dolması halinde, kira bedeline belli oranlarda zam yapılıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesaplama 2015 kuralı..

Kira artış oranları Mart 2015!

Nisan ayına ait kira artış oranları, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Nisan 2015 tarihinde açıklandı. Peki, Nisan ayında kiracıya ne kadar zam yapılacak? İşte kira artış oranları Mart 2015..

ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015!

Mesken ve işyeri kiralamalarında kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde, kira bedelinde belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, ÜFE'ye göre kira artışı hesaplama 2015 nasıl yapılır? İşte yanıtı..

Döviz bazında kira artışı 2015!

Kiracının ödeyeceği kira bedeli, Türk parası ile tahsil edilebildiği gibi yabancı para ile de tahsil edilebiliyor. Bu durumda yenilenen kira bedelinde nasıl artış yapılır? İşte döviz bazında kira artışı 2015...

Ankara kira artışı Haberi

Ankara kira artışı

Başkent Ankara’da 2020 ile 2021 yılları arasındaki kira artış oranları masaya yatırıldığında konut kira fiyatlarının enflasyonun üzerinde arttığını bildiren Gayrimenkul PR şirketi, başkent Ankara’daki artış yüzde 47,7’lere çıktığını belirtti.

Fiyatlar eğitim göçüyle katlandı

Türkiye'de satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki orantısız artışlarının temeli sebebinin 2020'de çıkartılan konut kredi faizlerinin meydana getirdiği suni alım ve kaos ortamı olduğunu belirten Gayrimenkul PR, başkent Ankara’da yaşanan değişimi masaya yatırdı.

Okulların yeniden açılması başkent Ankara’daki kiralık konutlara talebi artırdı. Başkent Ankara’daki yüksek yaşam kalitesi, rahat ulaşım imkanları ve canlı iş hayatı Ankara'ya olan göçü yüzde 35 artırdı. Sahil kentlerinde yaşamaktan sıkılanlar Ankara’daki iş hayatına ve evlerine döndü.

Düşük konut kredi faizlerinin sebep olduğu suni alımlar, başkent Ankara’daki konut stokunu azalttı. Yatırımcılar daha önceleri ticari gayrimenkul alırken, şimdi konut alıp kiraya vermeye başladı.

Tüm dünyayı etkisi altına...