30 / 04 / 2024

ankara osb altyapı yatırımları

ankara osb altyapı yatırımları

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda Başkent sınırlarında bulunan 11 organize sanayi bölgesi (OSB) ile 15 sanayi sitesine de toplam 484 milyon 600 bin TL’lik altyapı ve üstyapı yatırımı yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Ankara-İstanbul arası 80 dakikaya inecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 20 senede ulaştırma ve haberleşme altyapısına 250 milyar dolarlık yatırım yapıldığını bildirdi. Ayrıca Uraloğlu, İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya inecek projeye ilişkin bilgi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan yüksek hızlı tren müjdesi! Ankara ile Çorum arası 1.5 saat olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin (YHT) 2024 yılında ihale edileceğini söyleyerek müjdeyi verdi. Yeni yüksek hızlı tren hattı ile Ankara il Çorum arasın 1.5 saat olacak.

Ankara-Sivas YHT Hattı'nda altyapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yapımı devam eden  Ankara-Sivas YHT Hattı'nın altyapı çalışmalarında yüzde 95 ilerleme kaydedildi. 

Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı'nda altyapıları çalışmaları tamamlanıyor!

2022 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Ankara-İzmir YHT projesi hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Hattı Projesi'nin son durumu hakkında bilgi verdi. 

Karabük OSB'de 35 milyon TL'ye altyapı yapım işi ihalesi!

Karabük Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı'nca Karabük OSB'de altyapı yapım işi 35 milyon 73 bin 761 TL'ye kapalı zarf teklif alma usulü ile ihale edilecek.

TK Sera, Ankara Polatlı 2. OSB'de tesis inşaatına başladı!

Tarım Kredi Genel Müdürü Fahrettin Poyraz "Ankara Polatlı 2. OSB'de, 37 bin metrekare arazi üzerinde, 5 bin metrekare kapalı alan olarak soğan depolama ve işleme tesisi inşaatına başladık" diye konuştu.

Ankara'da OSB sayısında rekor hedef!

OSB'leri, üniversiteleri ve teknoloji geliştirme bölgeleriyle Türkiye'nin ihracatında önemli rol oynayan başkent Ankara, 2020 hedefini daha da büyüttü.

Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi'nin sözleşmesi imzalandı!

DİKA teknik desteği ve Mardin 2. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğince 13,3 milyon lira bütçeli Mardin 2. OSB Elektrik Altyapısının Kurulması Projesi için sözleşme imzalandı.

Gebze OSB-Darıca Sahil Metro Hattı'nı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak!

Gebze OSB-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nın yapımı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek.

Ankara İvedik OSB'de 7.1 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Ankara 19. İcra Dairesi Müdürlüğü, Ankara Yenimahalle İvedik OSB 19489 ada, 3 parseldeki arsayı 7 milyon 118 bin 200 TL'ye icradan satıyor...

Çorlu 1 OSB'de 42.1 milyon TL'ye altyapı yapım işi ihalesi!

Çorlu 1 Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı, Çorlu 1 OSB alınana ait altyapı yapım işini 42 milyon 154 bin 258 TL'ye ihale ediyor.

Ankara Şehir Hastanesi'nin teknoloji altyapısında Türk Telekom imzası!

Türkiye’nin sağlık alanındaki en büyük kamu-özel iş birliği projelerinden olan Bilkent’teki Ankara Şehir Hastanesi’nin tüm bilgi teknolojileri altyapısı, Türk Telekom Grubu tarafından yapıldı. 

ankara osb altyapı yatırımları Haberi

ankara osb altyapı yatırımları


Başkent'te istihdama katkı sağlamak amacıyla 22 yıl önce BELMEK’leri, 18 yıl önce de BELTEK’leri açarak yüz binlerce kişiyi meslek sahibi yapan Büyükşehir Belediyesi, son 5 yılda Başkent sınırlarında bulunan 11 organize sanayi bölgesi (OSB) ile 15 sanayi sitesine de toplam 484 milyon 600 bin TL’lik altyapı ve üstyapı yatırımı yaparak, hem Başkent sanayisinin gelişimine hem de istihdama büyük katkı sağladı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 2011 yılında OSB’lerle imzaladıkları protokolde aylık 3 milyon TL'lik yatırım yapacaklarının yer almasına karşın, bu rakamı ortalama aylık 8 milyon TL’ye çıkardıklarını belirterek, “Bu sayede de Ankara sanayisinin gelişimi için vaat ettiğimizin kat be kat üzerinde yatırım gerçekleştirmiş olduk. Ayrıca Başkent’te işsizliğin önüne geçilebilmesi adına istihdam rakamlarına da büyük katkı sağladık” dedi. 


-SADECE 2016’DA 51 MİLYON...