03 / 05 / 2024

ankara mimari sergi

ankara mimari sergi

Her biri Ankara’nın barınma pratikleri ve modern yaşam dinamiklerini anlatan “Sivil Mimari Bellek Ankara: 1930-1980” başlıklı sergi, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerini bekliyor.

Velux Ankara'da yatay mimari ön planda!

Fırat Life Style, Atayıldız Grup ve Acity ortaklığı ile hayata geçirilen ve Ankara Yenimahalle’de bir yatay mimari örneği olarak inşaat çalışmaları süren Velux Ankara, toplam 72 bin metrekare büyüklüğünde proje alanında inşa ediliyor.

Yatay mimari, geleceğin kentlerine en iyi hazırlık olacak!

"Yatay mimari, geleceğin kentlerine en iyi hazırlık olacak" diyen AK Parti Ankara Milletvekili ve Çevre Komisyonu Üyesi Aydın, "Yatay mimari kültürel değerlerimizi de geleneklerimizi de daha güçlü yaşamamızı sağlayacak" şeklinde konuştu...

Ankara'da öncelik yatay mimari!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, eski Başkan Melih Gökçek dönemindeki Ankara projelerinde son durumu açıkladı. İşte, Ankara'nın merak edilen projeleri... 

TOKİ Ankara Kahramankazan'a 340 konut inşa edecek!

TOKİ, Ankara’nın Kahramankazan ilçesine 340 konut inşa edecek. Proje modern inşa teknikleri uygulanarak, geleneksel mahalle yapısı ve az katlı planlamayı esas alan bir mimari yaklaşımla hazırlandı.

Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu ne zaman açılacak?

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, bir buçuk yıldır kapalı olan Atatürk Orman Çiftliği Müze ve Sergi Salonu'nun ne zaman açılacağını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Ankara Arp Kule'de A plus çalışma ortamı!

Mimari tasarımı, teknik ve sosyal olanakları ile Ankara'nın ofis yaşamına A plus çalışma ortamı sağlayan Arp Kule, Eskişehir Yolu'nun A plus ofis projesi olarak gayrimenkul değerleme uzmanları tarafından lokasyonu, inşaat kalitesi, teknik sosyal donatıları ile iyi bir yatırım aracı olarak görülüyor.

Türk yapı sektörü Ekim’de Ankara’da buluşuyor!

Türk yapı sektördeki son gelişmelerin ve en yeni teknolojilerin sergilendiği, bölgesinin en büyük fuarı olan Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara, 20 - 23 Ekim 2016 tarihleri arasında Congresium, ATO Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapı sektörü temsilcilerini bir araya getirecek.

Turkeybuild yapı sektörünü Ankara ve İzmir'de buluşturuyor!

29. Yapı Fuarı – Turkeybuild Ankara 20 - 23 Ekim 2016 tarihleri arasında Congresium, ATO Kongre ve Sergi Sarayı’nda, 22. Yapı Fuarı – Turkeybuild İzmir ise 3 –6 Kasım 2016 tarihleri arasında, yeni fuar alanı fuarizmir’de sektör profesyonellerini bir araya getirecek.

Avrasya Üniversitesi İç Mimari Proje sergisi Yomra'da açıldı!

Avrasya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü, Yomra Yerleşkesi sergi salonunda "İç Mimari Proje Sergisi" düzenledi.

Ankara Mimarlar Odası’ndan Arı ve Orkut stüdyolarının yıkımına tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan: ” Yık yap yaklaşımına son verilmelidir. Tarihin mekânsal izlerinin silinmesine, mimari değerlerimizin ranta kurban edilmesine müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Ankara Kumrular İkamet Sitesi yıkıldı!

Ankara’da 1950’li yılların çağdaş mimari anlayışını yansıtan Kumrular İkamet Sitesi tescil davası devam ederken acımasızca yıkıldı.3 bloktan oluşan ve mavi mozaikli duvarlarıyla dikkatleri çeken yapı yerle bir edildi.

Mozaik, Ankara’da mağaza açtı!

Dünyaca ünlü tasarım markaları Türk tüketici ile buluşturan Mozaik, İstanbul dışındaki ilk mağazasını Ankara’da açtı. Açılışa özel olarak ilginç hikayesi olan 50 ürünün sunulduğu bir sergi açıldı

Ankara Park Mozaik'te farklı mimari çözümler!

Park MOZAİK “farklı mimari çözümler” konseptiyle Ankaralıları farklı bir 4+1 görmek için bir araya getirdi. Park MOZAİK’in, alışılagelmişin dışında, farklı ancak işlevsel ve konforlu örnek dairesi, Başkentlilerden büyük beğeni topladı.

ankara mimari sergi Haberi

ankara mimari sergi

Her biri Ankara’nın barınma pratikleri ve modern yaşam dinamiklerini anlatan “Sivil Mimari Bellek Ankara: 1930-1980” başlıklı sergi, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Sergi Salonu’nda ziyaretçilerini bekliyor. 


11 Eylül’e kadar açık olacak olan sergi, Vehbi Koç Ankara Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Başkent Üniversitesi, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi ve Mimarlık Vakfı işbirliğiyle düzenlendi. TÜBİTAK’ın desteğiyle Başkent Üniversitesi bünyesinde yürütülmüş olan “Ankara’da 1930 -1980 Yılları Arasında Sivil Mimari Kültür Mirası Araştırma, Belgeleme ve Koruma Ölçütleri Geliştirme Projesi” kapsamında gerçekleştirilen sergi, Ankara’da 2 haftada 2 bin kişi tarafından ziyaret...