29 / 04 / 2024

Ankara konut gelişimi

Ankara konut gelişimi

Türkiye son 5 yılda dev bir şantiyeye döndü. Ankara hangi yöne gelişiyor? Konutta, merkezi lokasyonlarda ve alışveriş merkezlerinde neler oluyor? Ankara'da yaşayanlar ve Ankara'ya yatırım yapmak isteyenler kaçırmamanız gereken süper bir haber!!! Detaylar

Ne Londra ne Paris ne de Berlin! Ankara konut fiyat artışında dünya lideri oldu!

Dünyada konut fiyatlarının değişimlerini masaya yatıran çalışmaya göre 2023 yılının 3. çeyreğinde en hızlı artış yüzde 20 ile başkent Ankara'da görüldü. Ankara'da yıllık bazda fiyatlar yüzde 102 artış gösterdi.

2024'te kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin gözdesi olacak!

Büyükşehirlerde sağlam ve güvenli konut ihtiyacının giderek artması, kentsel dönüşümü Türkiye’nin 2024’deki olmazsa olmazı haline getirdi. Bu kapsamda kentsel dönüşüm projeleri konut geliştiricilerinin yeni gözdesi haline gelecek.

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Yenigün Konut Geliştirme Turizm Yapı Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yenigün Konut Geliştirme Turizm Yapı Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Kemal Yenigün ve Uğur Berke Kayıkçı ortaklığında kuruldu.

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Asma Konut Geliştirme Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asma Konut Geliştirme Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Adem Altıntaş ve Kerim Altıntaş ortaklığında kuruldu.

Ankara TOKİ 2022 nerede yapılacak? İşte TOKİ Ankara konut projesi detayları!

TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temelleri atıldı. Temeller Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Ankara'nın Sincan ilçesinde düzenlenen toplu törenle atıldı. Peki Ankara TOKİ 2022 nerede yapılacak? İşte detaylar!

Brl Ankara Gayrimenkul Geliştirme Ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Brl Ankara Gayrimenkul Geliştirme Ve Mühendislik Hizmetleri Limited Şirketi Ataşehir'de kuruldu.

Ankara konut satışlarında ikinci sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Ankara, Türkiye genelinde 14 bin 218 konut satışı ve yüzde 9,7 pay ile ikinci sırada yer aldı.

Mehmet Kalyoncu: Oturum amaçlı konut geliştirilmeli!

GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kalyoncu yaptığı açıklamada "Sektörde konut tüketicisi analiz edildiğinde oturum amaçlı konut müşterisinin artık esas belirleyici tüketici kitlesi olduğunu görüyoruz" dedi.

Ankara konut satışında ikinci sırada!

Türkiye’de konut satışları, kamu bankalarının kredi faiz oranlarındaki önemli düşüşün ve kampanyaların etkisiyle Haziran ayında yıllık bazda yüzde 209,7 arttı ve 190 bin 12’ye ulaştı. Başkent Ankara, 21 bin 915 konut satışı ile İstanbul’dan sonra  ikinci sırada yer aldı.

Konut yatırımında tercih edilen ilk 5 şehir!

Türkiye’de en çok satılık daire aranan ilk 5 şehir sizler için araştırıldı. Konut yatırımındaki gelişimi gösteren analizler sonucunda Ekim ayı verilerine göre en çok konut aranan 5 il İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Aydın oldu.

Alternatif Yatırım Fonlarında GYF'nin Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da!

GYODER Akademi'nin Alternatif Yatırım Fonlarında Gayrimenkul Yatırım Fonunun (GYF) Yeri ve Gelişimi Eğitimi 28 Kasım'da...

Ankara konut gelişimi Haberi

Ankara konut gelişimi

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Genel Sekreteri Yeşim Uysal, Ankara'nın hemen hemen her yönde hızlı bir gelişim içinde olduğunu belirterek, "Kent merkezinde artık neredeyse konut bazında üretim yapılmıyor. Merkezde konutlar yerini iş yerlerine bırakıyor" dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Genel Sekreteri Yeşim Uysal, içinde bulunulan büyüme ve genişleme çizgisiyle Ankara'nın köylerinin dahi kentleşme yolunda adım attığını söyledi.

"Ankara'nın hemen hemen her yönde hızlı bir gelişim içinde olduğunu" vurgulayan Uysal, "Kentin yoğunlukla batıya doğru büyüdüğü söylenebilir. Ancak, kuzeydeki yani protokol yolu etrafında yürütülen çalışmaları unutmamak gerekiyor. Burada binalar baştan yapılıyor. Bu çerçevede, Pursaklar'da hem arsa hem de bina fiyatlarında artış olduğu gözden kaçırılmamalı" diye konuştu.

Kentin büyüme ve gelişmesinin belirli ve düzenli programlar altında olması gerektiğini belirten Uysal,...